Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Prachtige, lieve schildpadpoes zoekt nieuw thuis

Korte omschrijving:

Punkie zoekt een lieve nieuwe baas met een warme schoot en een tuintje.........

Uitgebreide omschrijving:

Punkie (2)

Punkie is een gesteriliseerde schildpad-poes van 5 jaar jong. Goed gezond van lijf en leden, maar is iets schichtig van nature, wat in onze huidige leefsituatie enkele malen heeft geleid tot een huis vol kattenruzie. Ik zal de geschiedenis uitleggen...

Punkie is met haar zusje 5 jaar geleden vanuit het nest bij mij gekomen. Altijd binnen gewoond. Ik wilde dolgraag de poezen een buitenleven erbij geven, dus dat was 1 van de belangrijke beweegredenen om naar de Veluwe te gaan verhuizen. Door omstandigeheden, zijn de poezen daar ook niet direct buiten gekomen. We waren nogal bang dat de 2 zusjes (die elkaar wel tolereren, maar geen vriendinnen zijn) een nogal saai leven begonnen te krijgen en besloten om het poezengezin uit te breiden met 2 jonge kittens. Katertjes......
Alles leek best goed te gaan. Na een half jaar laten we de katertjes castreren. Bij thuiskomst gaat perongeluk de tussendeur open en komen de poezen binnen. Punkie begroet de (ex)katjes en schrikt zo enorm van de medicinale geur en het versufte gedrag van de katjes, dat ze vanuit het niets explodeert. Ze grijpt 1 van de kleintjes en als ik ertussen kom grijpt ze mij en daarna haar zus, die ze tot bovenin het huis achtervolgt. Ze is in blinde paniek en slaat letterlijk om zich heen. Mijn vriend heeft uiteindelijk haar zusje uit de klauwen van Punkie gered met een deken die hij over de tierende Punkie heen gooide.
Ditzelfde tafereel is nog een aantal keer voorgekomen en zowel het zusje als ikzelf zijn best toegetakeld door haar nagels in haar blinde paniek.
Intussen hebben we zoveel mogelijk geprobeerd te achterhalen wat er nu precies gebeurd was. Door meer te lezen over kattengedrag kwamen we erachter dat:

- We niet heel naief 'gewoon' 2 katertjes in huis hadden moeten nemen.
- Punkie van nature een stapje terug doet voor andere katten en het liefst conflicten mijdt.
- Zij waarschijnlijk hierdoor al veel aandacht tekort is gekomen van ons.
- Punkie bij angst het liefst wegkruipt en bij erge angst 'agressief' wordt.
- Punkie een solitaire kat is, die van veel rust en regelmaat houdt.
- Punkie veel meer aandacht wil van mensen en erg van kroelen houdt.

Volgens de dierenarts is Punkie een poes die dicht bij de natuur staat. Ze is uiteraard volledig gedomesticeerd en moet wel erg wennen aan het buitenleven. Ze moet dit kunnen doen in haar eigen tempo.

Het probleem voor ons is dat de 4 poezen die we nu hebben teveel is voor Punkie. Alleen de 2 jongste leden van het poezengezin laten verhuizen is niet meer voldoende voor Punkie, omdat ook de relatie met haar zus volledig naar de knoppen is.
Daarbij hangt er in huis een spanning omtrent de 'uitbarstingen' van Punkie, omdat we haar niet willen triggeren. We beseffen natuurlijk dat het niet de poes of de schrik alleen is, maar dat het hele verhaal over aandachttekort, op de laatste plaats komen ed de reden is voor haar onderdrukte agressie. Daarbij heeft Punkie het gebeuren met het bedekken met de deken als enorm bedreigend ervaren en ze was al zo bang. Ze is hierdoor bang van mijn vriend geworden, terwijl zij samen dikke maatjes waren. Haar gedrag naar hem maakt hem ook weer bang en die spanning blijft hangen. Naar mij doet ze wel normaal, maar ook ik heb geen vol vertrouwen meer en wil geen herhaling van mijn verwondingen bij een volgend gevecht.

Het is dus nogal uit de hand gelopen en wij zien geen andere oplossing dan voor Punkie een nieuw thuis te zoeken.
We zoeken iemand die graag 1 lieve poes wil om lekker mee op de bank te zitten. Ze gaat graag naar buiten, maar wil ook graag lekker opgekruld op de bank slapen. Een huisje met tuintje en een kattenluik zou ideaal voor haar zijn. Om haar geluk te waarborgen moet zij de 'Koningin' van het huis kunnen zijn. Geen andere huisdieren erbij (in elk geval geen katten en honden).
Onder deze omstandigheden heb je aan Punkie een schat van een poes. Het zal haar goed doen de spanning en frustratie achter zich te kunnen laten en een loom, lui leventje tegemoet te gaan als huis-tuin-en-keukenpoes.

Wie gunt haar dit leven en zoekt een lieve knuffelpoes?

Deze advertentie is geplaatst op 22-9-2008 en is 822 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Marleen den Arend
E-mail: marleendenarend@hotmail.com
Woonplaats: Rotterdam
Land: Nederland

Punkie (2)
Punkie
     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl