Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Chique bruine merrie

Korte omschrijving:

Vanwege mijn 4 maanden oude zoontje heb ik te weinig tijd om mijn paard goed te verzorgen vandaar dat ik een nieuw baasje voor haar zoek

Uitgebreide omschrijving:

November 2005

Naam: Marian (Kwpn veulenregistratie)
Sportnaam: Mable (paspoort + chip)
Geboren: mei 1994
Moeder: Iskra (x G.Ramiro Z)
Vader: Ilmeo
Stokmaat: +/- 168
Kleur: bruin
Aftekening: kleine kol
Dressuur: L+2 bij de vorige eigenaar
Springen: niet bevestigd
Verkeersmak: ja met ander paard erbij
Trailermak: redelijk
Keuringen: alle keuringen zijn aanwezig de laatste was bij aankoop in oktober 2002, klinisch+rontgerologisch goedgekeurd.
Geschiedenis: Mable is als Marian geboren op het voormalige proefbedrijf De Bovenste Hof in het Limburgse Brunssum op 18-5-1994. Ze woog toen 57 kg en had een schofthoogte van 104,5 cm. Na het spenen is ze met de rest van haar jaargenoten verhuisd naar het proefbedrijf de Waiboerhoeve in Lelystad. Daar heeft ze tot circa 3 jaar in een opfokonderzoek meegedaan. Omdat ze ruim voldoende fokmerries hadden is ze samen met andere jonge paarden in maart 1997 op de veiling in Deurne verkocht door de vorige eigenaresse Annemieke Meesters. De moeder van Mable, Iskra, was ster en is drachtig van Farrington in november 1994 op de veiling van het proefbedrijf verkocht. De moeder Iskra was een fijn paardin de omgang met een plezierig karakter, ze is helaas overleden (info is thuis).
De grootmoeder Doortje was een attente merrie met een zeer fijn karakter en heeft op het proefbedrijf 4 veulens gehad van de hengsten Sit this one out xx, G.Ramiro, Emilion en Equador. Mable is sinds oktober 2002 in mijn bezit.
Karakter: Mable is zeer lief in de omgang je kan alles met haar doen, manen trekken, vlechten, poetsen alle aandacht vind ze fijn. Bij de dierenarts en hoefsmid laat ze zich gewillig helpen.
Sport: Ik heb Mable alleen landelijk uitgebracht in de dressuur. Vorig jaar ben ik vanwege mijn zwangerschap niet gestart. Op wedstrijdterrein is ze alert en goed te rijden ze geniet er duidelijk van.
Recreatie: Jaarlijks ga ik met Mable een weekend naar Loon op Zand, Drunense Duinen dat vind ze geweldig ze is superbraaf op vreemd terrein.

Ik heb met Mable gelest bij Karmie Stroeve die ook weer verbonden is de stichting paard en recht en de kneepjes van het vak van Antoine de Bodt heeft geleerd.
Mijn voorkeur ligt bij iemand die op dezelfde manier verder gaat omdat gebleken is dat Mable daar erg baat bij heeft.

Wil je meer weten mail me dan ik beantwoord alle vragen graag ik vind het heel belangrijk dat ze goed terrecht komt.

Deze advertentie is geplaatst op 8-5-2007 en is 1228 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Mable
E-mail: dianavdbroek@yahoo.com
Homepage URL: members.lycos.nl/mabel4ever
Woonplaats: Houten
Land: Nederland

November 2005
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl