Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Te paard door de Karpaten

Korte omschrijving:

We zoeken nog enkele mensen die mee willen gaan op trektocht in september. De vluchten zijn spotgoedkoop dan: Parijs (Beauvais-Tillé) - Tirgu Mures 20,99€ en terug 154 RON (=39€, RON delen door 4,1) Ook zijn stertochten mogelijk, op aanvraag in de maanden oktober/november/december. In december/januari/februari eventueel met de slee, als er sneeuw ligt. Vanaf maart 2012 zijn er weer stertochten mogelijk.

Uitgebreide omschrijving:


Wilfried Acke heeft er een atelier van zadelmakerij en is al jaren vertrouwd met de bevolking, waardoor hij ons de sfeer kan laten proeven van het echte Roemenië.
Hij brengt ons in contact met de locale bevolking en we gaan herders bezoeken met grote kuddes schapen, geiten en koeien. Voor vampiers valt er niet te vrezen, maar er leven er wel nog beren, wolven en lynxen. Drie prachtige Romanesc Carpatins (soort grote Roemeense herdershonden) gaan mee om de paarden te beschermen.
Het wordt een avontuur om nooit te vergeten. Je lijkt binnen te draven in een ander tijdperk, want de klok is stil blijven staan in de meeste delen van Roemenië.Weg sleur en maatschappij, welkom in het mysterieuze land waar alles mogelijk is en niets is wat het lijkt...
Oude ambachten, pittoreske huisjes, paard en kar maken er deel uit van het normale straatbeeld.
We trekken door het prachtige en maagdelijke natuurgebied van het lage Gurghiu gebergte (1200-1500 meter), Transylvania, dit wildgebied was het uitverkoren jachtgebied van het vroegere koningshuis van Habsburg en de voormalige leider Ceausescu.
De paarden waar we mee rijden worden lokaal gefokt in de bergen en zijn sterk en robuust. We vinden er onder meer Huţuls, Lippizaners, Arabische paarden en Semigreu paarden en vooral talrijke kruisingen. De Huţul is een historisch ras, enkel voorkomend in de Karpaten en ongeveer 1m40 groot. Lippizaners worden al 200 jaar gefokt in Roemenië, zijn ongeveer 1m50 groot, fijn en atletisch gebouwd.
De Semigreu is een kruising van Lipizzaner-Ardenner of Huţul-Ardenner, 1m50 of groter, normaal gebruikt als koetspaard, maar ook geschikt als rijpaard voor de zwaardere ruiter.
De paarden zijn rustig, kalm en compact gebouwd, gewend aan de omgang met mensen, zeer betrouwbaar en verkeersmak.
Ze zijn uitermate geschikt voor de avontuurlijke bosritten door het afwisselend heuvelachtige landschap.
Voor degene die willen mee genieten van het avontuur, maar om een of andere reden niet kunnen rijden, die kunnen mee met de huifkar.
http://www.youtube.com/watch?v=tnU-rD_GY-A

Deze advertentie is geplaatst op 14-7-2011 en is 639 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Maria Delavega
E-mail: laverdina@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl