Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Paardencursussen in februari

Korte omschrijving:

In februari worden er weer cursussen aangeboden door het Paarden Kennis Centrum. De cursussen duren één dag en wisselen theorie en praktijk af.

Uitgebreide omschrijving:

In februari worden er weer cursussen aangeboden door het Paarden Kennis Centrum. De cursussen duren één dag en wisselen theorie en praktijk af.

7 februari Cursus Trainen in Ermelo
Ongeacht discipline of niveau moet naast het werken aan de scholing van het paard ook gezorgd worden dat hij / zij voldoende kracht en uithoudingsvermogen heeft om te doen wat gevraagd wordt. Tijdens deze cursus krijg je informatie over verantwoord trainen, de trainbare systemen en trainingsmethoden. Je leert zelf een trainingsschema op te stellen en aan te passen aan veranderde situaties.

9 februari Cursus Stofwisseling en spijsvertering in Ermelo
Het paard is een gevoelig dier. Als paardenverzorger, -eigenaar is de angst voor ziekten als spierbevangenheid, hoefbevangenheid en koliek groot. Wat zijn dit toch voor ziekten? Kan je ze voorkomen en wat moet je doen als je paard een stofwisselings- of spijsverteringsaandoening heeft? In deze cursus maak je kennis met de stofwisseling en de spijsvertering van het paard en mogelijke aandoeningen en ziekten. Daarnaast wordt aandacht besteed aan tanden, tandproblemen en leeftijd schatten aan de hand van het gebit.

12 februari Cursus Senioren – verzorging van het oude paard in Muiderberg
Doe mee aan de prijsvraag en maak kans op GRATIS toegang.
Een gezond paard kan erg oud worden. En bij een oud paard hoort een specifieke verzorging. Ze kunnen minder makkelijk eten en zijn gevoeliger voor bepaalde ziekten. Tijdens de cursus maak je kennis met de voeding, training en verzorging van het oude paard en leert dit in de dagelijkse praktijk te gebruiken.

14 februari Cursus Bewegen – mogelijkheden en beperkingen in Ermelo
VALENTIJNSKORTING: 15 euro korting op de cursus op Valentijnsdag.
Als paardenliefhebber zie je een paard graag bewegen. Het skelet en de spieren maken deze bewegingen mogelijk, maar kennen ook beperkingen. Tijdens deze cursus kijk je naar de mogelijkheden en beperkingen van de afzonderlijke onderdelen en van het totale bewegingsapparaat.

20 februari Cursus Rugproblemen en beengebreken in Driebruggen (ZH)
Aandoeningen aan de benen of de rug zijn één van de belangrijkste redenen dat een paard uit de sport wordt teruggetrokken of niet meer bereden kan worden. Als paardenliefhebber wil je deze problemen natuurlijk zo snel mogelijk herkennen en ben je nieuwsgierig naar de oorzaken en mogelijke behandelingen. Deze cursus geeft informatie over de verschillende aandoeningen.

23 februari Cursus Trainen in Ermelo

26 februari Cursus Bewegen – mogelijkheden en beperkingen in Muiderberg

28 februari Cursus Stofwisseling en spijsvertering in Driebruggen (ZH)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting! Meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven vind je op de website

Deze advertentie is geplaatst op 1-2-2010 en is 385 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: pkc
E-mail: info@paardenkenniscentrum.nl
Homepage URL: www.paardenkenniscentrum.nl
Telefoon 1: 0610749617
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl