Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Drie dagen Spirithorses basiscursus.

Korte omschrijving:

Natuurlijk Paardrijden & Natuurlijk Paardenhouden voor iedereen: drie dagen meewerken, lessen, leren en kennis absorberen. Kortom: een driedaagse onderdompeling met alle ins en outs bij Spirithorses. Een soort van natuurlijk paardenkamp voor volwassenen.

Uitgebreide omschrijving:

Wel vaker kreeg ik de vraag of ik eens een meerdaagse cursus wilde organiseren waarbij werkelijk alle aspecten van het Natuurlijk Paardrijden & Natuurlijk Paardenhouden aan bod komen. Het leek me wel een leuke uitdaging en dus heb ik een cursus hierover ontwikkeld.
Drie dagen Spirithorses is natuurlijk nog diepgaander en uitgebreider dan de onze dagcursus of de 10 lessenreeks.
Tijdens de driedaagse gaan we hele dagen rondom- en met onze paarden werken. Van verzorging en grondwerk tot rijden. Alles uiteraard zonder bit, zweep, sporen of hoefijzers op onze zo-natuurlijk-mogelijk gehouden lespaarden.
Tevens gaan we heel diep in op de praktijk van het Natuurlijk Paardenhouden met al zijn ins en outs.

-Wat kom je zoal tegen tijdens zo'n driedaagse:
Het paard als kuddedier, groepsgedrag, leiderschap, lichaamstaal van zowel jou als het paard, grondwerk- & obstakeltraining, Natuurlijk Hoefonderhoud, leren opzadelen, hoe weet je of een zadel past, soorten tuigage, je leert je paard uit de kudde te halen, te poetsen en op te zadelen. Ook het rijden, veiligheid, basishoudingen, de verschillende westerndisciplines (reining, trail, horsemanship), maar ook klassieke dressuur, Centered Rijden (houding en zit) en we maken een buitenrit. En dat niet alleen want het paard waarmee je werkt moet ook verzorgd worden. Voeding, huisvesting, vachtverzorging, ziekteleer, hoefonderhoud, weide- en paddockonderhoud zijn ook belangrijke onderdelen in je werken met de paarden.

-Wat is er nog meer dat je moet weten.
We gaan je drie volledige dagen bezighouden en aangezien wij echte praktijk-mensen zijn vertoef je dus de hele dag buiten, op het terrein rondom de paarden. Pas je kleding hierop aan, dus warmte in de winter en verkoelende kleding in de zomer. Het is verplicht om stevig schoeisel te dragen, dus geen gymschoenen of sandalen, bijvoorkeur zelfs veiligheidsschoenen (met stalen neuzen) en rubber laarzen tijdens regenweer. Tijdens het rijden is een cap verplicht (hebben wij ook te leen). We beginnen elke dag om 9.00 uur, sluiten af om 17.00 uur en op vrijdag om 16.00 uur. Je zult de nodige uren te paard doorbrengen. Tussen de middag lunchen wij gezamenlijk. Per cursus is er plaats voor 6 personen, de minimum leeftijd is 16 jaar.
We maken gebruik van onze lespaarden.
-Datum: 18 t/m 20 september.

-Kosten en wat is daarbij inbegrepen
De kosten zijn 255,- per persoon, inclusief het werken met de paarden, lunch en drankjes. Avondeten en overnachting dien je zelf te regelen. Er zijn bij ons in de straat drie goede overnachtingsadressen.

-Aanmelding
Aanmelden kun je via onderstaand E mailadres doen.
Na aanmelding en betaling ontvang je het volledige dagprogramma en een lijst met wat je dient mee te brengen. Vergeet niet je overnachtingen bijtijds te reserveren. Indien je nog vragen hebt kun je ons deze via hetzelfde E mailadres laten weten.

Deze advertentie is geplaatst op 29-8-2013 en is 375 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Spirithorses
E-mail: info@spirithorses.be
Homepage URL: www.spirithorses.be
Woonplaats: Vroenhoven - Riemst, bij Maastricht,
Land: Belgie.


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl