Dit venster is bedoeld om op deze pagina te reageren, maar niet voor het stellen van vragen, het plaatsen van algemene opmerkingen of het aangaan van discussies. Voor vragen en onderlinge discussies kun je terecht op ons forum of chatbox, voor algemene opmerkingen op ons gastenboek.
Nieuwe reacties kun je via RSS automatisch in je newsreader ontvangen.

Naam: Max.tekens
4
e m kraakmaandag 23 juli '18, 11:48 
Zullen we evt. verdere discussies in de forumdraad doen?

e m kraakmaandag 23 juli '18, 11:47 
Hierin dus ook verdisconteerd dat ik niet zuinig hoef te zijn en dat wat te lang staat sneller verdort en dus ook tijdig op moet. Het heeft allemaal idd wel wat weg van tuinieren, vgl. hoe je probeert de oogst van sla te spreiden zodat je niet 50 kroppen sla in 1 week moet nuttigen ;-D

e m kraakmaandag 23 juli '18, 11:43 
Jij merkt het verband tussen het mulchen wat tuinders doen dus ook op - eigenlijk niks nieuws onder de zon :-)
Tuinder-mulchen doen ze wel met een veel dikkere laag.
Oogsten en ander materiaal weer toevoegen ter sturing van het microiklimaat kan uiteraard, maar voor mij teveel werk (zoals ik doe is het even langsrijden met de PZ en klaar).

Coraliezondag 22 juli '18, 19:53 
Ah mooi Egon. Dat illustreert perfect wat het gevolg is van afmaaien. Als je het maaisel laat liggen profiteert de wei daar dus enorm van. Misschien zou het handig zijn om het gemaaide land met ander mulch materiaal af te dekken (bladeren, stro, what ever), zodat je het maaisel aan de paarden kan voeren en toch een gezonde weide over houden..