Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Inrijden bitloos en buiten rijden Net over de grens bij Harden

Korte omschrijving:

Inrijden Bij de Trudy op de Zomerhoeve kunnen paarden ingereden worden vanaf 4,5 jaar, maar alleen wanneer ze daar lichamelijk aan toe zijn. De paarden worden door middel van verschillende grondwerkoefeningen voorbereid op het dragen van een ruiter. Hiermee leren we het paard zich bewust te worden van zijn lichaam. De oefeningen zijn erop gericht om het paard te leren zijn gewicht op de achterhand te dragen. Het resultaat van de inrijperiode is dat een paard in stap en draf veilig te rijden is, zonder of met minimaal teugelgebruik. Galop wordt alleen getraind bij paarden die al voldoende gewicht op de achterhand kunnen dragen. Tijdens het inrijden wordt geen gebruik gemaakt van hulpteugels, bitten of sporen. Het paard staat gedurende de inrijperiode in een ruime paddock met loopstal en 24-uurs weidegang. Het paard staat bij voorkeur in de kudde. Omdat de relatie tussen paard en eigenaar belangrijk is, willen we dat de eigenaar actief betrokken is tijdens de inrijperiode. In het inrijgeld zijn daarom vijf lessen inbegrepen, zodat de eigenaar zelf thuis zonder problemen het paard verder door kan rijden.

Uitgebreide omschrijving:

Inrijden

Bij de Trudy op de Zomerhoeve kunnen paarden ingereden worden vanaf 4,5 jaar, maar alleen wanneer ze daar lichamelijk aan toe zijn.
De paarden worden door middel van verschillende grondwerkoefeningen voorbereid op het dragen van een ruiter. Hiermee leren we het paard zich bewust te worden van zijn lichaam. De oefeningen zijn erop gericht om het paard te leren zijn gewicht op de achterhand te dragen.
Het resultaat van de inrijperiode is dat een paard in stap en draf veilig te rijden is, zonder of met minimaal teugelgebruik. Galop wordt alleen getraind bij paarden die al voldoende gewicht op de achterhand kunnen dragen.
Tijdens het inrijden wordt geen gebruik gemaakt van hulpteugels, bitten of sporen.
Het paard staat gedurende de inrijperiode in een ruime paddock met loopstal en 24-uurs weidegang. Het paard staat bij voorkeur in de kudde.
Omdat de relatie tussen paard en eigenaar belangrijk is, willen we dat de eigenaar actief betrokken is tijdens de inrijperiode. In het inrijgeld zijn daarom vijf lessen inbegrepen, zodat de eigenaar zelf thuis zonder problemen het paard verder door kan rijden.


De gebruikelijke inrijperiode daarna duurt 8 weken.
Het paard wordt 5 keer per week getraind.
Dit kost 1000 euro inclusief BTW en is inclusief voer en huisvesting. *

Inrijden +

geschikt voor paarden met gedragsproblemen of voor een paard wat naast de basistraining verder opgeleid wil worden.
Het paard leert:
Basis omgangsvormen in de communicatie; respect voor de eigenaar ? netjes meelopen aan het halster ? stoppen ? komen & wegsturen aan lange lijn.
Grondwerkoefeningen; het paard leert zich bewust te worden van zijn eigen lichaam. De oefeningen, vooreerst schouderbinnenwaarts, zorgen ervoor dat het paard bewust wordt dat hij zijn gewicht op de achterhand het beste kan dragen.
Schriktraining; het paard krijgt voorwerpen aangeboden die ?eng? lijken te zijn. Door samen deze oefeningen te doorlopen, leert het paard zijn ruiter steeds meer te vertrouwen en het vergroot zijn eigen zelfvertrouwen. Dit bevordert en verstevigt de onderlinge band.
Buitenrijden/verkeersmakheid; het is natuurlijk ook erg fijn als je zelfstandig kunt buitenrijden met je paard. Tijdens deze inrijperiode nemen we het paard regelmatig mee in een buitenrit en het paard went aan het verkeer.
Voor deze inrijperiode + nemen we 10 weken de tijd.
Het paard wordt 5 keer per week getraind.
Dit kost 1.500,00 euro inc. BTW en is inclusief voer en huisvesting.

Lessen

Op onze locatie in G?lenkamp verzorgt Trudy lessen voor beginners en meer gevorderde ruiters. Je kunt lessen volgen met je eigen paard of met een paard van de stichting.

De lessen beginnen doorgaans met grondwerk: niet op het paard dus, maar ernaast. Zo leer je door gebruik van je lichaam het paard sturen, stoppen, van tempo laten veranderen enz. Het is een goede manier om echt contact te krijgen met het paard.

Tijdens het rijden wordt veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van een goede balans en het lichaamsgebruik van de ruiter op het paard. De paarden van de stichting worden bitloos gereden.

Priv?-les volwassenen: ? 30,00 per persoon per uur.
Groepsles volwassenen: ? 17,50 per persoon per uur. (minimaal aantal 2 personen)

Ook op uw eigen gekozen locatie kunnen wij lessen verzorgen.
Hierbij vragen we bovenop het lesgeld ook nog een vergoeding voor de reistijd en de gemaakte kilometers.

https://www.facebook.com/trudyvdpoel

Mail naar : trudy.trijntje @gmail.com

Deze advertentie is geplaatst op 21-2-2014 en is 489 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Trudy Trijntje
E-mail: tudyvdpoel@hotmail.com
Homepage URL: https://www.facebook.com/pages/Zomerhoeve/275446689228376
Woonplaats: Golenkamp
Land: Duitsland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl