Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning voor eigenaars van het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen".


Introductie

Introductie

Deze pagina is bedoeld voor de mensen die het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" hebben gekocht. Op deze pagina vind je aanvullingen op het boek, kom je veelgestelde vragen tegen en kun je je reacties kwijt.

Garantie

Garantie

Werkt de DVD niet? Dit komt een enkele keer voor. Er zijn een paar mogelijkheden:

De omruil-procedure voor een foutieve DVD is als volgt: Je stuurt ons een E-mail met: Wij sturen je dan zo spoedig mogelijk een nieuwe DVD plus een gefrankeerde retour-envelope. We verzoeken je de foutieve DVD plus doosje hiermee naar ons terug te sturen.

De reden dat wij de niet-werkende DVD terug willen hebben is dat wij op deze manier inzicht kunnen krijgen in wat er mis is gegaan en hiermee wellicht de kwaliteit kunnen verbeteren. Eventueel kunnen wij een foutieve DVD bij onze leverancier reclameren. En last-but-not-least, we willen natuurlijk niet dat foutieve DVD's ergens rond blijven zwerven.

Aanvullingen

Aanvullingen

Vooralsnog zijn er weinig aanvullingen op het pakket:

Mustang-roll (blz 203)
Hier zouden we aan toe willen voegen dat je bij paarden met een erg korte toon wat terughoudend moet zijn met het aanbrengen van een mustang-roll. Je wilt hier namelijk de toon opbouwen, ruimte geven om te groeien. Een paard dat een korte toon heeft landt waarschijnlijk op de toon (hoe komt hij anders aan zo'n korte toon?) en zal dus vanzelf al heel snel een afronding krijgen. Wees dus conservatief en observeer hoe de hoef zich verder ontwikkelt voor je het gebied aan de toon onder handen neemt.
Kwartierboogjes
We hebben een pagina geschreven met meer gedetailleerde informatie over de kwartierboogjes: Zie Kwartierboogjes.
Fructaan
Aanvullende informatie over fructaan, een stof die hoefbevangenheid veroorzaakt, kun je vinden op onze pagina over Fructaan. Je vindt daar ook onze fructaan-index die aan de hand van de weersomstandigheden de hoeveelheid fructaan in het gras voorspelt.

De 2e druk

De 2e druk

In de tweede vernieuwde druk hebben we weer ons best gedaan om zoveel mogelijk nieuwe informatie te verwerken. De manier van bekappen zoals we die beschreven in de eerste druk is grotendeels gelijk gebleven, er is vooral veel extra informatie toegevoegd.

Compleet nieuw is onder andere het hoofdstuk "Over Gevoeligheid", waarin we beschrijven wat de verschillen zijn tussen "gevoelig" en "overgevoelig", wat de oorzaken zijn, hoe je die kunt opsporen, en uiteraard hoe je het kunt voorkomen of verminderen.

De resultaten van het Natuurlijk Bekappen zijn niet alleen maar afhankelijk van de bekapping zelf, maar ook van de huisvesting, voeding en verzorging van het paard. In de eerste druk hebben we daar weliswaar aandacht aan besteed, maar er was veel behoefte aan aanvullende, praktische, informatie. Het nieuwe boek zou veel te dik worden met al deze nieuwe informatie, dus we hebben besloten het boek in twee delen te splitsen. De informatie over voeding en huisvesting, en de eerste hoofdstukken over het natuurlijk bekappen zijn ondergebracht in een nieuw boek: met de titel "Paard Natuurlijk". Dit boek is onderdeel van het huidige multimedia-pakket, maar is ook los verkrijgbaar en een goede aanvulling voor degenen die de eerste druk van het boek "Natuurlijk Bekappen" bezitten.

Vervangingen

Vervangingen

Heb je de DVD als onderzetter gebruikt, in de auto in de zon laten liggen, heeft de hond hem ge-apporteerd of hebben je kinderen ermee gefrisbied? Kan gebeuren natuurlijk. Wij laten je er natuurlijk niet mee zitten: Stuur je beschadigde DVD naar ons adres in een DVD-doosje, vergezeld van een voldoende gefrankeerde retour-envelope waarop je adres staat, en wij sturen je kosteloos een nieuwe DVD.

Downloads

Downloads

Ben je ook zo enthousiast over het natuurlijk bekappen en wil je ook alle paarden van de hoefijzers af hebben? Breng dan het Natuurlijk Bekappen, de website Hoef Natuurlijk en/of het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" onder de aandacht van anderen. We hebben hiervoor folders laten drukken (zie hiernaast), maar je kan deze folder ook vanaf de website downloaden en zelf uitprinten.

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

? Van wie is het been op pagina 59?
Geloof het of niet, dit is op het moment de meestgestelde vraag. Wellicht moeten we dat opvatten als een compliment; dit betekent dat de inhoud van het boek weinig vragen oproept. Maar is de foto zo onduidelijk of hebben jullie wat rare ideeen over hoe we eruit zien? Het been op de foto is van Frans, dat zie je toch zo... Zo, en nu weer verder met het boek!

? Wie zijn de paarden op de foto's in het boek?
Bijna alle foto's zijn van onze eigen paarden. De leukste foto's:
  • Jack: het oog en de foto op de voorkant, blz. 139, 152 tot 155 (demo met "bekappings-standjes", hij was wat slaperig...), 216 (zie ook de zwembad-serie), 247
  • Khani: blz. 15, 41, 179, 215 (de hele krokodil-serie vind je hier).
  • Baladeika: blz. 34, 119
  • Harisha: blz. 102, 128

Als je zelf vragen hebt dan kun je die het beste stellen op ons Hoef Natuurlijk Forum.

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Kom je er, ondanks het boek en DVD, niet helemaal uit of wil je meer informatie? Er zijn dan verschillende mogelijkheden:

Reacties

Reacties

Hieronder kun je vertellen wat je van het pakket vindt. Op vragen kun je hier geen antwoord krijgen, als je vragen hebt dan kun je die het beste stellen op ons Hoef Natuurlijk Forum.

www.paardnatuurlijk.nl

Teller