Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Bowen komt naar Nederland, voor paarden en kleine huisdieren

Korte omschrijving:

Bowen Essentials voor KLeine Huisdieren: 12 & 13 mei 2012 met als extra gratis optie 14 mei 2012 (mogelijkheid om je huisdier te laten behandelen door Laura of Sietske) Bowen Essentials voor Paarden: 17-19 mei 2012 met als extra gratis optie 20 mei 2012 (mogelijkheid om je paard te laten behandelen door Laura of Sietske) Het is ook mogelijk om alleen naar de behandeldagen te komen kijken.

Uitgebreide omschrijving:

Fascia
Bowen werkt voornamelijk op de fascia; dat is het bindweefselvlies dat rondom spieren, pezen en zenuwen zit. Door zijn samenhang in het hele lichaam speelt het fasciaweefsel een belangrijke rol in de informatievoorziening, de houding en de beweeglijkheid van ons lichaam. Een verstoring heeft invloed op het gehele lichaam. Het geleidt immers de prikkels van ons lichaam en dus ook de prikkels van de Bowen therapeut.

De fascia lijkt op een soort web, dat door het hele lichaam loopt. Het omsluit - precies passend - al het weefsel waarmee het in contact staat. Een verstoring heeft tot gevolg dat de fascia daar - of mogelijk ook op een andere plek - gaat samentrekken en verstrakken. Dat is een natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam. Meestal herstelt het lichaam dit spontaan en ontspant de fascia weer.

Het komt echter ook voor dat het lichaam maar gedeeltelijk herstelt en de fascia plaatselijk gespannen blijft. Daardoor blijven alle `mazen` van het net onder spanning staan en worden hierdoor zowel bloedcirculatie als zenuwen in bepaalde weefsels verstoord. Dat kan klachten opleveren bijvoorbeeld op plekken waar de fascia - nog steeds onder spanning - over gewrichten loopt, (bijvoorbeeld bij RSI-klachten). Lokale behandeling geeft dan wel enige vermindering van klachten, maar neemt niet altijd de oorzaak weg.

Bowen behandlingen voor dieren
Bowen is iets fascinerend, zoals hierboven al omschreven, je hebt het gevoel bijna niets te doen, maar de resultaten zijn soms verbluffend en wonderlijk. Ik werk nu ruim 2 jaar als Bowen Therapeut voor Paarden en sinds kort Kleine Huisdieren. het is geweldig om dieren weer gezond te krijgen en fit. Bowen werkt prima samen met andere technieken zoals acupunctuur, chiropractie, essentiele olien, sport massage, enz.

Voorbeelden van klachten die je met Bowen kunt behandelen zijn:
- stijve spieren
- kreupelheid
- spier atrofie
- imuun boost na ziekte
- het oudere dier
- ademhalings problemen
- verwondingen
- koliek
- (spier)problemen na een slecht passend zadel
- preventief

LET OP: Bowen kan nooit een dierenarts vervangen !!

Voor wie?
Deze introductie weekenden zijn voor iedereen, je hoeft geen bepaalde voorkennis te hebben, maar als je deze hebt doordat je bijv. al een therapeut, dierenarts of andere professional bent, is dit alleen mooi meegenomen.
Veilig omgaan met mens en dier is een voorwaarde.
Deze cursussen zijn zeer praktijk gericht. De dagen zijn ingedeeld in theorie en praktijk en geven je voldoende kennis en zelfvertrouwen om veilig je eigen dieren een basic body balance te geven.
Bowen is een subtiele techniek die niet zoveel spierkracht van de therapeut vergt als bijv. massage.
De cursussen worden in het Engels aangeboden, Sietskse is als vertaler aanwezig, maar enige kennis van de Engelse taal is gewenst.
Datum
Bowen Essentials voor KLeine Huisdieren: 12 & 13 mei 2012 met als extra gratis optie 14 mei 2012 (mogelijkheid om je huisdier te laten behandelen door Laura of Sietske)

Bowen Essentials voor Paarden: 17-19 mei 2012 met als extra gratis optie 20 mei 2012 (mogelijkheid om je paard te laten behandelen door Laura of Sietske)

Het is ook mogelijk om alleen naar de behandeldagen te komen kijken.

Cursus tijden
Aanvang: vanaf 8.30, we beginnen om 9.00 uur
Eindigen: rond 17 uur, maar houd rekening met een eventuele uitloop

Er is een koelkast beschikbaar om je lunch in te doen.

Programma
Voor beide weekenden geldt dat er een reeks van moves worden behandeld (zowel theoretisch als in de praktijk) voor het zelf kunnen geven van een basic body balance.

Wat kan ik met deze cursus
De introductie cursussen zijn puur gericht om het welzijn en de gezondheid van je eigen dieren positief te supporten en beinvloeden. Het is niet de bedoeling dat je andermans dieren gaat behandelen en hier geld voor gaat vragen.

Diploma Opleiding
Deze introductie cursus is onderdeel van een diploma opleiding. Bij voldoende interesse zal deze opleiding ook in Nederland aangeboden worden. Meer informatie zal tijdens de cursus gegeven worden. Tevens zullen belangstellenden betrokken worden bij de opzet van deze opleiding in Nederland (denk aan opleidingsduur, kwalificaties, zelf studie). In Australi? wordt de gehele opleiding verspreid over diverse modules gegeven over een jaar tijd. Dit zal voor Nederland niet mogelijk zijn gezien de kosten die hieraan vast hangen.

Investering
Bowen Essentials voor Kleine Huisdieren EUR 425 incl. Engels werkboek
Bowen Essentials voor Paarden EUR 595 incl. Engels werkboek
Beide cursussen EUR 895 incl. Engelse werkboeken
Komen kijken tijdens behandel dag EUR 50

Opgave voor 31 maart 2012.

Lokatie: Nunspeet

Meer informatie is te vinden op www.equibalance.com.au/clinics/Bowen in Holland.asp#

Deze advertentie is geplaatst op 19-2-2012 en is 402 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Marleen Mulderij
E-mail: dino1995@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl