Webwinkel Overzicht

WebWinkel Overzicht

LET OP: niet alle artikelen staan in deze lijst, klik hier voor een volledig overzicht van alle producten en hun prijzen.

Bekappingsgereedschappen

Bekappingsgereedschappen
Gereedschap

Raspen / mesjes / slijpers

Voor onze Cursus Natuurlijk Bekappen kopen wij professioneel bekappingsgereedschap in. Onze kwaliteitsgereedschappen kun je tijdens de cursus kopen maar ook online via deze website bestellen.

Bekappings- gereedschappen

Hoefstandaard

Om het bekappen gemakkelijker te maken hebben we een hoefstandaard ontworpen. De hoefstandaard ziet er wellicht anders uit dan je gewend bent, maar dat komt doordat deze hoefstandaard speciaal is ontworpen voor mensen die natuurlijk bekappen en zelf de hoeven van hun paard willen bijhouden.

Veiligheid, duurzaamheid en gebruiksgemak waren de ontwerpcriteria. Meer uitleg over deze hoefstandaard kun je vinden op de volgende pagina.

Hoefstandaard

Hoeftang

Scherpe hoeftangen, gemaakt van hard materiaal dat zijn scherpte lang behoudt. Deze hoeftangen zijn niet bedoeld voor mensen die hun eigen paard natuurlijk bekappen (als het goed is heb je dan namelijk geen hoeftang nodig), maar hij is wel erg handig voor bekappers die andermans paarden bekappen en die de overgroeide hoefwand snel willen kunnen inkorten.

Hoeftang

Bekappingsschort

Super handig bekapschort. Veiliger bekappen, zonder een beschadigde of vieze broek (of erger!) te krijgen. Mooie soepele kwaliteit, gunstige prijs. Dit schort is vooral ook erg handig omdat het extra vakken heeft voor raspen en eventueel een tang. Je kunt je bekappingsmateriaal gewoon in het schort bewaren dus bekappen is een kwestie van schort voorbinden en je hebt alles bij de hand. Erg handig, erg veilig, erg goed voor je gereedschap (dat hoef je namelijk nooit meer op de grond neer te leggen met het risico dat het paard erop gaat staan).

Bekapschort
Bekaphandschoenen

We hebben speciale handschoenen laten maken. Ze zijn erg comfortabel, goed van kwaliteit en toch vriendelijk geprijsd.

Bekaphandschoenen

Cursussen

Cursussen

Agenda

Op de volgende pagina vind je onze agenda. Ook kun je je hier aanmelden voor de onderstaande cursussen en activiteiten.

Agenda

Cursus "natuurlijk bekappen"

Als je nog niet weet wat Natuurlijk Bekappen inhoudt kijk dan even op onze website Hoef Natuurlijk die geheel gewijd is aan het Natuurlijk Bekappen.

Natuurlijk bekappen is iets wat bij uitstek geschikt is om zelf te doen. Het is zelfs het beste om dit zelf te doen, omdat het bij Natuurlijk Bekappen belangrijk is dat de hoeven regelmatig worden bijgehouden. De hoefsmid kan nou eenmaal niet iedere week langskomen om even in twee minuten alle hoeven bij te raspen. Als je de hoeven regelmatig bijhoudt is dat beter voor het paard en bovendien blijft het bijhouden van de hoeven dan een gemakkelijk klusje omdat je er snel mee klaar bent.

Wij organiseren regelmatig cursussen voor mensen die het natuurlijk bekappen willen leren. Door het grote succes van deze cursus wordt hij inmiddels op meerdere locaties gegeven. Kijk op de volgende pagina om meer over de cursus Natuurlijk Bekappen te lezen.

Cursus Natuurlijk Bekappen

Herhalingscursus

Deze herhalingscursus is bedoeld voor mensen die reeds onze Cursus Natuurlijk Bekappen hebben gevolgd en graag extra willen oefenen, hun kennis willen opfrissen, of hun kennis willen verbreden.

Herhalingscursus Natuurlijk Bekappen

Foto's en reacties

Tijdens onze cursussen en trainingen maken we altijd foto's, en soms geven cursisten reacties waarin ze beschrijven hoe ze onze cursus of training hebben ervaren en hoe het daarna verder is gegaan.

Leuk voor de mensen die al een cursus hebben meegedaan om op terug te kijken, maar ook leuk voor de mensen die alvast een indruk willen krijgen over hetgeen ze te wachten staat...

Foto's en reacties

Cursusvoorwaarden

Op al onze cursussen zijn onze cursusvoorwaarden van toepassing. Informatie over betalingen, annuleringen, huisdieren, etc. Je vindt de cursusvoorwaarden op de volgende pagina.

Cursusvoorwaarden

Boeken ë DVD's

Boeken & DVD's

Boek "Paard Natuurlijk"

Onze website www.paardnatuurlijk.nl heeft voor veel beweging gezorgd in de inzichten over hoe paarden moeten worden verzorgd. Vele malen hebben we dan ook het verzoek gekregen om een en ander eens verder uit te werken en in boekvorm uit te brengen.

Nu is het zover: Het resultaat is het boek met de toepasselijke titel: "Paard Natuurlijk".

Behalve de diepere uitwerking bevat het boek vele waardevolle aanvullingen: Ervaringen, praktische tips, ideeën, oplossingen voor problemen. De onderwerpen die aan bod komen zijn: Huisvesting, voeding, verzorging, sociaal gedrag, natuurlijk bekappen, etc.

Meer informatie over dit uitgebreide en informatieve boek vind je via onderstaande link.

Boek "Paard Natuurlijk"

Multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen"

Het multimedia-pakket "natuurlijk bekappen" gaat over natuurlijk bekappen in de breedste zin en is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de hoeven van het paard of pony zo gezond mogelijk te krijgen en te houden. Dit pakket bestaat uit twee geïllustreerde boeken van gezamelijk 472 pagina's, een informatieve DVD en een handzame pocket-guide.

Dit pakket is geschreven door de auteurs van deze website, tevens de instructeurs van de Cursus Natuurlijk Bekappen.

Meer informatie over dit uitgebreide en informatieve multimedia-pakket vind je via onderstaande link.

Multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen"

Boek "Hoefbevangenheid, begrijpen, genezen, voorkomen"

De opzet van dit boek is om in een breed perspectief duidelijk te maken wat er in en om het paardenlichaam gebeurt, zowel vóór als tijdens de hoefbevangenheid; welke manieren er zijn om vast te stellen of een paard hoefbevangen is en hoe ernstig. Nog belangrijker is dat de paardeneigenaar na het lezen van dit boek weet hoe je een paard weer gezond krijgt en houdt, en dat voeding, huisvesting, beweging en sociale interactie met andere paarden minstens zo belangrijk zijn als goede bekapping.

Boek "Hoefbevangenheid"


Boek "Beleren, (g)een Kunst"

Beleren, (g)een Kunst is een uitgebreid naslagwerk voor iedere ruiter, trainer of paardeneigenaar die te maken krijgt met het opvoeden, opleiden of inrijden van een (jong) paard. Zowel voor de onervaren paardenliefhebber als voor geroutineerde ruiters biedt dit boek een leidraad voor een veilige, prettige, ontspannen en verantwoorde trainingsopbouw, waarmee paarden zonder angst of gevaarlijke situaties volledig opgeleid kunnen worden tot veelzijdige rijpaarden. De logisch opgebouwde training omvat alle aspecten van het leggen van een goed contact met het paard, tot het verantwoord ontwikkelen van het paardenlichaam. De combinatie van duidelijk opgebouwde oefeningen met heldere theoretische kennis bieden geen star tainingssysteem, maar geven de lezer inzicht in de trainingsbehoefte van hun eigen paard. Dit is geen kant-en-klare methode, maar een wegwijzer om de eigen kennis en ervaring te vergroten, om het paard een training op maat te kunnen geven, waarbij plezier, ontspanning, wederzijds respect en vertrouwen de hoofdingrediënten vormen voor een opleiding waar ruiter en paard hun verdere leven profijt van zullen hebben.

Boek "Beleren, (g)een Kunst"

Boek "Grondwerk met paarden"

Een leer-boek maar ook een stap voor stap doe-boek. Een hele reeks grondwerkoefeningen. Elk hoofdstuk krijgt een algemene inleiding over het waarom van de beschreven groep oefeningen, en dan volgen één voor één de praktische oefeningen: met een algemene "hoe doe je het", en daarna aan de hand van (zwart-wit) stap-voor-stap fotos "case-studies" van een of meerdere doodgewone paarden in verschillende stadia van hun ontwikkeling binnen de oefening. De oefeningen worden afgesloten met "Als het niet vanzelf gaat": meest gestelde vragen over verschillende aspecten van de oefening.

Boek "Grondwerk met paarden"

DVD "Clickertraining"

Deze DVD laat de 7 basics van clickertraining met paarden zien. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe de 7 basics werken. Deze DVD is een hele goede aanvulling op het boek "Grondwerk met Paarden", en dat boek is tevens een hele goede aanvulling op deze DVD. Beiden zijn gemaakt door dezelfde auteur: Inge Teblick.

DVD "Clickertraining"

Boek "Zomereczeem onder controle"

"Zomereczeem Onder Controle" legt duidelijk uit wat de oorzaken van het ontstaan van zomereczeem zijn. Daarnaast gaat het boek diep in op de verzorging van het paard met zomereczeem qua weidebeheer, voeding en wormbestrijding. Tevens komen de medische aspecten omtrent stress, immuunsysteem en organen aan de orde. Tot slot worden per medisch aspect natuurlijke middelen besproken die een positieve bijdrage kunnen leveren tot de vermindering van zomereczeem.

Boek "Zomereczeem onder controle"

Boek "Metaal in de Mond"

Een zeer interessant en informatief boek over bitten, wat heeft het bit voor invloed op het paard? Verbazingwekkend veel meer dan je zou denken! De schrijver van dit boek, Professor Dr. Cook, maakte vijftig jaar lang studies van het paard en speciaal gericht op de paardenmond en -keel en alle afwijkingen die daar kunnen ontstaan. Hij heeft lang in Newmarket (Engeland) gewerkt waar hij de paarden in de rensport meemaakte. Daar ontdekte hij wat de invloed van het bit is op de ademhaling van een paard. Al zijn wetenschappelijke ontdekkingen bracht hij samen in het boek "Metal in the Mouth". Nu speciaal voor alle mensen die gemakkelijker in het Nederlands lezen, vertaald naar dit boek "Metaal in de Mond".

Boek "Metaal in de Mond"

Boek "De Natuur van het Paard"

Dit boek is geschreven door Dr. Marthe Kiley Worthington, een wetenschapper en etholoog. Ze heeft vele studies gedaan naar paarden en ze heeft hierdoor veel kennis gekregen die ze in dit boek op een prettige wijze overbrengt. Het boek gaat over alle belangrijke basisinformatie die nodig is om een paard op een goede manier te huisvesten en te trainen. De schrijfster is wetenschapper maar het boek is op een toegankelijke manier geschreven en bevat geen vakjargon.

Boek "De Natuur van het Paard"

Ansichtkaarten voor het goede doel

Sponsor een goed doel, maak meer mensen bewust over het paardgericht houden van paarden, en je houdt er nog een leuke set "Paard Natuurlijk" ansichtkaarten aan over ook!

Ansichtkaarten

Boekenlijst

Wij, en de bezoekers van www.paardnatuurlijk.nl, hebben een lijst samengesteld van boeken die we de moeite waard vinden. Je mag er van uit gaan dat dit boeken zijn die overeenstemmen met het karakter van deze website.

Je vindt hier beschrijvingen van de betreffende boeken, en waar mogelijk hebben we een link toegevoegd zodat je de boeken direct kan bestellen.

Ook kun je hier zelf boeken aan onze lijst van aanbevolen boeken toevoegen.

Aanbevolen boeken

Ondersteuning pakket "Natuurlijk Bekappen"

Voor de mensen die het multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" hebben gekocht bestaat er een speciale pagina met aanvullingen, veelvoorkomende vragen, etc.

Ondersteuning Pakket "Natuurlijk Bekappen"

Sport, Spel & Tuigage

Sport, Spel & Tuigage

Step Xootr Roma of de JD Bug Smart

Zin om eens iets anders te doen met je paard? Misschien is steppen op een van deze handige kleine (en dus niet in de weg zittende) steps iets voor jullie?

Meer uitleg over deze handige en veilige steps kun je vinden op de volgende pagina.

Step

Paardenbal

Een opkomende sport is Paardenvoetbal. Met deze ballen met een diameter van 1.05m kunnen paarden zelf spelen, de bal wegschoppen of achterna zitten, maar je kunt ook samen met je paard allerlei leuke spelletjes spelen. Ook voor bijvoorbeeld clickertraining zijn deze paardenballen zeer geschikt. De nieuwste versie van de bal is extra leuk omdat er een mogelijkheid aan zit om er een touw aan te bevestigen waardoor je ook met je paard kunt spelen als het waait (handig in NL!) en je de bal als een soort yo-yo kunt gebruiken en daardoor handiger en leuker het spelletje "overduwen" met je paard kunt doen :-)

Meer uitleg en informatie over deze degelijke en betaalbare paardenbal (met garantie) kun je vinden op de volgende pagina.

Paardenbal

Barebackpads

Een barebackpad is een heel goed hulpmiddel bij het rijden zonder zadel. Als je regelmatig zonder zadel rijdt, dan ontwikkel je een mooie onafhankelijke zit terwijl je dankzij de barebackpad toch meer zekerheid hebt dan wanneer je op een helemaal 'bloot' paard rijdt. Bovendien blijft je broek schoon en droog, zit je zachter en heeft je paard minder last van jouw zitbeentjes. Deze pad is verkrijgbaar in 7 verschillende mooie kleurencombinaties en speciaal voor schimmels hebben we ook een chique grijze laten maken. De pad is machinewasbaar en voorzien van een speciale katoenen onderzijde die niet glijdt op je paard en geen witte haren veroorzaakt.

Barebackpad

Voeding

Voeding

Equi Life F4F

Dit voedingssupplement is vrij van graanproducten, melasse, genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen, dierlijke stoffen en andere ongewenste bestanddelen. Het is veilig voor de darmflora en speciaal ontwikkeld om te worden gecombineerd met een ruwvoerdieet. Zeer geschikt voor paarden die zo natuurlijk mogelijk worden gehouden maar toch iets extra's nodig hebben.

Equi Life F4F

Magnesium-chelaat

Voor de behandeling van paarden met een magnesium-tekort, hoefbevangenheid of insulineresistentie verkopen wij nu Magnesium-chelaat.

Magnesium-chelaat


Vitamine E-selenium

Dit is een goed opneembaar supplement voor vitamine E en selenium. Er is slechts een hele kleine hoeveelheid nodig, namelijk 2ml per dag. Hierdoor zorg je ervoor dat je het paard geen onnodige ballast voert. Het is op oliebasis en bevat omega 3 vetzuren. Het bevat géén suiker en andere ongewenste toevoegingen. Het is erg gemakkelijk doseerbaar en handig toe te dienen.

Vit E selenium

"Paard Natuursteen" liksteen

Uit een onderzoek bleek dat de meeste likstenen niet goed aansluiten op een natuurlijk dieet dat voornamelijk uit ruwvoer bestaat. Wij hebben een fabrikant gevonden die voor ons de ideale liksteen wilde maken.

We hebben twee soorten likstenen: De "gewone" liksteen die speciaal is afgestemd op een ruwvoerdieet, en een liksteen die extra verrijkt is met Magnesium.

Paard Natuursteen


Psyllium Husk Pure Ultra Fine

Dit is een effectievere soort Psyllium dan wat doorgaans wordt verkocht. Desondanks voor een hele scherpe prijs.

Psyllium Husk Pure Ultra Fine


Diversen

Diversen

Dazenval

Handige dazenval

Ook zo'n last van dazen? Wij hebben een superhandige verplaatsbare dazenval ontwikkeld voor een zeer scherpe prijs.

Dazenval

Rag-fork

De Rag-fork

Jacobskruiskruid is een enorme plaag die zich steeds verder over Nederland uitstrekt. Over de gevaren van Jacobskruiskruid hebben we al wat pagina's geschreven (zie www.kruiskruid.nl) en dat het kwalijke plantje zeer lastig is te verwijderen kan iedereen beamen die er mee te maken heeft gehad.

De Rag-fork is speciaal ontwikkeld om Jacobskruiskruid gemakkelijk, snel, effectief en definitief te verwijderen, inclusief de wortels. Geen gesjor meer, geen afbrekende stengels, geen wortels meer die blijven zitten en voor terugkeer van de gele sluipmoordenaar zorgen.

Rag-fork

SMS-geboortemelder

Speciaal voor de mensen die hun merrie buiten willen laten bevallen, waarbij de afstand tot het verblijf van de eigenaar vaak erg groot is, hebben we deze SMS-geboortemelder ontwikkeld.

Deze geboortemelder verstuurt namelijk een sms-je wanneer de merrie persweeën krijgt, zodat je via je GSM-telefoon direct gewaarschuwd wordt "dat het zover is", waar je je ook bevindt.

SMS-geboortemelder

Promotie

Promotie

Bodywarmer

Het aantal mensen dat de filosofie van Paard Natuurlijk een warm hart toedraagt blijft stijgen. Paard Natuurlijk is spraakmakend, maar veel van onze website-bezoekers willen graag een extra handje helpen om de traditionele paardenhouderij te laten zien dat het ook anders kan. Er was al een Anky-kledinglijn, voor een gezond tegenwicht was het opstarten van een Paard Natuurlijk kledinglijn onvermijdelijk.

Bodywarmer

Fluovestje

bodywarmer

Er wordt in de paardenwereld veel ijzer gebruikt voor onze paarden: hoefijzers, bitten en sporen. Dat is jammer wat dit komt de gezondheid en levensgenot van het paard niet ten goede. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dat inzien en steeds minder ijzer gebruiken onder, in en tegen het paard. Door het grote enthousiasme van mensen die de stap hebben genomen om zonder ijzer te werken met hun paard, heeft dit een sneeuwbal-effect en komen er meer en meer mensen die ijzerloos gaan rijden. Goed voorbeeld doet volgen!

Om dit effect te versterken hebben we deze fluoriserende vestjes op de markt gebracht met daarop de treffende tekst: "Goed gezien! Zónder IJZER!"

Fluovestje

www.paardnatuurlijk.nl

Teller