Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: te koop fjordenpaard, ruin van 6 jaar

Korte omschrijving:

Mooi fjordenpaard, ruin zoekt nieuwe wei

Uitgebreide omschrijving:

foto1

Mooie fjord van +/- 142 cm schofthoogte, mooi gebouwd, geboren in juli 2005, gechipt, vrij van gebreken.

Na enstig nadenken , zoeken we een nieuwe thuis voor hem , wegens het verlies van interesse door de kinderen, die andere hobbys ontwikkelen....

Het paard is een leuk maatje voor mensen die het liefst buitenritten maken.
Aangezien hij pas van vorig jaar (februari) bereden wordt, heeft hij nood aan een consequent en zelfzeker en rustig persoon. Het is een paard dat heel snel leert.

We maakten met hem al vele aangename buitenritten in de natuur.
Hij gaat op wandeling waarbij de ruiter begeleid wordt door een fietser, het paard is nog niet gewend om met andere paarden op stap te gaan.

Hij is goed vertrouwd met grondwerk (NH), anti-schriktraining , kent de one-rein stop en hij reageert op lichte hulpen en stemcommando's .

Hij is aanhankelijk en vriendelijk. Soms reageert hij nog sceptisch op voor hem onbekende zaken, en kan soms nog eens schrikken, maar dat lijkt ons nog normaal voor z'n jonge leeftijd.
We trainen hem onder begeleiding van een lesgeefster volgens 'la cense éthologique'.

Hij wordt op natuurlijke wijze bekapt en hij had nog nooit hoefijzers. Zijn hoeven zijn heel sterk, hij was nooit hoefbevangen en de hoeven hebben weinig onderhoud nodig.
Hij draagt soms hoefschoenen op wandeling omdat de ondergrond hier heel stenig is, maar hij kan ook blootvoets lopen, dan gaat hij gewoon wat voorzichtiger over de ruwere ondergrond, hij zoekt dan wat zijn weg , dus eigenlijk moeten de hoeven nog wat 'getraind' worden om volledig blootvoets te lopen.

We zoeken een nieuwe thuis waar hij bij voorkeur winter en zomer buiten kan staan, liefst met een (kleine) kudde paarden erbij .
In de winter krijgt hij een enorm dikke vacht, zo krijgt hij een 'teddybeer-gehalte'
Hij staat nu in de weide met 2 merries, hij is daar heel vriendelijk voor, echter hij houdt erg van eten, dus met 2 staan eten aan 1 hoop hooi, dat is er niet bij, hij jaagt de merries dan wel weg van ZIJN bergje hooi....
Hij krijgt bij ons geen krachtvoer, hij doet het goed met z'n natuurlijke dieet van gras/hooi / water en mineraalblok, meer heeft hij niet nodig.
Hij heeft geen zomereczeem (schuurt totaal niet, zelfs niet midden zomer)
Z'n ogen zijn wel wat gevoelig voor de vliegen, dan waardeert hij z'n anti-vliegenmuts.

Prijs : 1400 euro (inclusief de 4 hoefschoenen, gebruikte staat over +/- 40 km afstand ruw terrein, dus er zit al een beetje sleet op)

Paard staat in België, postcode 6698
mvg , Erik
contact aub via mail

Deze advertentie is geplaatst op 27-9-2011 en is 764 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Erik1970
E-mail: ruedesraines10a@gmail.com
Woonplaats: Grand-Halleux
Land: België

foto1
foto2
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl