Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: KORT Australian Stocksaddle

Korte omschrijving:

Gebruikt maar goed onderhouden en kwalitatief goed kort stocksaddle met medium-brede boom. VP ? 300,-

Uitgebreide omschrijving:

kort stocksaddle

Helaas helaas, het stocksaddle wat ik min of meer op de gok gekocht had blijkt toch net wat te smal voor mijn ronde merrie.

Het is een gebruikt maar goed onderhouden zadel van een zeer goede kwaliteit, kan helaas geen merk vinden maar zeker geen ZM-zadel.

Uiteraard heeft het zadel wat gebruikssporen, op een van de polley's en op de rand van de cantle zit een 'schaafplek' (zie foto's) maar geen grove schade en zeker veilig en goed bruikbaar.

De beugelriemen zijn aan de achterkant verstevigd met band, de bijbehorende katoenen singel heeft wat roestig ogend ijzerwaar door het lange in een schuur liggen maar ook die is gewoon goed bruikbaar. Singelstoten zijn compleet gaaf en niet uitgedroogd of gescheurd.

Het is - voor een stocksaddle - een kort zadel, op het uiterste punt gemeten slechts 52 cm. (ter vergelijk, de kleinere maat stocksaddles van horseman outfitter zijn rond de 58 a 60 cm.) Dat maakt wel dat de seatmaat ook niet groot is, die bleek voor mij (zware ruiter) ook te krap maar met een maatje 38/40 broek pas je zeker in dit zadel (grotere maat is een kwestie van passen, het gaat vooral om de bovenbeenruimte).

De boommaat zal ongeveer een 'medium' zijn, Mijn merrie is een kruising Hucul/Konik, 1.45 en erg rond geribd maar geen extreem ronde schouder, wel gewoon een stevige pony, ze een typje 'stevige fjord' zeg maar.
Dit zadel is dus voor een iets minder stevig maar wel kort paardje geschikt, niet voor heel ranke pony's, daar is het weer te wijd voor denk ik (maar kwestie van proberen). Er is meer dan genoeg ruimte voor de schoft dus een hogere schoft is geen probleem. Een ranke fjord of haflinger, ijslander, nrps of niet te brede andere pony zou dit zadel prima kunnen passen.

Wat maten van het zadel: (ik heb alle lijnen die gemeten zijn op twee foto's ingevoegd)

Totale lengte: 52 cm.
Lengte seat van top voorboom tot rand cantle: 35 cm.
Bovenbeenruimte (gemeten van polley naar onderkant cantle) 23 cm.
Boom tussen de ogen (echt tussen de kussens gemeten, niet op 't leer) 10 cm.
Boom tussen de onderkand polley's (tussen de kussens gemeten) 25 cm.

Wil je nog andere maten weten, gewoon even vragen.
Vraagprijs is 300,- euro, bieden mag waar wel 'in verhouding' graag. Verzonden = verkocht, verzendkosten uiteraard voor de koper.
Ik ben bereid om met het zadel te komen passen binnen een straal van zo'n 50 km maar alleen tegen reiskosten vergoeding en alleen als je ook zeker weet dat je het zadel wilt: past het dan ga ik er van uit dat je het koopt ook, maar dan hoef je de reiskosten niet te betalen. (Woon je verder en ben je serieus geinteresseerd dan mag je altijd een mailtje sturen om te kijken of we wat kunnen afspreken).

Deze advertentie is geplaatst op 10-8-2012 en is 638 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Francis Dalebout
E-mail: francisdalebout@gmail.com
Woonplaats: Twello
Land: Nederland

kort stocksaddle
versterkte beugelriem
schaafplek polley
schaafplek cantle
maten voorkant
maten zijkant
bovenkant
singel
   

Even geduld: de kaart wordt geladen...
De adverteerder heeft een plek gemarkeerd op de kaart hiernaast.

Gebruik de kaart-, zoom- en positie-knoppen voor orientatie.

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl