Aangeboden

Aangeboden

Aangeboden: Zeer brave schimmel merrie

Korte omschrijving:

Aangeboden, een zeer lieve makke en betrouwbare merrie, met een lang verhaal!

Uitgebreide omschrijving:

Hallo allemaal,

enkele maanden geleden was ik opzoek naar een schimmel voor de sint. Onze oude 'amerigo' was gestorven en daarom ben ik opzoek gegaan naar een lief en mak paard.
In mijn zoektocht stuitte ik op een erg mooie merrie, 15 jaar, 1.66m groot, lieve uitstraling. Ik vond haar echt leuk. Maar naast de lieve uitstraling zag ik ook haar magere lijf, haar afstandelijkheid en eenzaamheid. Deels uit medelijden kocht ik haar.
Bij de koop werd me toevertrouwd dat ze geschikt is voor alles en met wat oefenen ook zeker voor sinterklaas, ze was wel eens wat druk geweest tijdens een optocht maar dat zou wel goed komen. In vertrouwen kocht ik haar.

Direct de week nadat ik haar had vertoonde ze angst reacties tijdens rijden, bij iedere vorm van druk flipte ze totaal, ze was bang, schudde met haar hoofd, sperde haar mond wagen wijd open, ze was doodsbang. Omdat ik zonder bit rijd en zeer voorzichtig doe, kwam het niet door de druk, maar door herinneringen aan de druk. Ze is zo onvoorzichtig gereden vroeger, ze heeft zoveel pijn gehad, dat haar mondhoeken aan beide kanten kapot getrokken zijn vele malen, en die nu wel weer geheeld zijn, maar de geestelijke pijn is duidelijk aanwezig. Ik ging hier mee aan de slag.
Na dagelijkse ritten door het bos en langs de weg ontspande ze meer, ze vertrouwde me, merkte dat het geen pijn doet en ze leerde normaal te reageren. Na een maand had ik een merrie die op zéér lichte reageert, zowel zit als stem als teugelhulpen, niet meer angstig is en perfect wil samenwerken. Zonder zadel en bit reden we langs drukke wegen, door bossen, langs galopperende paarden. En altijd bleef ze keurig rustig.

Naast het angstprobleem bleek ook dat ze gevoelige hoeven heeft. Als ze krachtvoer krijgt of op een jonge weide staat, gaat ze gevoelig lopen en toont ze tekenen van hoefbevangenheid. Wanneer er goed met voer omgegaan wordt is er niets aan de hand, maar het is wel absoluut iets om rekening mee te houden.

Uiteindelijk na veel samenwerken heeft ze vertrouwen in ruiters terug gekregen, reageert ze heel goed en wordt ze alsmaar gezelliger en grappiger. Een topper, daarnaast begint ze steeds meer aan te komen en loopt ze nu met een dikke wintervacht in de kudde door de bossen heen. Ze loopt dag en nacht buiten en dat is ook wat ze het liefste doet.

Eind november kwam de dag van ons grote doel. Sinterklaas. We hadden veel geoefent, er is niets dat ze bang voor is, kinderen zitten onder haar, iedereen kan op haar rijden (mits er respectvol met haar wordt omgegaan) en ik dacht dat niets meer fout kon gaan.
Tót ze sinterklaas zag. In wilde paniek stormde ze achteruit, ineens kwam er ook nog de muziek aan, en op dat moment rende ze keihard weg en met mij op haar rug galoppeerden we door het bos heen waar we voor stonden, en ze dácht er niet over terug te gaan.
Ze is dus alles behalve geschikt voor sinterklaas.

Uiteindelijk heb ik nu besloten om een geschikt baasje voor haar te vinden. Het is erg leuk met haar maar ivm mijn studie heb ik tijdgebrek. Ze kan bij ons in het land blijven lopen maar gezien ze er echt van houd om te werken en samen te zijn, en omdat ze ongeschikt is als amerigo, denk ik dat het voor haar veel prettiger is om een baasje te krijgen dat haar de aandacht kan geven die ze verdient.

Ze is geboren in 1995, 1.66m, schimmel. Heeft 6 jaar geleden bij de vorige eigenaar een veulen gehad en is een zeer lieve moeder.
Ze is 100% verkeersmak, schrikt van niets en niemand behalve van sinterklaas. Is te berijden met en zonder zadel, met en zonder bit, door kinderen en volwassenen. Zolang er maar goed met haar omgegaan wordt. Wanneer er iemand opzit en die haar erg hard in de mond trekt kan ik me voorstellen dat ze weer een angstreactie gaat vertonen.

De merrie is gezond, zolang er dus goed op haar voer gelet wordt. Verder is het een schat en geschikt voor iedereen.

Als u intresse heeft mag u altijd mailen of bellen!

Deze advertentie is geplaatst op 19-12-2010 en is 725 keer bekeken.

Contact-gegevens
Naam: jeanet wolf
E-mail: jeanetjuhwolf@hotmail.com
Homepage URL: eigenpaardgoudwaard.nl
Woonplaats: de Wijk, drenthe.
Land: Nederland


       

Verwijzing

Verwijzing

Reacties van lezers

Hier kun je reageren als je ervaring hebt met de aanbieder/zoeker en/of de aangeboden waar.

www.paardnatuurlijk.nl