Bekapshandschoenen

Bekaphandschoenen

Het is aan te raden om tijdens het bekappen handschoenen te dragen. Ook al is het beter, dat betekent niet dat iedereen ze ook daadwerkelijk wil dragen. We hebben inmiddels al bijna tweeduizend cursisten gehad op onze cursus "Natuurlijk Bekappen" dus we weten als geen ander precies waar de schoen, eh handschoen, wringt. Ook weten we wat er kan gebeuren als iemand (heel eigenwijs) tóch geen handschoenen draagt... Dat is de reden dat het in ieder geval op onze cursus verplicht is.

De redenen dat mensen geen handschoenen willen dragen:

We hebben iets gedaan met de reacties van onze cursisten, we hebben zelf handschoenen laten maken. De voordelen van deze handschoenen:

Maat1: (cm)2: (cm)3: (cm)
S1888,3
M18,58,29
L18,88,59,5
XL19,59,210,5

Maat en kleur

De handschoenen zijn verkrijgbaar in vier verschillende maten en in één kleur (zwart/bruin). Rechts zie je een tabel met daarin de verschillende maten. Meet je hand op om de juiste maat te kunnen uitzoeken. Houd je niet van te ruime handschoenen, kies dan bij twijfel liever een maat kleiner dan groter, door de elasticiteit is dit bij deze handschoenen geen probleem.

Let op

Bekaphandschoenen zijn bedoeld om een rasp zonder handvat comfortabel te kunnen hanteren en om te voorkomen dat je met de rasp de huid van je andere hand beschadigt als het paard bijvoorbeeld zijn hoef terug trekt. Bekaphandschoenen vermijden niet dat je in je vingers snijdt. Je snijtechniek moet veilig zijn, dát vermijdt ernstig letsel. Zelfs de dikste en meest oncomfortabele handschoen kan niet vermijden dat een scherp geslepen mes er doorheen snijdt. Zorg er dus altijd voor dat je hand zich niet in de snijrichting van je mes bevindt, ook als je handschoenen draagt.


Bestellen

Bestellen

Deze handschoenen worden speciaal voor ons gemaakt en zijn uitsluitend verkrijgbaar via onze webwinkel. Ook kunnen ze bij ons en onze cursusleiders worden gekocht tijdens de cursus Natuurlijk Bekappen.

Reacties

Reacties

Heb je deze handschoenen? We stellen je reactie op prijs, hieronder kun je vertellen wat je van onze bekaphandschoenen vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller