SMS Geboortemelder

SMS Geboortemelder
SMS geboortemelder

De bevalling van je merrie, de geboorte van een nieuw veulen... wie wil daar nu niet bij zijn?Onze SMS-geboortemelder:


Wat is de SMS-geboortemelder?

Wat is de SMS-geboortemelder?

Een geboortemelder is een systeem dat detecteert wanneer de merrie begint met de bevalling en vervolgens de eigenaar en/of verzorger waarschuwt.

Speciaal voor de mensen die hun merrie buiten willen laten bevallen, waarbij de afstand tot het verblijf van de eigenaar vaak erg groot is, hebben we deze SMS-geboortemelder ontwikkeld. Deze geboortemelder verstuurt namelijk een sms-je wanneer de merrie persweeén krijgt, zodat je via je GSM-telefoon direct gewaarschuwd wordt "dat het zover is", waar je je ook bevindt.

De werking van onze geboortemelder is gebaseerd op het feit dat de merrie tijdens de persweeén gestrekt op de grond gaat liggen. Wanneer deze situatie een paar seconden (instelbaar) voortduurt verstuurt de SMS-geboortemelder een SMS met de boodschap "Ik lig gestrekt op mijn linkerzijde" of "Ik lig gestrekt op mijn rechterzijde".

Een klein percentage (4%) van de drachtige merries slaapt soms gestrekt waarbij er "vals alarm" zou kunnen optreden. Dit is te ondervangen door een tweede alarm af te wachten: Een merrie met persweeén zal tussentijds opstaan waardoor het alarm vaker afgaat. Bij een paard in diepe slaap zal de gestrekte stand veel langer worden volgehouden. De actuele stand van het paard is bovendien per SMS opvraagbaar.

De voordelen

De voordelen
SMS geboortemelder

De voordelen van onze SMS-geboortemelder zijn:

Huren

Huren

Deze SMS-geboortemelder is te huur.

Wanneer

Het is aan te bevelen de geboortemelder vanaf een week voor de uitgerekende bevallingsdatum te huren. Niet alleen bevallen sommmige paarden wat eerder dan verwacht, het is bovendien nuttig om vooraf het systeem te testen. Denk daarbij aan de volgende zaken:

In de meeste gevallen is een huurtermijn van 3 weken voldoende. Eventueel kan de huurtermijn indien nodig worden uitgebreid, tenzij de SMS-geboortemelder al door iemand anders is besproken. Als je zekerheid wilt kun je vooraf een langere termijn reserveren.

Uiteraard verdient het aanbeveling om de geboortemelder ruimschoots van te voren bij ons te reserveren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

! De draagtijd die in de meeste literatuur wordt gehanteerd (11 maanden) blijkt een grove benadering te zijn die aan de vroege kant is. Eigenlijk is de draagtijd 11 a 12 maanden, zelfs 13 maanden komt voor. De draagtijd blijkt langer te zijn als het paard vroeg in het jaar moet bevallen, bij paarden die veel weidegang krijgen, en paarden die voor het eerst een veulen krijgen.

Wat

Wanneer je onze SMS-geboortemelder huurt ontvang je van ons de volgende items:

Waar

Deze SMS-geboortemelder is door onszelf ontwikkeld en dus uitsluitend bij ons te huur. Voor meer informatie en/of reserveringen kunt u met ons contact opnemen.

Hoeveel

De huurprijs van de eerste week bedraagt 50 Euro, daarna bedraagt de huurprijs 25 Euro per week.

Een SMS-bundel van 25 SMS-jes is bij de huurprijs inbegrepen, wat normaal gesproken meer dan voldoende is.
Wanneer de SMS-jes op zijn zal het systeem gewoon doorgaan met het versturen van SMS-jes, maar deze worden achteraf in rekening gebracht. De kosten zijn daarbij 20 cent per SMS.
Alle bedragen zijn inclusief BTW.

Delen

Delen
SMS geboortemelder
www.paardnatuurlijk.nl

Teller