Foto-Album

Foto-Album

Steppen met de veulens

Door Ilona Kooistra, 17-4-2007.7517 keer bekeken.

13 april 2007: het is mooi weer, we gaan een stuk steppen met onze 'veulens' Camee en Khabal


Camee is op het moment van deze foto's bijna 2 en Khabal is iets meer dan anderhalf jaar jong.We hebben vanaf hun geboorte vaker met ze gewandeld, naar het bos, over de straat en door het dorp. Ze zijn dus goed bekend met verkeer en hebben geleerd mee te wandelen zonder te trekken, duwen enz. Ik heb met Khabal aan de hand ook gefietst, en hij is ook mee geweest naast zijn moeder Baladeika terwijl ik op haar reed.Fietsen met paarden is hartstikke leuk, maar het nadeel is wel dat je -áls er iets gebeurt- altijd zo'n onhandig ding bij je hebt, wat nogal in de weg kan zitten (dit merk je vooral met jonge paarden uiteraard). Lopen is gezellig, maar voor wat betreft training van lichaam en hoeven schiet dat niet zo op want wij kunnen niet zolang hardlopen/draven als zij.We hebben een hartstikke leuke andere manier gevonden: steppen! Het was even zoeken naar een geschikte step maar we hebben hem gevonden. Hieronder een verslag van een step-rit met Khabal en Camee. Op het moment dat we de foto's hebben gemaakt, zijn ze allebei één keer eerder mee geweest naast de step. Ze deden eigenlijk bijna meteen alsof ze nooit anders hadden gedaan.We hebben diverse enthousiaste reacties gekregen van mensen over de steps, met de vraag waar we ze vandaan hebben gehaald. De steps zijn zo geschikt voor paarden en goed van kwaliteit dat we hebben besloten om ze via onze webwinkel aan te bieden. Als het jou ook leuk lijkt om te gaan steppen (met of zonder paard), klik dan hier voor een uitgebreide webpagina over de steps.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Vertrek van huis


We gaan op weg.


Hier kijken we allemaal naar rechts (voor de kijkers links), er was daar een landbouwmachine aan het werk. Thomas zit op de skelter, hij heeft een wagentje mee waar we onze boodschappen in kunnen doen, we gaan naar de supermarkt namelijk. Laura is onze fotograaf (helaas, ze staat niet op de foto's)

Poep ruimen


Camee vond het nodig om een drol te leggen midden op het fietspad (zij staat hier onschuldig in de camera te kijken). Ik ben de klos en mag het opruimen (handig zo'n skelter met kar voor de mestopruimschep).

In het dorp


We zijn bijna bij de supermarkt!


Thomas is naar de supermarkt, wij zitten hier midden in het dorp op een stukje grasland zodat de veulens even lekker kunnen grazen (ondertussen worden ze nog meer verkeersmak door al het langsrijdende verkeer).

Terugweg


We gaan weer terug (vanaf nu is Thomas de fotograaf). (even tussen haakjes, ik step steeds met Khabal (Arabier, hengst), en Frans met Camee (kruising Paso-draver-Arabier, merrie))


Wat doen ze het toch goed he? Dit fietspad ligt naast een drukke weg waar vrij veel vrachtwagens e.d. rijden, en wapperende vlaggen, watersproeiers en andere 'enge' dingen zijn, maar ze draven netjes mee!

Wachten voor de oversteek


Ook al zou er niks aankomen, ze moeten toch even wachten voordat ze over mogen steken (dan zijn ze daar maar alvast aan gewend en gaan ze later niet dribbelen als ze moeten wachten).


Frans en Camee... O wat gaat dat relaxed zo met jong paard en step!


Khabal en ik. Inmiddels zijn we nog een paar keer met de veulens naar het dorp geweest, en gister ben ik er alleen met Khabal naartoe gegaan zodat hij ook alleen mee naar buiten kan. Dat hebben we al vaker gedaan, en hij is er dus al aan gewend en het is geen probleem, hij loopt net zo goed mee als wanneer er meer paarden bij zijn. Voor Camee idem.

Hoeven checken


Als afsluiting van de 'buitenrit' checken we de hoeven even. Deze worden mooi getraind door het draven over het asfalt, en het is goed om bij te houden hoeveel/weinig ze slijten en of het mooi gelijkmatig afslijt en dergelijke.

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De plek waar deze fotoserie is gemaakt, is gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Algemeen
Mooie rij-omgeving
Eetgelegenheid bereikbaar te paard
Overnachtingsplek
Hier woon ik en/of mijn paard

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl