"De Natuur van het Paard"

De Natuur v/h Paard

De Natuur van het Paard
door Dr Marthe Kiley Worthington

Wat is het?

Wat is het?

Het boek "The Behaviour of Horses in Relation to Management and Training", geschreven door Dr. Marthe Kiley Worthington, is eindelijk vertaald naar het Nederlands (mei 2009). Dr. Marthe Kiley Worthington is een etholoog en fervent paardenliefhebber. Bij haar staat de wetenschap in dienst van haar dierenliefde. Ze is vurig pleitbezorger voor een betere omgang met paarden en legt met dit boek de vinger op verschillende zere plekken. Haar manier van schrijven is niet betuttelend of dwingend, ze geeft je stof tot nadenken en praktische tips voor nuttige verbeteringen voor de omgang, training en huisvesting van je paard.

De schrijfster is een wetenschapper, ze heeft erg veel gestudeerd en onderzocht. Haar boek is hierdoor geen vage brei van een (altijd subjectieve) mening maar het is zoveel mogelijk op wetenschappelijke feiten berust. Ondanks dit feit is het boek beslist geen droge kost, noch is het moeilijk te begrijpen omdat ze geen vakjargon heeft gebruikt maar er juist voor heeft gekozen om het boek voor een breed publiek gemakkelijk leesbaar te houden. Dit heeft ze bewust gedaan omdat ze met haar boek beoogt de wereld van het paard gunstig te veranderen en het gros van de paardenhouders is nou eenmaal geen wetenschapper.

Het boek geeft je inzicht in het wezen paard, waarom is dit dier zoals hij is, hoe werken de hersenen, hoe leert hij, wat heeft hij nodig, enzovoorts. Wij vinden dit boek een aanrader voor iedereen die zijn paarden graag op een zo goed mogelijke manier wil begrijpen, houden en trainen. Het is zeer informatief voor de beginnende paardenhouder maar ook veel mensen die zich al jaren bezighouden met paarden kunnen er veel van opsteken.

Het boek is vertaald door Wilma Wedman. Het is een mooi gebonden hardcover van 203 pagina's met 73 illustraties en tabellen.

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Bestellen

Bestellen

Reacties

Reacties

Als je het boek hebt gelezen kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller