Hoeftang "Sharp&Strong"

Hoeftang Sharp&Strong

Deze hoeftang is gemaakt van een speciaal gehard staal en de vorm van de kop is zo gemaakt dat hij zo gemakkelijk mogelijk een hoefwand door kan knippen.

Voor wie is deze hoeftang geschikt?

Deze tang is van professionele kwaliteit en hiermee geschikt voor professionele bekappers/hoefsmeden. Wij adviseren mensen die net beginnen met bekappen en dus nog geen bekap-ervaring hebben om niet zelf de eerste bekapping te doen en de veel te lange hoefwand van hun paard dus niet zelf met een tang af te knippen. Als de hoef veel te lang is en je bent een beginnend bekapper, laat die eerste bekapping dan doen door een ervaren bekapper. De reden hiervoor is dat het, als onervaren bekapper, ontzettend gemakkelijk is om met een volledig scheve hoef te eindigen en ontzettend moeilijk om dit weer goed te krijgen. Het gebruik van een hoeftang is wat ons betreft alleen voor de mensen die reeds ervaring hebben opgebouwd in het bekappen van hoeven.

Het heeft lang geduurd voordat wij een hoeftang aan ons assortiment hebben toegevoegd, de reden hiervoor is dat het eigenlijk niets met 'natuurlijk' bekappen te maken heeft. Als je als paardeneigenaar zelf de hoeven van je paard bijhoudt dan is het niet de bedoeling dat je een tang gebruikt voor het bekappen van de hoeven. Doe je dit wel, dan ben je niet bezig met een natuurlijke bekapping want die is er op gebaseerd dat de hoeven frequente slijtage ondervinden en niet eens in de zoveel tijd een centimeter korter worden gemaakt. Deze tang is dus ook geen vrijbrief om maar langer te wachten met de bekapping want de hoeven zullen dan absoluut niet even goed worden als wanneer je ze bijhoudt zoals het hoort.

Waarom verkopen we hem nu dan toch? Als eerste omdat we steeds meer professionele bekappers als klant hebben voor de overige gereedschappen en als tweede omdat er steeds meer mensen zijn die al jarenlange bekapervaring hebben en zich heel goed verder hebben verdiept in het natuurlijk bekappen. Zij worden gevraagd om "die zielige verwaarloosde pony van de oude buurman" te komen bekappen, of "de fokmerrie die nooit wordt bekapt van die boer" of ... Deze mensen hebben meer nodig dan een rasp en een mes, zij hebben baat bij een goede hoeftang. De huidige professionele tangen zijn meestal echter (ver) over de 100 euro terwijl de tangen die in een lage prijsklasse zitten door hun vorm en door het gebruikte materiaal totaal ongeschikt zijn om (vlot) mee te kunnen werken. Daarom dus deze hoeftang die zijn naam "Sharp&Strong" eer aan doet en tevens acceptabel geprijsd is.

Gebruik

Zorg er altijd voor dat je de tang aan het uiteinde van de steel vastpakt als je de hoefwand door wilt knippen, op die manier maak je namelijk gebruik van de langst mogelijke hefboom en ben je dus het sterkste. Als je geen ervaring hebt met het gebruik van een tang, zorg dan dat je in het begin voor je gevoel wat teveel hoefwand laat staan zodat je de hoef niet per ongeluk te kort maakt.

Maten

Er zijn twee verschillende maten: pony (klein; 31 cm lang) en paard (groot; 40 cm lang). Het voordeel van een korte tang is dat deze handzamer is, gemakkelijker met 1 hand is te bedienen en dat hij minder snel in de knoop komt met de buik van het te bekappen dier. Het voordeel van de lange tang is echter dat je door de grotere hefboom veel sterker bent, en de hoefwand dus stukken lichter door te knippen is. Ben je niet zo sterk, en bekap je niet alleen maar kleine hoefjes, dan is het waarschijnlijk het beste om de lange tang te nemen.

Voordelig combinatiepakket

Voor mensen die zowel formaat Shetlander als formaat Tinker bekappen, is het moeilijk kiezen. Daarom bieden we de hoeftang ook in een combinatiepakket aan: een grote en een kleine tang samen voor een heel schappelijk bedrag.

Bestellen

Bestellen

Reacties

Reacties

Hieronder kun je vertellen wat je van deze hoeftang vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller