Foto-Album

Foto-Album

kippenvelmomenten

Door Piet, 28-6-2006.3486 keer bekeken.

Als je ze niet kent : Degene met het minste haar is Olivier Schelinski . bassist van de prachtige zeeuwse band "Void" De ander met de grootste oren: Jeus, eenjarige Shire hengst


Jeus is het eerste paard van Oliver.
Hoe gaat dat? je krijgt tijd en ruimte en valt op het Shire ras. Dat dit niet altijd automatisch gelukkig zal aflopen weet je wel als paardenbezitter, maar niet altijd als je geen "verstand" van paarden hebt. Want dan had je misschien nog even achter je oren gekrabd.
Oliver dorst na een maand de paddock niet meer in, omdat Jeus hem er met blikkerende tanden en maaiende voorhoeven onmiddellijk uitjoeg.
Gelukkig zag Oliver in dat hij het alleen niet zou redden en weigerde (nog meer gelukkig) met grove middelen de grote slungel van een hengst van 7 maanden te onderwerpen. Hij was er natuurlijk inmiddels ook redelijk bang voor geworden.
We kwamen in contact en hieronder de weg die we bewandeld hebben, tot nu toe.
1* Jeus en Oliver clikkerwise gemaakt in hun paddock
2* 1 maand later: bezoek van O. aan Shiny en mij, om eens te zien wat je nu verder eigenlijk nog aan grondwerk met clikkeren kunt doen en om wat gerezen probleempjes tussen J en O te bespreken.
3* Vorige week: nog een werkbezoek aan de inmiddels 1 jaar oude Jeus en zijn baas.
4* Vandaag : 2 prachtige foto's die Oliver beschreef als "kippenvel" momenten.
Voor mij een bewijs dat Oliver werkelijk met het paard aan het werk is. Ik kan het dan wel vertellen, maar hij moest het doen, met de dood in je onervaren schoenen je angst overwinnen, niet achteruitstappen als jouw eigen grote jonge hengst dreigend op je afvliegt. Stoicijns verkeerd gedrag negeren, het goede belonen..... Ik vind het zo'n geweldige overwinning voor paard en baas en er is in 5 maanden zo'n mooie band ontstaan dat ik het niet kon laten om dit even hier neer te zetten en de foto's te plaatsen.
Leuk of niet?

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 

Oliver en Jeus
nog een keer
     


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl