Steunsel&kwartierboog

Steunsel&kwartierboog

Goed nieuws voor mensen die wel willen bekappen maar liever niet met een hoefmes aan de hoef zitten. Door onze ervaring in het geven van cursussen Natuurlijk Bekappen voor paardeneigenaren, weten we dat vrij veel mensen het lastig/eng vinden om met een mesje aan de hoef te komen. Voor het bijwerken van de steunsels heb je een mesje nodig, anders gaat het niet. Althans, niet met het gereedschap dat tot nu toe beschikbaar was. Wij hebben echter iets nieuws ontwikkeld: de steunsel- en kwartierboograsp.

Wat is het precies

De steunsel- & kwartierboograsp is een heel handig klein en handzaam raspje dat je heel goed en gemakkelijk kunt gebruiken om de steunsels bij te werken. Je kunt behalve de steunsels ook de eventuele kwartierboogjes gemakkelijk met deze rasp aanbrengen en de oude laag van de zool weghalen.

Gebruik

Het gebruik is eenvoudig, je houdt hem vast zoals op de foto te zien is en je raspt eenvoudig de te lang geworden steunsel bij, net zoals ruige ondergrond met stenen zouden doen als je paard daar overheen zou lopen. Het maken van de kwartierboogjes gaat het handigste als je van binnen naar buiten werkt, dus je raspt door boven de zool te beginnen in de richting van de hoefwand (als je het andersom doet zal de rasp meer gaan 'happen' en dat werkt niet prettig). De oude laag van de zool kun je ook goed met dit handige raspje weghalen door eenvoudig over de zool te bewegen (let op, haal natuurlijk niet teveel weg).

Mutifunctioneel; ook handig tijdens (trek)tochten

In verband met het mooie kleine formaat van dit steunselraspje, is hij heel goed mee te nemen tijdens (trek)tochten. Normaalgesproken gebruik je hem niet om de hoef van een mooie afronding te voorzien maar als je paard tijdens een tocht een omhooggespleten stukje hoefwand heeft, kun je dat met dit raspje ook prima bijwerken. Multi-funtioneel dus!

Bestellen

Bestellen

De steunsel- kwartierboograsp wordt speciaal voor ons gemaakt en is uitsluitend verkrijgbaar via onze webwinkel. Ook kunnen ze bij ons en onze cursusleiders worden gekocht tijdens de cursus Natuurlijk Bekappen (leverbaar vanaf circa half november).

Reacties

Reacties

Hieronder kun je vertellen wat je van de steunsel- kwartierboograsp vindt.

Delen

Delen
www.paardnatuurlijk.nl

Teller