"Positief Clickertrainen"

Positief Clickertrainen


Positief Clickertrainen met Piet Loof

Wat is Clickertrainen?

Wat is clickertrainen?

Clickertrainen is bij veel mensen ook wel bekend als voerbeloning, maar clickertraining hoeft niet persé met voer te werken en voerbeloning hoeft beslist géén clickertraining te zijn! Clickertrainen draait met name om een exacte timing, het is een manier van communiceren met je paard (of een ander dier) die zegt: "Dat wat je NU doet, is goed". De clicker of een kort gesproken woord, is een ideaal hulpmiddel voor deze trainingsmethode. Met zo'n kort geluid kun je namelijk heel exact het goede moment aan je paard duidelijk maken en hiermee kun je dus heel goed, efficiënt, snel en op een diervriendelijke manier gewenst gedrag bekrachtigen en uitbouwen.

Op deze manier kun jij je paard allerlei leuke, handige en praktische dingen aanleren, enkel je creativiteit en beschikbare tijd is 'the limit'.

Clickeren werkt niet bij mijn paard hoor!

Mensen die beginnen met de methode 'clickertrainen' stuiten vaak op problemen, ze melden dingen als: "Mijn paard wordt opdringerig van voer", "Mijn paard vertoont allerlei gedrag waarvan ik niet wil dat hij dat vertoont, ik weet niet hoe dat komt en ook niet hoe ik er af kom". Ook vinden veel mensen het heel lastig om te weten hoe je nou precies begint met clickeren, wat beloon je wel, wat beloon je niet, wat is logisch voor een paard en wat niet, enzovoorts...

DVDbox clickertrainen
Behalve de complete DVDbox bestaande uit twee unieke DVD's, krijg je ook nog een bonus DVD cadeau

De maker van deze unieke DVD-serie "Positief Clickertrainen", Piet Loof, is al jaren succesvol clickertrainer. Hij heeft zich jarenlang verdiept in de materie, heeft inmiddels al menig paard (en kip, koe, hond, enz) getraind en al vele mensen de techniek en achterliggende gedachte van het clickertrainen bijgebracht. Tijdens een van zijn driedaagse cursussen clickertraining heeft hij een professioneel cameraman alles laten filmen. Piet heeft verder een duidelijk raamwerk opgezet en daarin zijn de filmbeelden gegoten.

Het resultaat is een interessante DVD-serie waarin theorie wordt afgewisseld met praktijk. De opzet van de DVD serie is dat Piet de theorie uitlegt en dat je ziet hoe de cursisten de theorie in de praktijk toepassen. Het is uiterst leerzaam om te zien hoe de pony's op de mensen en het clickeren reageren. De cursisten zijn zoals het er in de echte leven ook aan toegaat; ze doen dingen goed maar ze maken ook fouten. Piet geeft ze ook expres de kans om fouten te maken zodat ze zichzelf kunnen analyseren en van hun fouten kunnen leren. Piet geeft feedback en verdere informatie waar nodig, de cursist brengt het in de praktijk en zo zie je hun kennis en de vaardigheid groeien. Als kijker van de DVD is het net alsof je bij de cursus aanwezig was, je leert erg goed om te zien waar fouten worden gemaakt en hoe het beter kan. De DVD serie geeft je een goed inzicht en helpt je om op een goede, paardvriendelijke en effectieve manier bezig te zijn met je paard.

Je kijkt voor een groot deel naar de driedaagse cursus maar het bekijken van de DVD's is op geen enkel moment langdradig of saai, dit komt door de leuke sfeer, de goede verhouding theorie met praktijk en het goede camerawerk en montage. Tijdens het bekijken van de serie zul je hoogstwaarschijnlijk een flink aantal keer geamuseerd zijn om de nuttige en creatieve oefeningen die de cursisten moeten uitvoeren. Bekijk de DVD en probeer het thuis uit, in het ideale geval eerst op een medemens en daarna op je paard of ander dier om je heen.

Deze DVD serie is, zoals Piet zelf ook aangeeft, een perfecte aansluiting op het boek van Inge Teblick Grondwerk met Paarden. Het boek gaat dieper op de theorie in dan mogelijk (of wenselijk) zou zijn op een DVD en deze DVD serie laat de praktijk veel beeldender zien dan ooit mogelijk zou zijn in een boek.

Let Op:
Er zitten drie DVD's in de box maar daarvan zijn er twee met daarop in principe dezelfde informatie; op DVD 1 staat deel 1 in losse hoofdstukken en tevens als volledige film. Op DVD 2 staat deel twee, opgedeeld in hoofdstukken. Op DVD 3 staat datzelfde deel 2 maar dan als volledig aan elkaar gemonteerde film. Als je de DVD's de eerste keer bekijkt kun je dus het beste éérst DVD 1 bekijken en daarna DVD 3 (DVD 2 kan ook, maar dan moet je ieder hoofdstuk apart activeren). Als je later losse hoofdstukken wilt bekijken omdat je met een bepaalde oefening bezig bent, kun je daarvoor DVD 1 voor deel 1 en DVD 2 voor deel 2 gebruiken. Naast de twee unieke DVD's ontvang je nu ook nog gratis de bonus DVD!

Bestellen

Bestellen

Wil je deze manier van omgaan met je paard ook aanleren? Bestel dan de professioneel gefilmde positief clickertrainingscursus DVDbox, nu met 10 euro korting van 55 voor 45 euro. MET een gratis BONUS van 20 minuten: positief desensibliseren. Een spontaan ontstane demo met een inkijkje in hoe je je paard leert wennen aan enge dingen terwijl hij in vrijheid, zonder halstertouw, staat en je gebruik maakt van clickertraining.

Tip: Deze DVD-Box is ook samen met het boek "Grondwerk met Paarden" en de DVD "7 basics" van Inge Teblick met een mooie korting in een leuk combinatiepakket te koop! Je kunt dan kiezen of je het super leuke clickerattribuut: de paardenbal van 1.05 meter met omsluitende hoes erbij wilt.

Reacties

Reakties

Als je de DVD's hebt bekeken kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller