Onderzoek en Testen

Onderzoek en Testen

Wilde paarden

Wilde paarden

Op deze website wordt er veel gerefereerd aan wilde paarden. Maar, wat zijn die wilde paarden nou eigenlijk, en in hoeverre zijn ze vergelijkbaar met onze gedomesticeerde paarden? We hebben veel informatie opgezocht, en zijn zelf een kijkje gaan nemen in Nevada (USA) waar volop wilde paarden leven...

Bitloze optomingen

Bitloze optomingen

Het bitloos rijden mag zich in een toenemende populariteit verheugen. Fabrikanten en doe-het-zelvers zijn dan ook enthousiast bezig met het bedenken van allerhande bitloze constructies. Een vergelijkend onderzoek was er echter nog niet, dus wij deden wat proefjes.

Likstenen

Likstenen

Wij onderzochten waar een liksteen aan moet voldoen, en namen wat populaire likstenen onder de loep.

Hooibaal dispenser

Hooibaal dispenser

Een belangrijk kenmerk van een natuurlijke voeding is dat je het paard voortdurend de beschikking geeft over voedsel. Maar als je paard te dik dreigt te worden, wat dan? Hoe rantsoeneer je hooi zonder te vervallen in maaltijdsgewijs voeren?
Paard Natuurlijk ontwierp en beproefde een hooibaal dispenser, geschikt voor balen van 200 kilo.

Insulineresistentie

Insulineresistentie

Uit onderzoek is gebleken dan steeds meer paarden lijden aan insulineresistentie. De symptomen worden bestreden, maar de werkelijke oorzaak blijft doorgaans onbekend. Lees meer op de volgende pagina.

Magnesium

Magnesium

Uit recente onderzoeken is gebleken dat een tekort aan magnesium bij paarden in toenemende mate voorkomt. Hoewel magnesium een bestanddeel is in veel voedingssupplementen blijkt het niet te helpen om een magnesium-tekort te voorkomen of op te lossen. De meeste dierenartsen zijn nog onbekend met de frequentie waarmee een magnesiumtekort voorkomt. Magnesiumtekorten worden onder andere in verband gebracht met hoefbevangenheid. Lees meer op de volgende pagina.

Onderzoek Voedingscalculators

Onderzoek Voedingscalculators

Op het paardenforum "bokt" werd een onderzoek georganiseerd waarbij de online voedingscalculatoren van Pavo, Hartog en Paard Natuurlijk aan de tand werden gevoeld. Wij mochten dit artikel overnemen voor publicatie op onze website www.paardnatuurlijk.nl.

De middelen van Leen Taal

De middelen van Leen Taal

De producten van Leen Taal hebben nogal wat stof doen opwaaien. Aanvankelijk werden ze met gejubel ontvangen, maar de laatste tijd is de stemming drastisch aan het veranderen. Wij verzamelden de informatie, en het resultaat kun je lezen op de volgende pagina.

Telepathie

Telepathie

Telepathie, paranormale begaafdheid, praten met dieren. Een favoriet onderwerp van vele bezoekers van www.paardnatuurlijk.nl. Er zijn mensen die er heilig in geloven, maar er zijn ook critici.
Om meer licht in deze verlichte materie te scheppen hebben wij een experiment opgezet. Meer hierover lees je op de volgende pagina.

www.paardnatuurlijk.nl

Teller