Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Wie kan mijn geweldige HB-gevoelige pony een goede plek bieden?

Korte omschrijving:

Voor het welzijn van mijn pony zoek ik een plek die helemaal is afgestemd op pony's die gevoelig zijn voor hoefbevangenheid. Dus een mooie PP zonder gras, met soortgenootjes, en kennis van hoefbevangenheid, insuline resistentie en natuurlijk bekappen.

Uitgebreide omschrijving:

Happy

Met pijn in mijn hart ben ik op zoek naar een plek voor mijn pony Happy. Happy is bijna 19 jaar, en heeft insulineresistentie. Hierdoor is hij heel gevoelig voor hoefbevangenheid. Happy woont sinds 2007 bij ons, samen met mijn andere pony en paard. De bedoeling was dat Happy met hun onze weide zou begrazen, maar al gauw bleek dat hij hier helemaal niet geschikt voor is. Hij is een aantal keer hoefbevangen geraakt. Gelukkig is dit altijd weer goed gekomen, doordat we zijn huisvesting/voeding/beweging/bekappen steeds verder hebben geperfectioneerd naar de best mogelijke situatie voor hem. Het ging inmiddels al ruim vier jaar probleemloos. Maar sinds augustus dit jaar is hij ineens toch weer hoefbevangen geraakt. Deze keer lukt het vooralsnog niet goed om hem erbovenop te krijgen. Vandaar dat er nu een onderzoek loopt naar Cushing. Dat zou wellicht een verklaring kunnen zijn. Daarnaast ben ik tot het inzicht gekomen dat de kans heel groot is dat hij last heeft van chronische stress. Door zijn aandoening moet hij vaak apart staan van mijn andere twee paardjes. Of mag hij minder lang (met graaskorf) op de weide dan de andere twee. Op zulke momenten is hij erg gefrustreerd, wat heel logisch is natuurlijk. Zij passen wat graasbehoeften betreft helemaal niet bij elkaar. Wat ik helaas vooraf niet wist.
In de tussentijd heb ik twee kindjes gekregen (van bijna 2, en 6 maanden) en ben ik hierdoor heel erg gebonden. De aandacht en beweging die Happy voorheen kreeg toen hij hoefbevangen was, die kan ik hem nu onmogelijk geven, wat ik ontzettend rot vind. Daarnaast woont hij bij ons als een diabeet in een snoepwinkel. We hebben ruim anderhalve hectare weide. Afgezonderd in onze rijbak ziet hij overal waar hij kijkt gras. Datgene waar hij juist zo ziek van wordt maar waar hij dol op is. Vandaar dat ik tot de conclusie ben gekomen dat het voor Happy's welzijn beter is om ergens te staan bij mensen die een zandpiste of paddock Paradise hebben, en waar hij met soortgenootjes met hetzelfde probleem alsnog van het leven kan genieten. In het kort betekent dit in de praktijk, alleen goed hooi, liksteen, water, ruimte om te bewegen met soortgenootjes, maar niet of nauwelijks kunnen grazen, onderhoudsdosering Magnesium-Chelaat, en regelmatig natuurlijk worden bekapt. Als Happy geen last heeft van hoefbevangenheid is hij gewoon te berijden voor kinderen. Happy is niet echt een beginnerspony. Onzekere ruitertjes wil hij graag de les voorschrijven. Maar wanneer hij weet wie de leider is, is het een hele fijne pony. Hij is pienter, heeft erg veel humor (houdt van uitbreken, limbodansen tussen de linten door, onze poes van zijn terrein af jagen, ons huis van binnen inspecteren tijdens de verbouwing en dat soort dingen) en vind alle aandacht die hij krijgt prima. Hoe meer, hoe liever. Rondjes rijden in een rijbak vind hij niet zo interessant, maar lekker buitenrijden in het bos vind hij geweldig. Dan is hij zeer geschikt voor kindjes. Want hij loopt gewoon de rest achterna. Natural Horsemanship vind hij ook leuk. Bij de eigenaar voor mij heeft hij ook voor de kar gelopen. Happy is bomproof als het gaat om verkeersmak zijn. Kortom, hij is heel allround. Ik ben in die 6 jaar dat ik met hem reed nog nooit iets tegengekomen waar hij bang voor was. Eerder nieuwsgierig.

Happy is een welshje, afstamming onbekend, schofthoogte 1.18m met een heel groots karakter. Ik zou graag betrokken willen blijven bij Happy en willen voorkomen dat hij in verkeerde handen valt en daarom wel graag eigenaar willen blijven. Maar dan met een betere plek voor hemzelf, en lieve betrokken mensen om hem heen die van hem kunnen genieten. Die meer tijd aan hem kunnen besteden dan ik nu op dit moment kan.

Bij vragen of interesse, mail gerust.

Groetjes, Jolanda

Deze advertentie is geplaatst op 29-10-2013 en is 669 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Unartica
E-mail: toedeliewoepsie@hotmail.com
Land: Nederland

Happy
Happy
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl