Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Manegepaard (8jr) zoekt een liefdevol thuis!(verkocht)

Korte omschrijving:

Witse is een 8jarige, zuivere Lusitano, die als gevolg van een ziekte (volledig genezen!) niet meer voor manegewerk gebruikt kan worden. Voor hem zoeken we een superthuis waar mensen met geduld en moeite weer een wandelpaardje van hem kunnen maken.

Uitgebreide omschrijving:

Witse

Hallo,

sinds enkele maanden zoek ik een nieuw thuis voor Witse, een 'afgeschreven' manegepaard. Eerst even wat uitleg over Witse zelf:

Witse is een raszuivere Lusitano (brandmerk, papier is verloren gegaan). Toen hij 6 was werd hij aangekocht en ingereden bij ons op de manege. Dit inrijden is zorgvuldig opgebouwd omdat Witse weinig evenwicht had, naarmate zijn bespiering en conditie verbeterden, verbeterde ook zijn evenwicht. Hij is dressuurmatig opgeleerd (basis+moeilijkere oef. zoals wijken, appuyement,...), heeft af en toe een sprongetje gedaan en ging mee op buitenritten/dagwandelingen in groep. Hierbij gedroeg hij zich altijd braaf. Witse is een lief, vriendelijk paard dat graag zn best doet, zal nooit expres gaan tegenwerken ofzo, hij was in het begin nogal een doetje maar ondertussen (door de lange weidegang, straks daarover meer uitleg) is hij al heel wat dapperder geworden. Voor meer info over zijn karakter mag je altijd mailen. Momenteel is Witse 8-9 jaar oud.

Zijn ziekte: Witse heeft last gehad van een virus, dat hem erg ziek heeft gemaakt. De exacte naam van het virus weet ik niet meer, maar de symptomen leken op rhino. Hij heeft een jaar mogen recupereren op de wei (met goede, dagelijkse verzorging!) en is een drietal maanden geleden door de dierenarts gezond verklaart. (DA heeft ook bevestigd dat het virus niét besmettelijk is). Ze begonnen hem terug klaar te stomen voor het manegewerk, maar hebben moeten inzien dat hij dit nooit meer aan gaat kunnen. Ook is hij zowiezo niet zo'n geschikt manegepaard, aangezien hij heel zenuwachtig wordt op stal, weidegang is een must! Momenteel staat hij 24/7 in de wei en dit gaat heel goed. Witse werd te koop gezet en in het begin was er veel interesse, maar toen duidelijk bleek dat je er niet zomaar op kon springen en wegrijden (zie revalidatie) haakten de meesten af. Daarom staat hij nu te koop aan een bescheiden bedrag, voor de vraaprijs mag je me mailen.

Revalidatie: Witse is helemaal gezond, maar is natuurlijk al zn spieren en conditie kwijt. Voor hem zoeken we een baas die veel liefde, tijd en geduld (en ook geld) wil steken in hem, om van hem terug een wandelpaardje te maken (de dierenarts heeft bevestigd dat dit zeker mogelijk is.) Natuurlijk duurt het een tijd eer alle bespiering terug is, en het kan goed zijn dat hij aan het begin van het opbouwproces terug wat onevenwichtig is. Af en toe een check-up door de dierenarts tijdens het opbouwproces is geen overbodige luxe.

Witse hoeft natuurlijk helemaal niet terug onder het zadel, hij zou het ook zeer goed doen als weidemaatje, hij is vrij onderdanig (zeker geen dominante trekjes) en is gewend om 24/7 op de wei te staan.

Wie kan dit lieve paard nog een tweede kans gunnen en een mooie toekomst? Hij is nog jong en heeft nog een (hopelijk) geweldig leven voor zich.

Voor meer info of foto's (zowel los als onder het zadel) mag je altijd mailen. Hij staat in België, Vlaams Brabant, exacte locatie wordt pas vrijgegeven in overleg met de manegehouder. Vervoer wordt door de manege zelf geregeld.

Groetjes, Sarah

Deze advertentie is geplaatst op 5-1-2008 en is 1797 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Sarah_Noah_Sol
E-mail: sol_rulesz@hotmail.com
Land: België

Witse
       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl