Foto-Album

Foto-Album

de puntjes op de i met Piet Bakker

Door Piet, 30-12-2008.1229 keer bekeken.

Piet Bakker was gisteren op bezoek.
Het was een zeer nuttige dag


Ik moest wel een berg over. Een man die 30 jaar op een bepaalde manier werkt, daarvan moet je accepteren dat hij dat op zijn manier doet, anders moet je hem niet vragen.
Ik ben tegen het gebruik van een zweep, ook al is het maar door even aan te tikken om ergens aandacht voor te vragen.
Het grappige was ook dat Shiny niet begreep wat dat gekriebel op zijn kont betekende. Pas toen ik vanuit het midden van de bak mijn lichaamstaal gebruikte viel zijn kwartje.
Ik heb geen zweep, dus dit was letterlijk een takje zonder blaadjes wat hij gebruikte om meer impuls te krijgen. Maar goed, ik denk dat daar andere manieren voor zijn.
Maar wat ik veel belangrijker vond om te leren was de methode die hij gebruikt om paarden vanaf de grond te gymnastiseren.
Op de foto's zie natuurlijk niet wat er allemaal gebeurde, maar naarmate we langer bezig waren zag je hem ontspannen, zijn hals lang maken en prachtig onderstappen. Hij pakte het eigenlijk heel snel op
Een compliment vond ik dat hij het een schitterend braaf paard vond, waaraan hij goed kon merken dat er veel mee gewerkt was en zeker niet stijf.
Maar het allermooiste vond ik dat ik hem er op moest wijzen dat Shiny scheef was. Pas toen ik het liet zien zag hij het. Er zijn mensen die weten hoe scheef Shiny een paar jaar geleden was, dat hij zijn neus aan de ene kant op zijn rug legde, terwijl hij aan de andere kant niet verder zijn hals kon buigen dan haaks op zijn lichaam. Betekent dat mijn eigen manier, hoewel ik hiervan de grote voordelen zie, toch ook gewerkt heeft.
Ik ben weer een stap verder om zonder op een kreupel paard te hoeven te zitten, het dier onbelast te helpen recht te worden.

Selecteer weergave
Kleine foto'sKlik op de individuele foto's voor een vergroting
Grote foto'sAlle foto's vergroot met beschrijving
 





 


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Losse reacties:

www.paardnatuurlijk.nl