WebLog

WebLog

Dit is het logboek van de websites www.paardnatuurlijk.nl en www.hoefnatuurlijk.nl

Dit logboek kun je via RSS ook in je newsreader of mobieltje ontvangen.


Andreadinsdag 15 september 2020
Reactie van 'Andrea' in 'mgchelaat'
We hebben een terugval!
Ondanks de verkleining van de wei, 1/3 zand, 1/3 brandnetels en 1/3 verdroogd super kort gras, loopt onze Shet sinds 2 weken weer moeizaam. Eigenlijk na de dagen van regenval begon ze minder enthousiast mee te gaan wandelen. Nu weigert ze dat. Ze at toen en eet nu alleen hooi met een handje kruiden uit de wei (duizendblad, paardenbloemen e/o iets dat men varkensblad noemt)
Ik weet de regenval als oorzaak van haar terugval. Het gras begon weer te groeien. Maar ze bleef steeds moeten zoeken naar een sprietje. De wei is eigenlijk meer zand dan iets anders. Alleen de brandnetels doen het prima.
Toen sprak ik onze leverancier van hooi. Ik zei hem dat we een maand lang ons eigen hooi (lang, gedroogd gras dat lag te drogen op de wei na te zijn gemaaid) hadden gevoerd aan de pony. Volgens hem was dat de oorzaak van haar terugval. Hij zei dat zulk hooi nog te vers, nog te rijk is. Daar heb ik geen verstand van en hoop alleen maar dat hij gelijk heeft.
Ik kreeg weer hooi dat al maandan van de wei af is. Sinds 5 dagen eet de Shet ouder hooi, echter nog zonder duidelijke verandering. Hopelijk gaat het wel weer de goede kant op met haar dieet van water, hooi en magnesium. De kruiden laat ik voorlopig helemaal achterwege. Wel krijgt ze dagelijks een flinke hand grasbrokken van Hyppolyt om haar magnesium in de mengen.
Van een DA kreeg ik in ieder geval een compliment over haar super korte hoefjes. Weer een bewijs dat de cursus niet voor niets is geweest!

Lander Carrijnwoensdag 9 september 2020
Nieuwe aanmelding: 'Lander Carrijn'

Axelle Van Heckedinsdag 8 september 2020
Nieuwe aanmelding: 'Axelle Van Hecke'

Laura Marlijn Wolters zaterdag 5 september 2020
Nieuwe aanmelding: 'Laura Marlijn Wolters '

Ignisswoensdag 2 september 2020
Nieuwe aanmelding: 'Igniss'

Cathy Van Rietveldedinsdag 1 september 2020
Nieuwe aanmelding: 'Cathy Van Rietvelde'
Ik ben op dit moment trotse bezitter van een 21-jarige BWP ruin, een NWR Welsh merrie van 11 en een shetlander merrie van 13.

Mengsje Menkveldmaandag 24 augustus 2020
Nieuwe aanmelding: 'Mengsje Menkveld'

Willemsen zondag 23 augustus 2020
Nieuwe aanmelding: 'Willemsen '
Ik ben een paardenliefhebber vanaf m?n 4e en mag me gelukkig prijzen sinds m?n 20 een paardenvriend te hebben. Ik leer steeds bij over huisvesting voeding benadering etc en t interesseert me ook veel.

Daphne Roosendaaldonderdag 13 augustus 2020
Nieuwe aanmelding: 'Daphne Roosendaal'

Dienekevrijdag 7 augustus 2020
Nieuwe aanmelding: 'Dieneke'

Andreavrijdag 7 augustus 2020
Reactie van 'Andrea' in 'mgchelaat'
Inmiddels zijn we 4 weken verder. Onze Shet eet alleen nog hooi waardoor ik b.v. Duizendblad en Paardebloem uit de wei meng. Het gaat heel goed met haar hoefjes. Ze galoppeert weer! Even was ik bang voor een terugslag. Maar ze is na de wilde uitspatting niet gevoeliger gaan lopen. Morgen ga ik de magnesium-chelaat halveren. Heb er inmiddels alle vertrouwen in!

marrit van der burgtdinsdag 4 augustus 2020
Nieuwe aanmelding: 'marrit van der burgt'
Ik heb een ijslander van 20 en rijd recreatief

Sakshindonderdag 30 juli 2020
Nieuwe link geplaatst door Sakshin
Bij de State of Being vangen we gewonden, verwaarloosde en mishandelde paarden op. Wij organiseren paarden wandelingen en je kunt hier ook overnachten. Met jouw eigen paard langskomen kan natuurlijk ook.

Sakshindonderdag 30 juli 2020
Nieuwe aanmelding: 'Sakshin'

Raymonzaterdag 18 juli 2020
Nieuwe aanmelding: 'Raymon'
Ik ben raymon, en ben natuurlijk bekapper en behoud m'n paarden op de natuurlijke manier en heb veel ervaring met natural-horsemanship. Rond de straal van 30 km rond mijn woonplaats wil ik u paard/pony gerust komen bekappen.

Gina Boonenvrijdag 17 juli 2020
Nieuwe aanmelding: 'Gina Boonen'

Lauradinsdag 14 juli 2020
Reactie van 'Laura' in 'adv6592'
pony is verkocht

Andreazondag 12 juli 2020
Reactie van 'Andrea' in 'mgchelaat'
Onderstaande Shetlander at de magnesiumchelaat ook niet. Ik mengde het met Pre Alpin wiesencobs van St. Hippolyt grasbrok, zoals vermeld in het artikel hierboven. Dat werd niks.
Het oude paard was er wèl blij mee!
Toen mengde ik de magnesium in de grasbrok en strooide er fenegriekpoeder overheen. Dat ging al beter. Maar na enkele hapjes begon het dametje te meesmuilen. Uiteindelijk stopte ze met eten en kreeg het oude paard ook de tweede portie. Hoe dat toch per paard kan verschillen!
Daarna heb ook ik de magnesium in een beetje appelmoes zònder toegevoegde suikers gemend en in een grote spuit (die van de Metacam) gedaan. Ik sneed de tuit van de spuit, zodat er een grotere opening ontstond. De moes is nèt voldoende om de magnesium-appelmoesbrij dikvloeibaar te maken. (1 eetlepel) De spuit past achter de voortanden aan de zijkant van de mond en daar kan de brij zonder aarzelen maar beheerst in de mond worden gespoten. Schuin naar achteren gericht.
Wanneer de brij niet te dun is, dus met maar heel weinig appelmoes, dan is de kans groter dat het ook in de mond blijft.
Tijdens de eerste 5 dagen dat ik het nu geef merk ik dat de Shet de magnesium-appelmoesbrij al makkelijker accepteert.
Wanneer ik de magnesium kan gaan halveren hoop ik dat de Shet het nòg makkelijker zal gaan eten. Misschien wel gewoon door de grasbrok! :-)

Andreazondag 12 juli 2020
Reactie van 'Andrea' in 'mgchelaat'
Gisteren heb ik weer met mijn Shetlander gewandeld!
Ze staat, samen met een oud paard, in een wei van 4ha. Het paard staat daar al zijn hele leven en heeft naar verluid nooit ergens last van gehad. Wel van eenzaamheid. Daarom kwam daar 2 jaar geleden de Shet bij, inmiddels 'me and my shadow'. Maar de kleine humpty dumpty at natuurlijk véél en veel te veel.
Ik heb moeten praten als Brugman voordat pas 2 maanden geleden een deel van de wei is afgezet. Oude aannames bij mensen verdwijnen moeizaam! Het idee dat een Shet dik hoort te zijn 'want het zijn nou eenmaal grasmaaiers' was er maar moeilijk uit te krijgen. En duidelijk maken waardoor de Shet ineens niet meer kon lopen was ook niet eenvoudig. Er moest een DA komen kijken, Metacam erin, en dan ging het wel over. Dat klopte als een bus...voor 2 weken.
Met de kosten van DA+medicatie als wapen ben ik erin geslaagd iets anders voor te stellen dat maar eenmalig en dus goedkoper zou zijn.
De wei werd drastisch ingeperkt met een elektrische afzetting. De Shet krijgt sinds zondag j.l. magnesiumchelaat. Elke dag verwijderde ik iets meer van haar pijnlijke hoefjes totdat ze volgens de regelen der kunst was bekapt. En zie daar:... ze liep vanmorgen normaal! Dat hebben we 'gevierd' met een korte wandeling over straat. Ze liep voorzichtiger dan op de wei maar niet mank. Weer terug bij haar oude vriend stapte ze met kordate pasjes de wei in.
Zo fijn om 'jullie gedachtengoed' in de praktijk te kunnen brengen!!!

Andreazondag 12 juli 2020
Reactie van 'Andrea' in 'insuline'
Gisteren heb ik weer met mijn Shetlander gewandeld!
Ze staat, samen met een oud paard, in een wei van 4ha. Het paard staat daar al zijn hele leven en heeft naar verluid nooit ergens last van gehad. Wel van eenzaamheid. Daarom kwam daar 2 jaar geleden de Shet bij, inmiddels 'me and my shadow'. Maar de kleine humpty dumpty at natuurlijk véél en veel te veel.
Ik heb moeten praten als brugman voordat pas 2 maanden geleden een deel van de wei is afgezet. Oude aannames bij mensen verdwijnen moeizaam! Het idee dat een Shet dik hoort te zijn 'want het zijn nou eenmaal grasmaaiers' was er maar moeilijk uit te krijgen. En duidelijk maken waardoor de Shet ineens niet meer kon lopen was ook niet eenvoudig. Er moest een DA komen kijken, Metacam erin, en dan ging het wel over. Dat klopte als een bus...voor 2 weken.
Met de kosten van DA+medicatie als wapen ben ik erin geslaagd iets anders voor te stellen dat maar eenmalig en dus goedkoper zou zijn.
De wei werd drastisch ingeperkt met een elektrische afzetting. De Shet krijgt sinds zondag j.l. magnesiumchelaat. Elke dag verwijderde ik iets meer van haar pijnlijke hoefjes totdat ze volgens de regelen der kunst was bekapt. En zie daar:... ze liep vanmorgen normaal! Dat hebben we 'gevierd' met een korte wandeling over straat. Ze liep voorzichtiger dan op de wei maar niet mank. Weer terug bij haar oude vriend stapte ze met kordate pasjes de wei in ?
Zo fijn om 'jullie gedachtengoed' in de praktijk te kunnen brengen!!!

Sandradonderdag 2 juli 2020
Reactie van 'Sandra' in 'mgchelaat'
Is deze magnesium ook geschikt voor sensibele paarden?

Remco staaswoensdag 1 juli 2020
Nieuwe aanmelding: 'Remco staas'

Shalom Laboratory Supplies CCmaandag 29 juni 2020
Nieuwe aanmelding: 'Shalom Laboratory Supplies CC'
I Love Horses

Pasjonatavrijdag 26 juni 2020
Nieuwe aanmelding: 'Pasjonata'

Sharon Goundenwoensdag 24 juni 2020
Nieuwe aanmelding: 'Sharon Gounden'
We are trying to get ahold of you through the Netherlands Government and embassy

www.paardnatuurlijk.nl

Teller