Bitcoin

Bitcoin


Bitcoin is een digitale munteenheid, speciaal ontworpen voor een nieuwe, vrije, wereld. Ondanks het nog maar relatief korte bestaan is er nu al voor meer dan 1 miljard Euro aan traditioneel geld omgewisseld voor bitcoins!

Enkele opvallende kenmerken van de bitcoin:
  • Het beheer van de munt is volledig decentraal. Niemand is eigenaar van het bitcoin-systeem. De betaling vindt plaats van persoon naar persoon, zonder tussenkomst van banken of andere speculerende instellingen. Er zijn dan ook geen transactiekosten.
  • De motor achter bitcoin is volledig open source. Niet alleen is de software gratis; maar de hele wereld kan controleren dat er geen fouten of achterdeurtjes in het systeem zitten.
  • Bitcoin is gebaseerd op ijzersterke encryptie. Dit maakt het veilig en bovendien onmogelijk voor derden om de geldstromen in kaart te brengen.
  • De peer-to-peertopologie van Bitcoin en het ontbreken van centrale administratie maakt het praktisch onmogelijk voor een overheid, of ieder ander, om de waarde van Bitcoins te manipuleren of meer inflatie te induceren dan er van tevoren is vastgelegd. Het ontwerp zorgt voor anoniem eigendom en overdracht van waarde.
Meer weten? Er is tal van informatie te vinden op internet. Kijk onder ander op http://www.bitcoin.org/nl

Betaal met bitcoins en ontvang 50% korting op de bestelling van een duoverpakking likstenen!

Wat zijn bitcoins?

Bitcoin is een innovatief betalingsnetwerk en een nieuw soort geld.

Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen. Dankzij de unieke eigenschappen staat Bitcoin vele nieuwe gebruiksmogelijkheden toe die tot nog toe niet mogelijk waren met andere betalingssystemen.

Bitcoin bestaat nog niet zo lang, maar is enorm in populariteit aan het stijgen. Dit is mede het gevolg van de bankencrisis waarbij pijnlijk duidelijk werd dat het traditionele geld erg gevoelig is voor koersmanipulaties, inflatie, en graaiende tussenpersonen (banken). Een andere impuls werd gegeven door het openbaar worden van het feit dat overheden het betalingsgedrag van goedwillende burgers bespioneren en archiveren en de privacy van de burger ernstiger dan ooit tevoren wordt geschonden. Inmiddels is er reeds ruim een miljard Euro aan klassieke valuta omgewisseld voor Bitcoins en de populariteit van deze nieuwe onafhankelijke munt blijft ondertussen gestaag toenemen.

Waarom accepteert Paard Natuurlijk Bitcoins?

Bij Paard Natuurlijk zijn we niet bang om buiten het gebaande pad te treden wanneer nieuwe alternatieven zich voordoen. Hoewel we bij lange na niet de eerste webwinkel zijn die bitcoins gaat accepteren is op dit moment de acceptatie van bitcoins nog geen gemeengoed en daar willen we graag iets aan doen.

De reden dat we bitcoins gaan accepteren als betaalmiddel is dat we initiatieven om de wereld te verbeteren graag ondersteunen.

50% korting op likstenen, hoe werkt dat?

De deal is simpel: Betaal je bestelling met bitcoins en je ontvangt van ons een kortingscode om bij je volgende bestelling 50% korting te krijgen op een duoverpakking likstenen.

Heb je nog geen bitcoins? Er zijn diverse mogelijkheden om aan bitcoins te komen. Het valt buiten het bestek van deze pagina om hier diepgaand op in te gaan, maar met een beetje zoeken op internet kom je een heel eind. Er zijn diverse online diensten waar je met behulp van bijvoorbeeld iDeal of Paypal Bitcoins kunt kopen. Ook kun je ze rechtstreeks van persoon op persoon kopen (bijvoorbeeld via marktplaats) en zijn er Apps om ze met je smartphone te verhandelen. Zie http://www.bitcoinspot.nl voor meer informatie over bitcoins, of ga naar de plaatselijke bitcoin beurs https://localbitcoins.com om ze direct te kopen.

Op onze betaalpagina staat Bitcoin als optie na iDeal en Paypal. De koers van Bitcoin is iets waaraan je even moet wennen: Op dit moment kost 1 bitcoin (BTC) ongeveer 100 Euro! Het is dan ook gebruikelijk dat bij bitcoins bedragen met 3 of 4 cijfers achter de komma worden weergegeven. De meeste producten in onze webwinkel kosten minder dan 1 Bitcoin. ;-)

Bij het afrekenen in bitcoins tonen we de door ons gehanteerde wisselkoers die voortdurend wordt aangepast aan de gemiddelde dagkoers.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller