Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Ter adoptie: zeer lieve Arabische klophengst

Korte omschrijving:

Aangeboden ter adoptie: onze 13-jarige Arabische klophengst Cashmir. Hij is niet bereden, maar wel heel lief en aanhankelijk, bijt of slaat niet, een ideaal knuffelpaard voor kinderen en gehandicapten, of gezelschap voor hengstveulens of ruinen.

Uitgebreide omschrijving:

Cashmir

Doordat we enkele stallen willen vrijmaken voor pensionstalling, en doordat het houden van twee hengsten nogal wat jaloezie en concurrentie veroorzaakt, bieden we onze 13-jarige Cashmir aan ter adoptie. Cashmir is een klophengst (slechts 1 ingedaalde teelbal), dus kan niet goedgekeurd worden voor de dekdienst. Hij is niet bereden, maar wel heel lief en aanhankelijk, een ideaal knuffelpaard voor kinderen en gehandicapten. Het liefst zie ik hem vertrekken naar een kinderboerderij of zo, of in een veulenopfok als gezelschap voor pas gespeende hengstveulens. Hij heeft een goede basis grondwerk en kan steigeren op bevel, dus ook zeer geschikt voor liefhebbers van Natural Horsemanship en vrijheidsdressuur. Indien hij bij merries op de wei komt, wil ik eventueel een vasectomie (sterilisatie) laten uitvoeren op mijn kosten. Let op: dit is geen echte castratie, dus hij blijft zich wel als hengst gedragen, wordt dan alleen 100% onvruchtbaar.

Ik stel wel enkele voorwaarden voor de plaatsing:

* Ik kom vooraf kijken of hij bij jullie goed komt te staan.
* Voorkeur voor een plaats waar hij niet gebruikt wordt als rijpaard.
* Hij mag niet doorverkocht worden.
* Hij moet gezelschap hebben, ofwel van een andere pony of paard (kan op de wei met ruinen of jonge hengsten), ofwel van schapen of geiten of zo.
* Vanzelfsprekend moet hij goed gevoederd en verzorgd worden.
* Dit alles wordt op contract vastgelegd.

Deze advertentie is geplaatst op 23-2-2009 en is 1201 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Carline
E-mail: carline.vanhie@belgacom.net
Land: Belgiƫ

Cashmir
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl