"Metaal in de Mond"

Metaal in de Mond

door Prof. dr. W. Robert Cook
Wat een bit in de paardenmond teweegbrengt


Wat is het?

Wat is het?

Dr. Cook is al 50 jaar dierenarts, hij is gepromoveerd aan Cambridge en hij is hoogleraar. Hij maakte lang studies van het paard, speciaal gericht op de paardenmond en -keel en alle afwijkingen die daar kunnen ontstaan. Hij heeft lang in Newmarket (Engeland) gewerkt waar hij de paarden in de rensport meemaakte. Daar ontdekte hij wat de invloed van het bit is op de ademhaling van een paard. Al zijn wetenschappelijke ontdekkingen bracht hij samen in het boek �Metal in the Mouth�. Nu speciaal voor alle mensen die gemakkelijker in het Nederlands lezen, vertaald naar dit boek "Metaal in de Mond".

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Dit goed onderbouwde boek van Prof. dr. W. Robert Cook laat duidelijk zien waar het gebruik van een bit toe leidt. Na het lezen van dit boek weet je hoe een bit werkt en wat er allemaal in de paardenmond gebeurt met en door het bit. Het effect gaat heel erg ver, veel verder dan invloeden op de mond alleen. Na het lezen van dit boek begrijp je waarom dit zo is, alles wordt duidelijk en goed uitgelegd. Beantwoord de vragenlijst en ontdek of je paard mogelijk bitgerelateerde problemen heeft.

Een heel kleine greep uit het boek:

Inhoudsopgave

Uitvoering:

140 pagina's 2008-Nederland-paperback-17 x 24 cm-voorzien van ruim tachtig foto�s en tekeningen-395 gram
Oorspronkelijke Engelse titel: Metal in the mouth. Vertaling: Madeleine Calkoen. In deze vertaling zijn aanvullingen en aanpassingen opgenomen van W.R. Cook, waardoor het op bepaalde punten afwijkt van zijn in 2005 uitgegeven boek " Metal in the Mouth".

Voor wie?

Dit boek is natuurlijk een must read voor iedereen die (soms) met bit rijdt. Ook al ben je van plan om echt never nooit niet (helemaal) zonder bit te gaan rijden, het is gewoon een bere interessant boek en daarmee een goede uitbreiding van je kennis. Wij vinden dat iedereen vrij is een keuze te maken om wel of niet met bit te rijden, maar we vinden wel dat mensen in ieder geval moeten wéten wat een bit doet in de mond van een paard, en mede daarvoor is dit boek heel geschikt. Maar ook voor mensen die al wel bitloos rijden vinden wij het een echte aanrader, vrijwel alle paardenliefhebbers zullen dit een interessant boek vinden want er wordt erg veel waardevolle en interessante informatie gegeven.

Bestellen

Bestellen

Reacties

Reacties

Als je het boek hebt gelezen kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller