Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Paardencoaching: Equine Facilitated Learning & Coaching

Korte omschrijving:

Wat is EFLC-paardencoaching? Het paard wordt in roundpensessies ingezet als leraar voor mensen die zich begeven op het pad van persoonlijke en spirituele groei en ontwikkeling. Ervaring met paarden is hierbij niet nodig.

Uitgebreide omschrijving:

Wat is dat, EFLC?
Het werken met paarden op deze wijze is een relatief nieuwe 'tak van sport'. Linda Kohanov is een van de pioniers van deze nieuwe, helende, psychologische en spirituele benadering. Toen zij haar merrie Tabula Rasa kocht, bleek al gauw dat zij een knie blessure had en ze dus niet geschikt was om op te rijden. Haar boek 'The Tao of Equus', geschreven in 2001, is geïnspireerd op het dagboek dat ze bijhield tijdens het helingsproces van haar paard en haarzelf. Het boek is representatief voor het pad van haar eigen heling via 'de weg van het paard'. Het was voor Linda Kohanov het begin van haar wereldwijde reputatie in persoonlijke, spirituele groei met paarden.

Het paard alleen is geen therapeut, het is de combinatie van paard en coach die ervoor zorgt dat dit werk zo efficient en krachtig is. De coach (ofwel equine facilitator) begeleid de cliënt via vragen en (bewustzijns)oefeningen langzaam naar een staat van dieper bewustzijn en zal tijdens de sessie met het paard dat wat hij/zij ziet bij het paard zo goed mogelijk vertalen naar begrijpelijke taal. De combinatie van gebeurtenissen zullen vervolgens leiden tot meer inzicht en bewustzijn.

Hoe werkt het?
De methode die ik gebruik in mijn paardencoaching is de Mind Body Methode, ontwikkeld door Kathy Pike, een Epona erkend instructeur. Haar MBM methode is een lichaamsgerichte methode die je helpt te begrijpen wie jij bent terwijl je met het paard werkt. Het helpt je diep in contact te zijn met jezelf, aanwezig in het hier en nu en zo te ervaren/te zien hoe je eigen emoties en gedachten het resultaat in de interactie met het paard creëren.
Oude wonden kun je niet wegstoppen of ontkennen, maar gelukkig hoeven we ook echt niet jaren in therapie om die wonden te helen. Het gelijktijdig integreren van Mind, Body en Spirit via 'de weg van het paard' brengt een hoog niveau van welzijn en levenslust.

Voor wie is EFLC geschikt?
De meeste mensen die hiervoor kiezen, zijn in ontwikkeling. Ze zijn op zoek naar meer passie, willen krachtiger en zelfbewuster door het leven gaan, waarbij ze zelf richting kunnen geven aan hun levensloop. Ze willen zich spiritueel ontwikkelen en hebben de wens om zich dieper te verbinden met zichzelf, met hun authenticiteit, met anderen en de natuur.
Een aantal voorbeelden waar EFLC voor kan worden ingezet:
- betere emotionele, fysieke en mentale balans
- het omgaan met stress
- meer zelfvertrouwen
- betere communicatie met partner, familie en collega's
- meer inzicht in persoonlijke en professionele richting
- teambuilding vaardigheden
- leiderschapsvaardigheden

Kijk voor meer informatie op www.horsesense.nu en klik door naar "Aanbod -> Coaching met HorseSense"
Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op met
Monique Fisher
email: monique@horsesense.nu
tel.: 06-39219513

Deze advertentie is geplaatst op 25-5-2009 en is 267 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: MoAshley
E-mail: monique@horsesense.eu
Homepage URL: www.horsesense.eu
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl