"Natuurlijk Bekappen"
Wat is het?

Wat is het?

Het multimedia-pakket "natuurlijk bekappen" behandelt het natuurlijk bekappen in de breedste zin en is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de hoeven van het paard of pony zo gezond mogelijk te krijgen en te houden. Dit pakket bestaat uit twee boeken, een DVD, een handzaam zakboekje, en een kortingsbon voor de cursus "Natuurlijk Bekappen".

Het boek "Paard Natuurlijk"

Natuurlijk hoefonderhoud begint met het optimaliseren van de leefomstandigheden van het paard. Het boek "Paard Natuurlijk", dat ook los verkrijgbaar is, behandelt onder andere het aanpassen van de huisvesting en voeding zodat de hoeven zich beter kunnen ontwikkelen. Het behandelt alle redenen waarom paarden op hoefijzers worden gezet en hoe je ook zonder hoefijzers diezelfde doelen kunt bereiken. Het helpt je met de beslissing of je wel of niet wilt overstappen, naar welke methode, en of je zelf de bekapping moet gaan doen.

Deze lijst is lang niet volledig; voor een meer uitgebreide beschrijving kun je terecht op de pagina van het Boek "Paard Natuurlijk".

Het boek "Natuurlijk Bekappen"

Dit boek is het belangrijkste onderdeel van het pakket. Het bestaat uit 240 pagina's op bijna A4-formaat en is met zeer veel illustraties op een gemakkelijk toegankelijke manier geschreven.

Dierenarts W. de Leeuw schreef een voorwoord voor het boek:

"Toepassing van de beschreven principes zal een enorme sprong voorwaarts betekenen op het gebied van hoefgezondheid en welzijn van onze viervoetige metgezel."

Klik hier voor het volledige voorwoord

Dit boek behandelt alles wat je wilt weten over natuurlijk bekappen. Het geeft een overzicht van de geschiedenis, de achtergronden en de verschillende bekappingsmethoden. Het beschrijft de anatomie, de statische en dynamische aspecten van de hoef. Voor degenen die zelf willen gaan bekappen bevat het boek een uitgebreide handleiding. Diverse oorzaken en remedies voor overgevoeligheid van de hoef worden besproken. De diverse hoefziekten komen ook uitgebreid aan bod. Het hele boek is voorzien van illustraties, complete case-studies en wetenswaardigheden.

Deze lijst is lang niet volledig; klik hier voor een complete inhoudsopgave.

De DVD

Sommige dingen zijn erg lastig uit te leggen in een boek. Veel onderwerpen uit het boek hebben met beweging te maken en daarvoor is een DVD een veel geschikter medium. De DVD bevat dan ook aanvullende gedetailleerde uitleg. Ook staan er op de DVD een aantal bekappingen waarbij we niet alleen laten zien wat we doen maar waarbij we ook vertellen waarom we het doen.

Het zakboek

Het zakboek is een boekje in een handig formaat wat je mee kan nemen naar je paard als je zelf hoefonderhoud wilt plegen. Het bevat een beknopte handleiding zodat je ter plekke kan nakijken wat je moet doen.

Kortingsbon

Onderdeel van het pakket is een kortingsbon ter waarde van 79.95 Euro voor de cursus Natuurlijk Bekappen. Deze cursus sluit perfect aan op het multimedia-pakket, dus die bon is mooi meegenomen!

Wat is het niet?

Wat is het niet?

Dit pakket is geen vervanging van een complete opleiding tot hoefbekapper. De nadruk van dit pakket ligt op het verstrekken van informatie. De handleiding om zelf te bekappen is uitgebreid maar dekt natuurlijk niet alle mogelijke probleemsituaties.

Voor wie is het?

Voor wie is het?

Het boek bestaat uit 240 pagina's...
...maar we laten je alvast 16 pagina's zien:
Voor wie het pakket bedoeld is staat treffend beschreven in de inleiding van het boek:
Dit boek is geschreven voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de hoeven van het paard zo gezond mogelijk te krijgen en te houden. Hiermee is de essentie van dit boek kort samengevat.

Hoewel dit boek een stap-voor-stap handleiding bevat om zelf je paard te bekappen is dit boek meer dan alleen maar een handleiding. Ook voor diegenen die niet daadwerkelijk zelf de hoefrasp ter hand willen nemen is dit boek een waardevolle bron van informatie. Je leert hoe dan ook hoe je de hoeven van het paard gezonder kan krijgen en houden en wat voor onderhoud de hoeven nodig hebben. Of je dit onderhoud daadwerkelijk zelf uitvoert of door een ander laat uitvoeren is uiteindelijk van minder belang.

Dit boek gaat bovendien niet alleen over het bekappen, maar ook over de andere factoren die bepalend zijn voor de gezondheid van de hoef, zoals de voeding en de hoeveelheid en soort beweging die het paard krijgt.

Het is niet nodig om enige kennis over hoeven te bezitten alvorens je aan dit boek begint. Dit boek is echter ook zo geschreven dat de gevorderden, dierenartsen en hoefsmeden bepaalde hoofdstukken makkelijk kunnen overslaan.

Dit boek wordt bovendien ook gebruikt als theorieboek bij de cursus Natuurlijk Bekappen.

Er is ook een promotiefolder voor het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" beschikbaar, je kan deze downloaden door op onderstaande knop te drukken. Na het downloaden kun je de folder bekijken en/of uitprinten.

Wat kost het?

Wat kost het?

Het complete multimediapakket kost 79.95 Euro, inclusief BTW.
Het pakket bestaat uit twee boeken, een DVD, een zakboekje en kortingsbon voor de cursus Natuurlijk Bekappen.

Wederverkopers

Boekhandels of wederverkopers die het pakket aan hun klanten willen aanbieden, mensen die het pakket op beurzen willen verkopen, etc. zijn welkom. Stuur ons een e-mailtje voor meer informatie.

Bestellen

Bestellen

Ondersteuning

Ondersteuning

Voor de mensen die het pakket hebben gekocht bestaat er een speciale pagina met aanvullingen, veelvoorkomende vragen, etc. De pagina heet Ondersteuning Pakket Natuurlijk Bekappen.

Reacties

Reacties

Als je het pakket al hebt ontvangen kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller