DVD machinaal bekappen

DVD machinaal bekappen


Natuurlijk bekappen met machinaal gereedschap

Introductie, instructie, materiaaloverzicht en techniek

Bekap je zelf je eigen paarden en zou je wel willen dat het wat minder inspanning kost? Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van het machinaal bekappen?

Op deze DVD zie je allemaal verschillende voorbeelden van gereedschappen om paardenhoeven machinaal mee te kunnen bekappen. Je kunt na het bekijken van de DVD inschatten of machinaal bekappen ook iets voor jou is en welk gereedschap je het meeste aanspreekt.

Als je iemand met (machinaal) gereedschap bezig ziet kan het heel gemakkelijk lijken, terwijl het misschien nogal tegenvalt als je het vervolgens zelf probeert. Het leuke van deze DVD is dat je ook dames aan het werk ziet die voor de eerste keer een stuk gereedschap zullen hanteren. Soms gaat dat direct heel handig, soms niet. Op deze manier krijg een goed beeld hoe gemakkelijk of moeilijk het is om te leren ermee te werken.

Op de DVD staan voorbeelden van machinaal bekappen van grote hoeven, maar ook van de hoefjes van Shetlanders en ook worden er voorbeelden gegeven tijdens de gehouden Paard Natuurlijk dag van vreselijk verwaarloosde hoeven. Verder is er informatie over het veilig werken en de te nemen voorzorgsmaatregelen.

Piet Loof, de cursusleider Natuurlijk Bekappen in Terneuzen, heeft deze DVD gemaakt. Hij schrijft:

Ik ben al zon vijf jaar gleden begonnen met machinaal bekappen, en het onderzoeken of het geschikt is voor de zelfbekappende paardeneigenaar. Het is van de grond gekomen met Karin en Marc (www.elbox.eu), zij kwamen op NB cursus en bleken toen op dat moment 9 menpaarden te hebben. Deze paarden moesten allen van de ijzers af en als het even kon allemaal een half jaar later weer marathons kunnen lopen op blote voeten. Karin vertelt erover op de dvd.
Ik ben wat later eens gaan kijken want ik had ook wat adviezen gegeven over de aan te passen ondergrond e.d. en toen zag ik dat Marc heel handig was met een haakse slijpmachine. Ik heb toen voorgesteld de voeten van de dieren te behandelen met die machine om te ontdekken hoe dat voor hem werkte en om de reacties van de paarden te zien. Mijn verbazing was groot toen die paarden amper reageerden, dus dat het zonder desensibilisatie training mogelijk was om al die paarden te bekappen. Marc was enthousiast en is zo blijven doordoen. Ik heb mijn zoektocht vervolgd naar diverse soorten gereedschap om machinaal mee te kunnen bekappen.

Bestellen

Bestellen

Als je interesse hebt in het machinaal bekappen en je wilt informeren middels een DVD over de verschillende mogelijkheden, is deze DVD iets voor jou.

Reacties

Reacties

Als je de DVD hebt bekeken kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller