Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Vaquero zadel Campo Flex van Bentaiga

Korte omschrijving:

Wegens overgang naar bitloos rijden, aankoop Westernzadel: Campo Flex zadel, op maat gemaakt voor korte, ronde Haflo Arabier, weinig schoft. lengte: 49 cm, individueel aanpasbaar aan zelfde type paard (Bentaiga raadt aan om dit door hen te laten doen, maar in feite kun je het zelf ook, het is gewoon de voorste boom wijder of smaller te duwen). Licht flexibel, uitstekende pasvorm voor ronde paarden, dus geen brugvorming van zadel bij paarden met hollere rug. (Ideaal zadel voor Haflingers, Merens, Ronde Arabieren, Andalusiers...). Zitting is klein maatje (damesmaatje 34-40, voor kind of fijne dame). Met Vaquero stijgbeugels (zeer licht), mooie, brede stijgbeugelriemen, lederen singel, bijpassende staartriem en nieuw, zwart zadeldoekje. Nieuwprijs zadel (is niet de standaardversie): 2250 euro Vraagprijs: 850 euro. Verdere info over zadel en prijzen: zie site van Bentaiga. Portugees hoofdstel met koperen gespen, dubbele teugel, ook bruikbaar met enkele teugel, met koperen Sprenger bit. Nieuwprijs: 225 euro, vraagprijs: 125 euro met bit. Portugese chaps van Charles De Nevel, nooit gedregen. Maat M, voor kuitomtrek 36-40. Nieuwprijs: 125 euro. Aangekocht bij Sellerie Phoenix, zie site voor prijzen. Ik zou liefst zadel met hoofdstel verkopen.

Uitgebreide omschrijving:

Campo Flex

Zadel is ideaal voor dressuur (je zit dicht bij 't paard, licht flexibel, goeie beenligging),wandeltochten, endurance. Schaapvelletje is heel comfortabel. Er bestaat een lederen overtrek, te verkrijgen bij Bentaiga: http://www.bentaiga.com/

Nog een opmerking, dit zadel is niet boomloos! Zijkanten, panelen van zadel zijn opgebouwd uit geraamte van leer met daarbinnen in buigbare latjes (bamboe of iets dergelijks), uitgezonderd boven de ruggegraat (komt niet in aanraking met ruggegraat van paard net zoals bij gewoon zadel) en waar de benen liggen voor een beter contact met het paard.
De voorboom bestaat uit een beugel, die waarschijnlijk uit 1 of ander metaal bestaat die vervormbaar is (waar Bentaiga 450 euro voor durft vragen om het te laten aanpassen aan paard voor 2de eigenaar van zadel, terwijl het niets meer is dan eens simpel samenduwen of open trekken voor het gewenste resultaat). De achterboom is onvervormbaar met de hand, gezien de achtercantle daar aan vast zit. In feite is het een doodeenvoudig, verbeterd oud concept, zadel is niet flexibel door ingenieus systeem, maar gewoon door het feit dat die afzonderlijk ingestikte bamboelatjes binnen in het leer flexibel zijn door de eigenschap van de plantensoort(zie foto's). Binnenkant is gepolsterd door soort linnen, er hoeft feitelijk geen zadeldoek onder zo'n zadel te liggen, zoals bij traditioneel Vaquerozadel, voor de zweetabsorbtie.
Het schaapvelletje wordt bevestigd aan zadel door enkele leren stripjes.
De riem met gesp die je ziet op de foto zijn voor de stijgbeugelriemen, de singel is los van het zadel en wordt gewoon onder het schaapvel over het zadel gelegd en zo aangesingeld. In feite zou het zadel nog vaster liggen met een driepunts singelbevestiging (zoals bij Mclellanzadel), wat perfect monteerbaar is door goeie zadelmaker.

Deze advertentie is geplaatst op 20-4-2008 en is 1860 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Ridder
E-mail: steelhorses7705@live.be
Land: Belgie

Campo Flex
Campo Flex
Campo Flex
Portugees hoofdstel
Chaps Charles De Nevel
Campo Flex
Geraamte
geraamte
onderzijde
 

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl