Super Step

Super Step
Xootr Roma step

Een stép?? Dit is toch een paardenwebsite?? Eh ja, maar we zijn door een andere hobby van ons is aanraking gekomen met de Xootr step. Het was helemaal niet de bedoeling om hem te gebruiken voor de paarden maar we zijn erachter gekomen dat hij daar juist schitterend voor is te gebruiken. We zijn zo enthousiast geworden over de step en zijn multifunctionele toepassingen dat we hebben besloten om hem in ons assortiment op te nemen.

Er zijn een heleboel steps in de handel, maar de meeste zijn groot, lomp, traag of juist uiterst instabiel. Na lang zoeken zijn we de -voor ons- ideale step tegengekomen: de Xootr Roma. Het is een step die ontzettend prettig is in gebruik, het stuur kan mooi hoog, de handvatten zijn comfortabel, hij is erg snel, klein van formaat en licht van gewicht en toch heel stabiel en erg sterk.

De reden dat de step zo snel is komt onder andere door het feit dat er speciale lage-weerstand wielen onder zitten. Het zijn geen luchtbanden want die hebben van zichzelf een grote weerstand. Ook zijn het niet van die irritante goedkope hard-plastic wielen. Ze zijn speciaal voor Xootr gemaakt van polyurethane en ze zijn perfect voor wat betreft hardheid, ze zijn niet zo hard als staal zodat ze wel degelijk de allerergste trillingen absorberen zonder dat dit erg ten koste gaat van de lage weerstand.

De meeste kleinere steps hebben erg kleine wielen, en dan ook nog met een hoge weerstand en deze vragen hierdoor veel meer energie om op snelheid te worden gebracht en gehouden. Iedereen die voor het eerst op onze step rijdt merkt op dat het zo ontzettend gemakkelijk en snel gaat met zo weinig moeite. Als je echt lui bent zul je toch nog gemakkelijk 10 km per uur halen zonder dat je hier vermoeid door raakt. Doe je iets meer je best, dan haal je gemakkelijk 17 km per uur, en als je echt fanatieker bent zul je zelfs tussen de 23 en 30 km per uur halen.

Oké, en wat heb je er dan aan met paarden? Als je op de foto hiernaast kijkt zie je het al: ze zijn ideaal om je paard "uit te laten". Aangezien we tegenwoordig weten dat je beter niet op een paard kunt rijden voordat hij een jaar of 5 en eigenlijk liever nog ouder is, is het heel nuttig om hem op een andere manier vanaf de veulentijd extra beweging te geven. Door regelmatig een stuk te gaan steppen met een paard (ongeacht of hij jong of oud is), bouw je aan de hardheid en slijtagebestendigheid van de hoeven, aan het verkeersmak maken, en aan jullie vertrouwensband onder minder bekende omstandigheden, zonder dat de paardenrug wordt belast.

Je kunt natuurlijk gaan wandelen met je paard, en we raden ook zeker aan om dat te doen met jonge paarden vóórdat je met ze gaat steppen, maar als ze eenmaal hebben geleerd om mee te wandelen kun je al wandelend vervolgens niet veel kilometers maken omdat mensen nu eenmaal niet zo lang snel kunnen als paarden. Fietsen is ook een goede optie, maar het nadeel is dat de fiets vaak groot is en hierdoor nogal in de weg zit als het paard eens ergens van schrikt. Steppen met zo'n kleine step is juist zo perfect omdat je met heel erg weinig moeite met je paard meekomt, en als je paard schrikt, te snel gaat of wat dan ook, dan stap je gewoon af en houd je de lichte step in één hand aan de kant.

Klik hier voor een fotoserie van een steprit, begin april 2007 met onze veulens.

De voordelen van deze step, met betrekking tot paarden:

De voordelen van deze step, in het algemeen:

Op de Xootr Roma zit 12 maanden frame-garantie.

JD Bug Smart Black

JD Bug Smart step

Omdat de Xootr Roma een behoorlijk prijzige step is, kregen we regelmatig de vraag of wij niet een iets aantrekkelijker geprijsde step kunnen aanbieden. We hebben er een gevonden! Eerlijk is eerlijk, de kwaliteit haalt het niet bij de Xootr Roma maar de prijs is wel héél erg oké. Het is een step waarmee je goed uit de voeten kunt en hij heeft niet veel weerstand. Als je geen zin hebt om zoveel geld uit te geven aan een step, dan is deze JD Bug Smart een hele goede keuze.

Om te helpen bij het maken van een keuze tussen deze JD step en de Xootr, is het handig om de verschillen te kennen:

Specificaties JD Bug Smart Black:

Op de JD Bug Smart zit 12 maanden frame-garantie.

Leuke step-activiteiten

Leuke step-activiteiten
Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zijn er talloze dingen waar een step handig voor is:

Bestellen

Bestellen

Xootr Roma

De kwaliteit van de Xootr Roma is heel erg goed. Als je hiermee hebt gestept, voelen de meeste goedkope steps aan alsof je door zand rijdt. We zijn er zo van overtuigd dat dit een goede kwaliteit step is, dat je hem mag uitproberen. Als je dat wilt, bestel je hem en probeer je hem binnenshuis of op een gladde vloer uit (zodat er geen sporen van gebruik op de wieltjes komen). Als hij niet bevalt, stuur je hem terug en krijg je het aankoopbedrag teruggestort! Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen, verder helemaal niets. Let er wel op dat de step + verpakking netjes blijft.

Losse onderdelen zijn later nog bij te bestellen tegen heel redelijke prijzen (een nieuw wiel, rem, pin etc). Wij hebben voor het Roma-model gekozen, maar er zijn meerdere soorten steps van Xootr. Ten opzichte van de andere modellen heeft de Roma als voordeel dat het voetenplankje zo ontzettend sterk is dat er een paard op kan staan zonder dat het stuk gaat en dat het plankje smal is voor betere step-eigenschappen.

JD Bug Smart Black

Ook voor de JD Bug Smart geldt dat je hem kunt bestellen en uitproberen op een gladde ondergrond waarop geen gebruikssporen ontstaan. Als hij je niet bevalt, stuur je hem terug, je krijgt het aankoopbedrag terug dus het kost je alleen de verzendkosten. Let er wel op dat alles in nette staat is, zowel de step als de doos en dergelijke.

Beide steps worden geleverd met een schouderband en step-instructies. Er zit een jaar fabrieksgarantie op het frame.


Reacties

Reacties

Als je deze step gebruikt kun je hieronder vertellen wat je er van vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller