Gezocht

Gezocht

Gezocht: Bijrijder (M/V) gezocht voor leuke 6 jarige merrie in Woudenber

Korte omschrijving:

Ik zoek iemand die 1 of 2 keer per week mijn 6 jarige merrie Pepita beweging wil geven in het bos en/of in de bak. Ik rijd bitloos en spoorloos western.

Uitgebreide omschrijving:

Ik heb Pepita (6 jaar, ca 160cm) nu 2,5 jaar. Ik rijd 2-3x pw aangespannen. Rijden onder de man heb ik nog niet zoveel gedaan, omdat ik vind dat je dat pas moet doen als een paard volgroeid is. Ze is ongeveer een jaar onder het zadel, kan stappen, draven, galopperen, maar is nog wel groen. Buiten ben ik er vorig jaar afgevallen op onze eerste buitenrit samen, omdat er een ree voor haar op het pad sprong. Sindsdien zijn we buiten wat onzeker, gaan alleen met andere paarden mee. Ik wil wel deze zomer meer buitenrijden, zodat dat gewoon gaat worden. Pepita is een leuk paard, werkwillig, rustig, maar heeft soms weinig zelfvertrouwen en heeft een duidelijke rustige leider nodig. Ik rijd en men bitloos. Verder rijd ik Western maar zonder sporen en meer recreatief.
Ik pas veel dingen toe van natural horsemenship. Pepita staat in Woudenberg op een uitloopstal met paddock en weidegang. Ze staat met 2 andere paarden en wij doen de verzorging zelf (met zijn 3en). Wij huren van Ed Goosen en kunnen daar gebruik maken van loslaatbak , round pen, buitenbak en binnenbak. Dat is ongeveer 5-10 min. lopen.
Omdat de verzorging veel tijd kost en ik wil dat Pepita veel beweging krijgt zoek ik een bijrijder (M/V). Het belangrijkste vind ik het beweging geven (rijden, wandelen, loslaten). Het rijden kan deze zomer uitgebouwd worden naar buitenritten van 2 uur. Mest ruimen hoeft niet, mag wel. Het zou wel handig zijn als je er toch bent dat je paarden in de wei/uit de wei kan zetten en kan voeren. Verder vraag ik dat je je kan aanpassen aan mijn manier van omgang met paarden, maar eigen inbreng en tips zijn ook welkom. Ook vind ik betrouwbaarheid heel belangrijk, dat je komt als dat is afgesproken of afbelt als er iets tussenkomt. Je mag niet meer wegen dan 80 kilo.
Als je interesse hebt, kun je mij bellen op 0642490774. We kunnen dan een keer afspreken om kennis te maken.

Deze advertentie is geplaatst op 9-6-2010 en is 497 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: Renske Bos
E-mail: info@tuinnatuurlijk.nl
Homepage URL: natuurlijkpaardenhouden.nl
Telefoon 1: 06 42490774
Land: Nederland


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl