InloggenForum-hulp!Woordenboek
UitloggenInstellingenBookmarks
Warboel (Arabesk)   Pagina 244½ van 252
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl) 3776 berichten
Je leest nu alle berichten van "Arabesk"
Volg datum > Datum: dinsdag 7 maart 2017, 22:47 Nr:274276
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Wild paard Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een fotoalbum. fotoalbum bekijken.

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Een karkas van een wild paard. De hoeven zijn netjes afgesleten het gebit daarentegen niet dat is een grote puinhoop. Onderhoud is dus altijd nodig bij een gebit ook als je paard 24/7 ruwvoer kan eten.
1
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: woensdag 8 maart 2017, 10:46 Nr:274278
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274277
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Wild paard Structuur
Dit onderwerp is gekoppeld aan een fotoalbum. fotoalbum bekijken.

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

In jouw beleving gaan er hele brokken van de kiezen af ofzo. Het gaat erom dat je de haken die zorgen voor een blokkering van de voor achterwaarts beweging op tijd bijgewerkt worden, in een beginstadium als het paard nog jong is. Juist daardoor hou je zoveel mogelijk kiesvoorraad beschikbaar om oud te worden. Doordat ze gelijk blijven wordt niet één kant helemaal tot op de wortel afgesleten omdat de tegenoverliggende kies te lang blijft. Zo'n golfgebit begint met één klein haakje ergens op de 1.6 of 2.6 of de 3.11 en 4.11 of op de snijtanden. Vaak vallen die niet helemaal op elkaar, waardoor er geen tegenoverliggende oppervlak beschikbaar is van een kies of tand. Dit deel slijt dus niet af en blokkeert ondertussen wel de cirkelbeweging van het malen.

De IJs die hier staat heeft een gebit vergelijkbaar met de foto. Hij leeft al z'n hele leven buiten met onbeperkt ruwvoer, maar omdat de handvijler alleen de zijwaartse haken gevijld heeft, is een golfgebit niet voorkomen, helaas. Nu is hij te oud om er nog wat aan te kunnen doen. Had hij nu geleefd in het tijdperk van de elektrische materialen, had dit eenvoudig verholpen kunnen worden en had hij langer een beter gebit gehad.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: zaterdag 1 april 2017, 12:14 Nr:274292
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274288
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: interview met dr. Bowker over HKO Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Tip Letje; als jongere gezonde paarden zo de winter uit komen met onbeperkt vreten voor hun neus moet je misschien toch eens aan ontwormen gaan denken en een gebitsbehandeling. En als dat niet voldoende helpt is het misschien het overwegen waard om toch te gaan bijvoeren. ;-)

Of stap je hier ook boos op als je 'feedback' krijgt?
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: zaterdag 15 april 2017, 19:07 Nr:274303
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274301
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: T oudere paard Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Myriam schreef op zaterdag 15 april 2017, 11:53:

> Da met
> bijscholing..accupunctuur/osteo/orthomoleculair... het geeft wel aan dat
> ze breder geïnteresseerd zijn.

Ik zie niet in wat dat gaat bijdragen........... behalve dan dat het je geld kost.
Vind ik leuk!
1
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 21 april 2017, 10:52 Nr:274324
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274314
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: homeopathie in ander daglicht Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
1
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:30 Nr:274342
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274341
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Wie weinig bagage heeft en de ballen begrijpt van scheikunde kun je alles wijsmaken. Zo klinkt alcohol al een stuk vriendelijker dan ‘de chemische stof ethanol’. Zo kan het gebeuren dat op PN iedereen krijsend opspringt en begint te gillen zodra het woord bestrijdingsmiddel valt. Bestrijdingsmiddelen op planten verschillen in werking niet van wormenspuiten, ook een bestrijdingsmiddel en ze verschillen zelfs niet zo veel van geneesmiddelen. Geneesmiddelen bestrijden immers ook een kwaal, alleen klinkt genezen een stuk vriendelijker dan bestrijden. Zo kan het dus gebeuren dat een advies dat vriendelijker klinkt ‘onkruid spuiten met azijn en strooizout’ wel als algemeen geaccepteerd wordt gezien, maar vele malen verwoestender is voor het bodemleven door de enorme verandering in osmotische waarde in de bodem en een dramatische daling van de pH waarde in de bodem. Niet alleen je plant sterft, maar ook alle andere organismen in de bodem.

Roundup is juist zo effectief omdat het specifiek is op organismen die aan fotosynthese doen. Daarna wordt roundup afgebroken tot vrijwel onschadelijke stoffen, helaas niet tot CO2 en H2O. De gekte rondom roundup is gebaseerd op pseudowetenschap, nepnieuws, meningen en vooral emoties. Wie zich verdiept in de feiten en resultaten van onderzoek ziet een heel ander beeld. Door het steeds maar weer elkaar napraten dat roundup zo verschrikkelijk is gaat iedereen het geloven.

Ethaanzuur met natriumchloride opgelost in diwaterstofmonooxide heeft een dramatische uitwerking op het bodemleven. Dat klinkt al heel anders voor de meeste mensen dan het vriendelijke strooizout en azijn, enkel en alleen omdat ze het kennen van het keukenkastje. De gemiddelde Nederlander lijdt aan chemofobie, waarbij je ze met een klein beetje moeite zelfs bang kunt maken voor kraanwater. Natuur wordt geassocieerd met gezellige landschapjes en vrolijke beestjes, chemie associëren mensen met vies, vervuiling en giftig. Als iets een lange chemische naam heeft moet het dus wel vies en giftig zijn. Als iets afkomstig is van plantjes is het veilig.

De grootste problemen voor bodems zijn met name vervuilingen met zware metalen en koper (geen zwaar metaal) en PAK’s en PCB’s. Voor koolwaterstoffen geldt dat je ze meestal nog wel kunt opruimen met behulp van bepaalde bacteriën, de grootste problemen zijn de zware metalen, niemand lust ze en ze spoelen gemakkelijk uit. Bodemsaneringen vinden niet plaats door gebruik van mcpp, mcpa of roundup.

De problemen met het promoten van homeopathie, kruidengeneeskunde en de anti roundup gevoelens hebben dezelfde oorsprong; het geloof van mensen in pseudowetenschap. Gevoelens en emoties gaan boven feiten, intuïtie boven logische analyse en mythe boven wetenschap.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:31 Nr:274343
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274342
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

In harmonie met de natuur leven is een utopie, die heeft nooit bestaan en zal ook nooit bestaan. In het verleden was samenleven met de natuur een keiharde werkelijkheid met ziektes en plagen. In de huidige samenleving is een te romantisch beeld ontstaan van vroeger en het leven op het platteland.

Overigens biologisch voedsel telen is een luxe die we ons alleen in het rijke westen kunnen veroorloven, waarbij aangetekend moet worden dat sommige goedgekeurde bestrijdingsmiddelen voor biologische landbouw, schadelijker zijn dan roundup. Rotenon is toegestaan, maar ratten krijgen er parkinson achtige klachten van, maar omdat het gemaakt wordt uit wortels van een plant klinkt het vriendelijker dan een middel dat kunstmatig gemaakt wordt.

Het niet spuiten van bepaalde onkruiden in je weiland brengt een veel reëler gevaar met zich mee dan wel spuiten. Planten die dodelijk zijn voor paarden keren gemakkelijk terug in het gras en ook het hooi. De mensen die enorm anti roundup zijn, zijn dezelfde mensen die klagen dat de boer hooi levert met JKK erin. Verwachten dat die boer alles met de hand gaat uitsteken is echt een illusie. Het beheren van een hectare weiland met de blote hand is een leuk idee voor mensen die in een vinex woning zitten met 6 vierkante meter tuin (muntthee drinken en de happinez lezen). De keuze bij je boterbloemenplaag is gericht spuiten met mcpa of wekelijks maaien met de zitmaaier die benzine gebruikt en dus ook schadelijk voor het milieu is.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:42 Nr:274344
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274343
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Sommige kritieken op monsanto zijn terecht, andere niet

http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Monsanto

"In 2017 kwam Monsanto onder vuur te liggen omdat het bedrijf wetenschappelijke studies over RoundUp en glyfosaat zou vervalst hebben, zo meldden tal van alternatieve media en andere nepnieuws-websites zoals De Wereld Morgen[82], Greenpeace[83] en Het Laatste Nieuws[84], alsook de meer reguliere media zoals Knack[85]. Uiteraard sprong ook de politieke aanhang van de pseudowetenschap mee op de kar, zoals de Belgische partij Groen[86]. Het ging hier slechts om een storm in een glas water: er werd heisa gemaakt rond inmiddels oude studies rond glyfosaat, terwijl de recentie studies wel degelijk uitwijzen dat glyfosaat veilig is[87], en de wetenschappelijke consensus blijft dan ook stevig overeind. Niettemin reppen de geitenwollensokken geen woord over die consensus, die ze net zoals de meeste realiteit eenvoudigweg naast zich neerleggen."

In de discussie werd een pagina van global research aangehaald. GR is een uiterst dubieuze pagina en bepaald geen betrouwbare bron. Doet oa ook aan holocaust ontkenning en heeft wel meerdere rare kronkels: chemtrails bestaan, beestjes onder je huid worden veroorzaakt door GMO voedsel, klimaatverandering is een hoax etc.

http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Globalresearch

Niet de ultieme betrouwbare bron zeg maar. ssst
Naschrift (vrijdag 5 mei 2017, 19:43):
Overigens was ik niet het enige lid, Mirjam Nelisse verdedigde ook het gerichte gebruik van roundup
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:45 Nr:274345
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274344
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Ik refereerde ook nog aan http://www.paardnatuurlijk.nl/fcgi/pnforum.fcgi?s=5328-13-1022#msg5328

Lijkt me dat de redenering voor roundup niet heel anders kan zijn.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:46 Nr:274346
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274345
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Frans Veldman schreef op zondag 9 mei 2004, 13:17:
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 19:47 Nr:274347
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274346
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Quote Frans veldman:

Punt is dat natuurlijk weidebeheer per definitie niet kan. Met iedere vorm
van "beheer" ga ik tegen de natuur in. Dat er hier gras groeit is
eigenlijk al onnatuurlijk want onze grond is van nature niet zo geschikt
voor gras. Dat het een monocultuur is is al behoorlijk onnatuurlijk,
eigenlijk zou de wei voor 99% uit allerlei kruiden struiken en weet ik wat
nog meer moeten bestaan met hier en daar een grasspriet.

Stel je voor dat ik hier op de lijst een middel ga beschrijven dat ik
gebruik tegen Jacobskruiskruid. Wat ik nu ga beschrijven is geen verzinsel
dus lees het even aandachtig:

Het is een middel dat de wateropname van alle planten verhindert door een
osmotische barriere op te werpen. Het is een middel dat tevens alle
dierlijke organismen doodt door water aan ze te onttrekken, ze drogen
letterlijk uit. Het is een middel dat niet door de bodem wordt afgebroken
maar er voor altijd aanwezig blijft tot het door het water naar zee wordt
afgevoerd, waar het ook blijft bestaan.
Een van de bestanddelen van dit middel is Natrium. Natrium is een metaal
dat zo agressief en corrosief is dat het een explosieve reactie aangaat
met bijna alle andere stoffen. Natrium kan alleen bewaard worden in een
bad van petroleum, zodra het in aanraking komt met water of lucht reageert
het meteen zo heftig dat het spontaan in brand vliegt.
Een ander bestanddeel van dit goedje is Chloor. Chloor is dodelijk en werd
in de eerste wereldoorlog gebruikt om soldaten in de loopgraven te
vergassen. Nu wordt het nog steeds in mildere vorm gebruikt in zwembaden
om bacterieen te doden en om wc's te ontsmetten.
De chemische naam van dit goedje is NatriumChloride...

Wie het nog niet door heeft, het middel dat ik hierboven beschreef is
daadwerkelijk door een aantal mensen op deze lijst voorgesteld als een
"natuurlijk middel" om JKK te bestrijden, de gewone naam van dit goedje
is namelijk... keukenzout.

Maar omdat wij dit middel allemaal in onze keukenkastjes hebben staan en
over onze frietjes uitstrooien is het ineens "natuurlijk" en
"onschadelijk".

Nee, dan een middel dat selectief werkt, niet met de botte-bijl methode in
grote hoeveelheden maar een middel dat een hormoon is en waarvan dus maar
een minimale hoeveelheid nodig is om de plant tot overdadig groeien aan te
zetten. Een middel dat de plant zelf ook aanmaakt, een middel waarvan wij> dagelijks grote hoeveelheden van consumeren omdat alle groente die wij> eten vol zit met plantenhormonen.

Planten zitten vol met hormonen, mensen zitten vol met hormonen. Voor alle
hormonen geldt dat ze behoorlijk soortspecifiek zijn en op andere
organismen in de regel geen effect hebben. Tegelijkertijd geldt dat al die
organismen een delicaat evenwicht hanteren en dat een kleine verstoring
genoeg is om een organisme te doden. Zo kan je met insuline, een
mensenhormoon dat de suikerstofwisseling reguleert, iemand doden als je
een overdosis toedient.

Vergeleken met keukenzout vind ik MCPP dus nog niet zo slecht. Het enige
verschil is dat het een in ieders keukenkastje staat en het andere het
etiket "bestrijdingsmiddel" opgeplakt heeft.

Waar ik in geinteresseerd ben is feitelijke informatie. Als ik ook maar
iets vind waaruit blijkt dat MCPP slechter is dan keukenzout dan zal ik
het niet meer gebruiken en misschien zelfs wel een artikel over schrijven
voor de site. Je mag dit dus beschouwen als een oproep om feitelijke, niet
op emoties gebaseerde, informatie.

Groeten,
Frans

Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 21:24 Nr:274348
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274334
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: T oudere paard Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 21:28 Nr:274349
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274347
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Even ter nuancering; als je denkt dat het hier een aangeharkt park is met glimmende tegels zonder onkruid moet ik je teleurstellen, noch spuiten we hele weilanden dood met roundup (dat doen de boeren hier in de omgeving al ruimschoots). Maar boterbloem, irritante brandnetels op plekken waar we ze niet willen en een vlier die toch weer uitliep, gaan we te lijf met mcpp en mcpa. De grote berenklauw trekken we liever niet met de hand uit, die zeisen we om en de resten smeren we in met roundup evenals JKK.

Net als met anti wormspuiten bij paarden; gebruik je verstand, geniet met mate zeg maar.

Dat roundup besproken wordt en homeopathie niet meer besproken mag worden is voor jou een reden om PN FB te verlaten? Maar deze plek dan? As you can see, zijn hier in het verleden precies dezelfde onderwerpen voorbij gekomen waarbij mensen emotioneel reageerden op het grote boze woord bestrijdingsmiddel. Dus PN is nog steeds PN.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 5 mei 2017, 21:35 Nr:274350
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:274336
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Rauw en rouw Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Coralie schreef op woensdag 3 mei 2017, 16:45:

> Myriam schreef op woensdag 3 mei 2017, 16:09:
>
>> Voilà geen PN fb meer - toch wel :-( nadat een lid het gebruik van

> stal is toch het beste, zeker?
>
> Dan maar weer wat vaker hier gaan schrijven Grinn!
> PN zonder Fb..

Omdat roundup, net als chemische ontwormingsmiddelen besproken worden, gaan we DUS ook maar weer stallen en ijzers adviseren? Beetje kromme redenering lijkt me.

Als je geen discussie meer hebt, verval je in dogma's en dogma's leiden tot een blind geloof en zijn we weer terug bij af waar het ooit mee begon. Dan worden er geen kritische vragen meer gesteld bij bepaalde overtuigingen.

Mensen zijn geneigd om beslissingen te nemen op hun intuïtie, in de oertijd kon dit van levensbelang zijn in een situatie waarin je geen tijd had om het eea eens uitgebreid tegen elkaar af te wegen. bovendien zit nog steeds in onszelf ingebakken dat we beslissingen nemen vooral aan de hand van wat de mening van de meerderheid is. Zoals bleek uit het experiment van solomon asch "Solomon Asch is beroemd geworden in de jaren 50 met zijn experimenten naar conformiteit. De experimenten toonden aan dat sociale druk er voor kan zorgen dat een persoon dingen zegt of doet die overduidelijk niet correct zijn.." https://nl.wikipedia.org/wiki/Solomon_Asch Kortom natte apen in het kwadraat

Hetzelfde doet zich nu voor met roundup, omdat iedereen krijst dat het verschrikkelijk slecht is moet het wel zo zijn. Blabla!

Ook ik dacht lange tijd dat Monsanto verschrikkelijk slecht was, want ik had weleens gehoord dat mensen die aangewaaide zaailingen op het land kregen een boete kregen. Ook dacht ik dat roundup verschrikkelijk was, totdat ik me er eens echt in ging verdiepen en toen bleek het ineens allemaal verschrikkelijk mee te vallen ;-)

hetzelfde ooit met mijn studiekeuze; we konden kiezen uit biochemie of analytische chemie. Mijn intuïtie vond dat je niet zomaar mag 'knutselen met DNA', dus biochemie exit, ook exit omdat het minder breed is dan analytisch, dat terzijde. gevoelsmatig had ik nog steeds het idee dat spelen met DNA geen goed idee is, totdat ik me er in ging verdiepen en erachter kwam dat GMO gewoon veilig is, bovendien het ouderwetse kruisen en fokken net zo goed genetische manipulatie is. alleen de huidige technieken zorgen ervoor dat het een stukje sneller kan. Sneller is per definitie gevaarlijker, want nieuw en dus eng. Het moet wel op z’n minst kankerverwekkend zijn GMO voedsel, net als dat men vroeger dacht dat locomotieven die harder gingen dan 50 km/h schadelijk waren voor koeien in het weiland.
Naschrift (vrijdag 5 mei 2017, 21:37):
en genetische manipulatie levens kan redden bij bijv erfelijke ziektes. Die kans laten liggen is vergelijkbaar met het niet inenten van kinderen door bible belters
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Je leest nu alle berichten van "Arabesk"
Warboel (Arabesk)   Pagina 244½ van 252
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl) 3776 berichten
 InloggenForum-hulp!Woordenboek
UitloggenInstellingenBookmarks

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.
www.paardnatuurlijk.nl