InloggenForum-hulp!Woordenboek
UitloggenInstellingenBookmarks
Warboel Onderwerp starten 18844 onderwerpen Pagina 18245½ van 18363
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl) 275432 berichten
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 4 juli 2016, 16:02 Nr:273670
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:273663
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Zeer gevoelige hoeven.. Help! :-s Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Tja, de heersende mening is dat ze sneller lopen met een 'draversijzertje', aluminium dus.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Volg datum > Datum: dinsdag 5 juli 2016, 10:37 Nr:273671
Volg auteur > Van: Wieteke Opwaarderen Re:273662
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Jullie input gevraagd over kuddegrootte en kuddesamenstelling Structuur

Wieteke
Nederland


394 berichten
sinds 10-8-2005
Karin schreef op donderdag 30 juni 2016, 8:03:


> Zolang je het idee van "met elk paard iets te moeten" niet los kan
> laten, zou ik het niet doen. Je moet niets, van niemand niet, je legt
> jezelf dit op. En zolang je jezelf dit op blijft leggen lijkt me geen
> enkele oplossing haalbaar, want dan blijf je het gevoel houden tekort te
> schieten.

Nog bedankt voor je reactie, Karin. En uiteraard heb je helemaal gelijk. Het gevoel iets te 'moeten' met ze, heb ik eigenlijk alleen in de winter. Als in de zomer de paden en wei lekker droog zijn en de pony's overal kunnen scharrelen, vermaken ze zich prima zonder mij en blijven ze redelijk in beweging. Dan vind ik het geen enkel probleem om bij wijze van spreken maanden de wei niet uit te komen met ze.

Het gevoel echt iets met ze te moeten doen speelt alleen in de natte perioden. Dan staan ze voornamelijk bij de hooibakken en is het zelfs op de verharding nog vrij nat. Ik heb 4 hooibakken die ver uit elkaar staan, maar meestal gaan ze pas naar een volgende bak als hun eerste vrijwel leeg is. Ik vind het dan wel belangrijk dat ze meerdere keren per week een beetje extra bewegen en even hun voeten kunnen 'drooglopen' op straat.

Voorlopig kies ik toch nog maar voor mijn eigen gemak, en houd ik het gewoon bij 2 pony's. Om te voorkomen dat op (hopelijk heel lange) termijn 1 van mijn pony's alleen overblijft, zullen er uiteindelijk wel 1 of 2 nieuwe bijkomen, maar dat kan nog jaren duren. Tegen die tijd heb ik misschien zelf ook wel weer echt zin om helemaal bij 0 te beginnen met een nieuwe pony, en zou het dus niet puur een vriendje voor mijn pony's moeten worden. Als ik er zelf ook echt iets mee wil wat rijden of mennen betreft, speelt dat natuurlijk ook weer mee bij de keuze voor een bepaald formaat, karakter etc.

In elk geval bedankt allemaal voor jullie inbreng! En mocht iemand nog nieuwe/andere inzichten hebben: kom maar op! :-)
2
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: donderdag 7 juli 2016, 11:56 Nr:273672
Volg auteur > Van: linda bakker Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: Tom Structuur
linda bakker
den burg texel
Nederland

Jarig op 13-7

2 berichten
sinds 7-7-2016
Tom.Toen we te horen kregen dat we een gedeelte van ons land moesten inleveren omdat dat verkocht werd zochten we een ander plekje voor Tom, een grote Noriker tiger ruin. Deze was in de tijd dat hij nog niet van ons was, zwaar hoef bevangen geweest. Wij hebben dit met de aankoop nooit geweten en toen wij Tom een tijdje hadden begonnen er allerlei problemen te ontstaan. De hoeven begonnen zo af te brokkelen en Tom begon kreupel te lopen. Op een gegeven moment konden er gewoon geen ijzers meer onder omdat er geen plek meer was om ze vast te maken. Mijn broer en schoonzus hadden op Paard natuurlijk een cursus gedaan, natuurlijk hoef bekappen. We hebben met hun hulp de ijzers er af gedaan en het paard op sokken laten lopen. Verder volgens deze methode bekapt indien noodzakelijk. Eerst liep Tom als of hij op eieren liep. Na 2 jaar liep hij blootsvoets in draf voor de kar over de weg. Zijn hoeven waren nog steeds niet mooi maar niet meer zo afgebrokkeld, hier en daar nog een scheur maar het paard liep weer goed. Toen we afscheid moesten nemen van Tom wilde we hem niet verkopen maar iemand vinden die door wilde gaan met Hoef natuurlijk bekappen en hem aan dit persoon weggeven omdat een lang en prettig leven voor dit super brave en betrouwbare grote paard voor ons het belangrijkste was. Al gauw hadden we iemand gevonden, het leek dat ze zeer belangstellend was in de Paard natuurlijk methode en Tom ging naar zijn nieuwe thuis. Door omstandigheden konden we pas na 3 mnd eens gaan kijken en vonden Tom terug....beslagen. Ja, de plaatselijke hoef smid had gezegd dat het best kon en dus had ze zich laten om praten door hem en de rest van de "beter wetende" mensen van de pension stal. Enkele dagen geleden hoorde ik ( Tom was nu 10 mnd weg) dat ze Tom had laten inslapen ( afmaken) Hij was zo kreupel geworden, het hoefbeen was door de hoef gezakt (?) er waren geen ijzers meer onder te krijgen. Ik had haar nog gezegd toen ik op bezoek kwam en Tom beslagen aan trof,....als dit maar goed gaat. Nee, het ging niet goed, Wat zonde, hij deed het zo goed op sokken, maar ja, dat hoort niet, een paard moet ijzers onder, zeker als hij voor de wagen moet lopen. Nu , dat kortzichtige en domme gedrag heeft het einde betekend van dit brave vriendelijke paard. Wat hebben mijn man en ik een spijt. Hij had nog geleefd als we hem wel hadden gehouden. Waarom luisteren mensen toch altijd naar de verkeerde raadgeving? Onze overgebleven grote maats shetlanders lopen allemaal blootsvoets voor de wagen met super harde sterke hoeven. Treurig is het ook dat ze hem snel hebben laten afmaken, niet eerst overleggen met ons, of was dat om dat ze dan hadden moeten toegeven dat ik gelijk had?.
Vind ik leuk!
4
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: donderdag 7 juli 2016, 12:34 Nr:273673
Volg auteur > Van: Talitha Opwaarderen Re:273672
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tom Structuur

Talitha
Friesland
Nederland

Jarig op 1-12

1251 berichten
sinds 3-7-2012

Wat een vreselijk verhaal Linda :-(
Het is inderdaad soms ongelooflijk hoe makkelijk mensen zwichten voor de gevestigde orde en niet een ander pad durven te bewandelen dan de rest doet. Kennelijk zijn mensen erg bang om er niet bij te horen.
Ik vind het erg sneu voor het paard, en zeker ook voor jou Linda, ik kan me goed voorstellen dat dit zwaar op je schouders ligt. Maar jij hebt je best gedaan, jij kon er ook niets aan doen dat de nieuwe eigenaresse zo slap was en niet naar jullie luisterde, maar wel naar de hoefsmid en de anderen op stal.
Veel sterkte met de verwerking van dit verlies, ik hoop dat je jezelf niet te schuldig voelt hierover, jij had ook niet verwacht dat ze Tom zo snel zouden laten inslapen. Ik denk dat niemand zoiets had verwacht.
Vind ik leuk!
Medeleven
2
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: donderdag 7 juli 2016, 19:58 Nr:273674
Volg auteur > Van: linda bakker Opwaarderen Re:273673
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tom Structuur
linda bakker
den burg texel
Nederland

Jarig op 13-7

2 berichten
sinds 7-7-2016

Bedankt voor je reactie, ja, je voelt je eigen dan knap schuldig tegenover
het paard. je denkt het beste te doen maar het loopt verkeerd af. Erg jammer is het ook voor de nieuwe baas, zij had haar vorige paard in moeten laten slapen plus nog een hoop nare dingen in haar leven en dan dit.
Als ze maar eens meer naar ons had geluisterd en niet naar de hoefsmid ( die ten eerste aan zijn inkomen dacht ipv het welzijn van het paard) en de rest van de mensen van die pension stal,had dat arme beest nog geleefd en had zij het paard nog gehad want ze was er erg gek op. Helaas een beetje te lief en goedgelovig, en nu lopen ze daar in die pension stal allemaal te jammeren en te janken dat het toch zo erg is voor haar.
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Volg datum > Datum: vrijdag 8 juli 2016, 12:20 Nr:273675
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:273674
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Tom Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004

Tom, Noriker, tiger! Waar is hij geboren?
Vind ik leuk!
Medeleven
Mee eens!
Link naar dit onderwerp:
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel Onderwerp starten 18844 onderwerpen Pagina 18245½ van 18363
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl) 275432 berichten
 InloggenForum-hulp!Woordenboek
UitloggenInstellingenBookmarks

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers, Wil.
www.paardnatuurlijk.nl