Over ons en onze paarden

Over ons en onze paarden

Deze website is gemaakt door ons, Ilona Kooistra en Frans Veldman. We hebben inmiddels aardig wat pagina's waarop we laten zien wat we doen, waarin we schrijven over onszelf, en waar we natuurlijk schrijven over onze paarden. Hieronder vindt je een overzicht.

Hoe we begonnen

Hoe we begonnen

De reden voor het ontstaan van deze website is natuurlijk dat we zelf een hele geschiedenis hebben met paarden, vol met vraagtekens, vallen en opstaan, en inmiddels veel van en over de paarden hebben geleerd.

Jack was een onmogelijk paard, met een renbaan verleden, nauwelijks te berijden maar in een opwelling kocht ik hem. De "normale" manieren van omgaan met paarden haalden niets uit: Hij gaf het eerste duwtje in de richting van Natural Horsemanship.

Onze paarden

Onze paarden

Onze paarden De paarden live!

Video's en Demo's

Video's en Demo's

Op de volgende pagina staan wat filmpjes van dingen die we met onze paarden doen.

Sommige dingen zijn misschien inspirerend of leerzaam, andere filmpjes zijn gewoon alleen maar leuk.

Er zijn filmpjes over het synchroon meelopen van paarden, een film gemaakt vanaf een rengaloperend paard, een demonstratie over hoe je een los paard een vliegende galopwissel kan laten maken, hoe je hem zijwaarts laat gaan, enzovoorts, enzovoorts.

Foto's en verslagen

Foto's en verslagen

"Ha, je zit niet op een dressuurzadel, je rijdt dus western!" Nee dus, we zitten gewoon op een boomloos- of westernzadel omdat we het lekker vinden zitten en het zeer geschikt is voor lange ritten. Wij hangen niet een bepaalde discipline aan, we rijden "alleen maar" recreatief.

Gek genoeg wordt er over "recreatief rijden" vaak wat minachtend gedaan. Een paard dat afgeschreven is voor de "paardensport" is nog wel een "leuk recreatiepaardje". Zou een dressuurles van een uur in de bak nou echt zoveel zwaarder zijn dan een stevige buitenrit, waarbij je 50 Km in 4 uur aflegt? Of een trektocht van Drenthe naar Brabant met bepakking? Of een weekje in de Ardennen door de bergen rijden? Waarbij je niet ieder stapje voor je paard uitdenkt maar terreinintelligentie van hem verlangt? Een andere term is er echter naar mijn weten niet, we rijden dus "gewoon recreatief".

Voor de recreatieruiter is de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters (NVVR) de ultieme club. (Zie de links-pagina) Regelmatig zijn we van de partij op NVVR-rijweekenden. Verder maken we lange ritten in de bossen, doen er eens een trektocht tussendoor, of een weekje rijden in de Ardennen. De basis voor dit alles is Parelli Natural Horsemanship, waarbij we een steeds hoger niveau van "horsemanship" nastreven.

Achter de schermen

Achter de schermen

Nieuwsgierig hoe het er achter de schermen van paardnatuurlijk uitziet?

Wij bieden je een kijkje in onze "keuken" en laten je zien wat er achter deze website schuilgaat, hoe de webserver eruit ziet, waar de webcam staat, wat er aan een cursus "Natuurlijk Bekappen" vooraf gaat, hoe we de kadaverhoeven prepareren, hoe we ons en onze paarden vervoeren, etc.

Contact-informatie

Contact-informatie

Als je met ons in contact wilt treden of informatie over ons nodig hebt dan kun je de benodigde informatie op de volgende pagina vinden.

www.paardnatuurlijk.nl