Gezocht

Gezocht

Gezocht: Parelli "instructeur" gezocht omg. Bilthoven

Korte omschrijving:

Ik ben op zoek naar iemand die mij 1x per week wil helpen met Parelli, mijn paard staat in Bosch en Duin (Stal de Molshoop). Ik ben level 1 en al een tijdje bezig met Parelli.

Uitgebreide omschrijving:

Hallo,
Ik ben op zoek naar iemand die me kan helpen met Parelli.
Ik heb een "instructice", maar ze kan me maar heel af en toe helpen en ik ben eigenlijk op zoek naar iemand die 1x per week beschikbaar is.
Mijn paard staat in Bosch en Duin (bij Bilthoven) op Stal de Molshoop.
Het is een ruin, left brain introvert, maar in nieuwe situaties/bij mensen die hij niet vertrouwt (hij is erg wantrouwend), verandert hij meteen in right brain extrovert; hij heeft ook maar één oog, dus dat heeft er vast ook in meer of mindere mate mee te maken.
Als hij RBE is, kan ik daar heel moeilijk mee omgaan. Hij vertrouwt me heel erg, maar ziet me absoluut niet als leider en het lukt me niet om hem dan te kalmeren.
Dat is het probleem waar we nu heel erg mee te maken hebben. Hij is nu verhuisd (binnen dezelfde stal) naar een nieuwe plek waar hij 5 uur per dag in de wei staat (door omstandigheden kan hij pas over 4 maanden fulltime in de wei), maar hij heeft wel de hele tijd contact met de paarden die fulltime in de wei staan, omdat deze twee weides aan elkaar grenzen. Hij is heel erg met die paarden bezig en ziet mij echt als de schurk die hem van hen weghaalt en hij wordt dan heel erg bang (en ik gefrustreerd).
Het is een heel slim paard en hij vindt mensen (mij) erg saai en ik werk er zelf ook heel erg aan om interessante dingen voor hem te verzinnen. Friendly game vindt hij wel heel erg leuk -als hij rustig is. Dit is héééél globaal, maar het is een geweldig en interessant paard en, voor mij althans, een grote uitdaging. Ik ben overigens level 1; ik heb al een tijdje het level 1 pakket en ik wacht nu op Liberty & Horse Behavior dat ergens volgende week aan zou moeten komen.
Toch een lang stuk geworden, maar als dit iemand aanspreekt die veel ervaring heeft met Parelli, dan hoor ik het heel graag.

Deze advertentie is geplaatst op 18-10-2008 en is 266 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Julia el Mecky
E-mail: juliaelmecky@hotmail.com
Land: Nederland


Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl