Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Korrector Air Pad

Korte omschrijving:

De Korrector is een revolutionaire nieuwe zadelonderlegger die gebruik maakt van lucht- en foamtechnologie, en die aangepast kan worden door de ruiter om zo een dagelijkse controle te hebben over het zadel, zowel op één als op meerdere paarden. Eenmaal aangepast hoeft Korrector niet gecorrigeerd te worden behalve als het paard verandert van bouw of bij gebruik van een ander zadel of op een ander paard. De aanpassingen zijn een kwestie van enkele minuten en worden uitgevoerd met de ruiter op het paard. De Korrector kan worden gebruikt bij goed passende zadels en bij zadels die te wijd zijn of niet in balans liggen.

Uitgebreide omschrijving:

De Korrectorkan worden gebruikt ...

* om een zadel vooraan te verhogen
* om een zadel achteraan te verhogen
* als gewone comfortabele onderlegger
* als aanpassing voor een asymmetrische ruiter of paard

Waarom de Korrector?

Het is een bekend probleem dat paarden van bouw veranderen, en dat maakt het moeilijk om er van overtuigd te zijn dat een zadel past. Ook indien het zadel past: na verloop van jaren, verandering van dieet of fitheid of na weidegang verandert de spierstructuur en vorm van een paardenrug. Hierdoor kan een zadel dat eerst wel paste nu niet meer goed op het paard liggen.

Veel ruiters vinden het moeilijk een zadelmaker te vinden die het zadel ter plaatse kan aanpassen. Dat resulteert dan vaak in allerlei onderleggers of gelpads om het verschil op te lossen.

De meeste onderleggers kunnen niet worden aangepast, en de meesten gaan er vanuit dat het zadel over de volledige lengte niet past. Dit is normaal niet het geval, daar de meeste pasproblemen met zadels enkel aan de voorkant voorkomen (waar het zadel dan te breed is) of aan de achterkant (waar het zadel de rug van het paard niet raakt). Gewoonlijk wordt dan door het gebruik van een bijkomend zadeldek het drukpunt verplaatst.

De Korrectorheeft 4 luchtzakken voor aanpassing en foam om schokken te absorberen. U gebruikt alleen die luchtzakken die nodig zijn om het zadel te corrigeren. Zo voorkomt u onnodige massa onder uw zadel.

De Korrectorkan gebruikt worden met alle 4 de luchtzakken om een schokabsorberend dekje te creëren onder het hele zadelkussen. De luchtkussens kunnen worden aangepast met meer lucht voor of achter (en zelfs links of rechts!) om het zadel te balanceren. De Korrector kan ook worden gebruikt met 2 luchtkussens om van voor naar achter te corrigeren.

Aanpassen van assymetrie en herstellen van balans

De positie van de ruiter is cruciaal voor de manier van bewegen voor het paard. De positie van de ruiter is echter afhankelijk van het zadel. Een ongebalanceerd zadel zet de ruiter te ver naar voor of naar achter en beïnvloed daarmee het gevoel van vertrouwen van de ruiter in de manier waarop hij/zij rijdt

De Korrector geeft de mogelijkheid de juiste balans te vinden voor zowel paard als ruiter en geeft een gevoel van stabiliteit en vertrouwen

Een wolgevuld zadel wordt gepast terwijl het paard stilstaat en zijn rug ontspant. Een correct werkend paard zal zijn rug gaan gebruiken en daardoor zal de ruiter iets naar de voorhand gekanteld worden. Met de Korrector kunt u het zadel beter in balans krijgen als het paard in de hand is gesteld om zodoende een maximale balans te verkrijgen als het paard zijn rug gaat gebruiken.

Veel ruiters bereiken een niveau in hun rijden en vinden dat hun paard op één teugel moeilijker wordt dan op een andere; speciaal in het laterale werk en in de overgangen van en naar galop. Vaak wordt het paard door het gewicht van de ruiter iets op één kant belast. Bovendien is de meerderheid van de ruiters sterker op één hand. Een kleine aanpassing in de laterale balans van de Korrector brengt het gewicht centraal op het paard. Dit maakt een aanzienlijk verschil in de manier van presteren van het paard. Het neemt hooguit een paar minuten in beslag om te experimenteren met de Korrector om zo de meest aangename zit te vinden.

Prijs 175 euro, inclusief BTW, exclusief verzendkosten

Bestellen?
Stuur een mailtje naar eva@clickertrainingmetpaarden.be

Deze advertentie is geplaatst op 20-11-2008 en is 1799 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: yES - training
E-mail: eva.saegerman@telenet.be
Homepage URL: www.yestraining.be
Woonplaats: GENT
Land: Belgie



     

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl