Paard Natuurlijk forum hulp

Paard Natuurlijk forum hulp
Met deze knop kun je te allen tijde weer terugkeren naar het beginmenu van het forum.

Paard Natuurlijk Forum

Het vrije forum zonder reclamebanners, moderators, slotjes en censuur.

Snel op weg

Aan het einde van een berichtenpagina kom je een pijl tegen:
Deze pijl geeft aan dat je het laatste bericht van het selectiecriterium hebt bereikt.
Deze pijl geeft aan dat er nog meer berichten staan. Druk op de pijl om verder te lezen.
Deze pijl geeft aan dat er nog meer berichten staan, en dat dit door jou ongelezen berichten zijn. Druk op de pijl om verder te lezen.

Noot: Een geladen pagina blijft contact houden met onze webserver, en een pijl kan van status veranderen zodra er nieuwe berichten bijkomen. Je kunt dus onderaan een berichtenpagina blijven wachten tot de pijl van kleur verandert, een teken dat er een nieuw bericht is bijgekomen.

Je staat wellicht te popelen om aan het forum deel te nemen. We hebben een lang verhaal, en we hebben een kort verhaal. Het lange verhaal dat verderop staat raden we je dringend aan om te lezen, maar hier volgen alvast enkele korte aanwijzingen:

Geen moderators, geen slotjes, geen censuur, geen wis- en editmogelijkheden

Op de informatie die door Paard Natuurlijk naar buiten wordt gebracht wordt vaak vol ongeloof gereageerd. Kan je echt bitloos rijden? Kan een paard echt in de winter buiten blijven? Kan hij echt zonder hoefijzers over het asfalt lopen? Kan hij echt zonder krachtvoer?

Boze tongen stonden klaar om te beweren dat alle informatie op het forum gekleurd zou zijn, dat alleen de succesverhalen zouden overblijven. Dat de twijfels en mislukkingen zouden worden gewist. Dat het eigenlijk allemaal nep zou zijn.

Om duidelijk te laten zien dat de informatie niet gekleurd is, konden we niet anders dan het forum zichzelf te laten besturen, dus zonder moderators, zonder censuur, zonder slotjes. Daarom is de opzet van het forum zodanig dat er géén berichten kunnen worden gewist, dat er géén berichten kunnen worden gewijzigd, dat er géén slotjes zijn, en dat er géén moderators of beheerders zijn met meer rechten dan de reguliere deelnemers. Alle informatie is dan ook echt, deelnemers gaan vaak door een proces van ongeloof, twijfel, terugslagen alvorens succes te boeken met een nieuwe aanpak, het is allemaal ongecensureerd te volgen op het forum.

Helaas kan niet iedereen even goed omgaan met de vrijheden die op het Paard Natuurlijk forum worden geboden. Soms ontstonden er verhitte discussies (door buitenstaanders vaak bij voorbaat opgevat als ruzies) die niet door een partijdige moderator konden worden gesnoerd, en een enkele keer liep het daadwerkelijk uit de hand. Soms werd er reclame geplaatst. Er moest een mechanisme komen om berichten die niet op het forum thuishoorden buiten het blikveld te plaatsen, maar zonder dat dit het verwijt "jullie plegen censuur!" kon uitlokken.

Om deze reden is er een rubriek "stijlloos" in het leven geroepen. Hier worden berichten naar toe geplaatst die volgens de deelnemers niet door de beugel kunnen. Het zijn geen moderators of beheerders die een bericht verplaatsen, maar de forumdeelnemers zelf, volgens een democratisch principe. Iedereen kan een bericht verplaatsen naar een andere rubriek (dus ook naar "stijlloos"), maar iedereen kan hem ook weer terugplaatsen, of ergens anders heen verplaatsen. De meeste stemmen gelden.

Berichten die als "stijlloos" worden ervaren worden dus niet gewist, maar blijven gewoon leesbaar via de opper-rubriek "warboel". Iedereen kan dus controleren om welke reden een bericht naar stijlloos is verplaatst, en hierover mee beslissen. Het enige verschil met de andere rubrieken is dat de rubriek "stijlloos" niet voor Google vindbaar is, en niet via het forummenu individueel kan worden gekozen. Argeloze forumbezoekers worden dus niet direct met de mesthoop geconfronteerd, maar kunnen deze wel controleren als ze daar behoefte aan hebben.

Vloeiende rubrieken

De visie van Paard Natuurlijk is dat de verzorging van paarden een totaalpakket is. Een natuurlijke hoefverzorging is gedoemd te mislukken als niet ook de huisvesting en voeding van het paard worden aangepast. Het in de winternacht buiten blijven van het paard gaat niet goed als je niet zorgt dat er 's nachts voldoende ruwvoer beschikbaar is. Enzovoorts.

Om deze reden is een indeling van discussies in aparte rubrieken onwenselijk. Het ondermijnt het totaal-plaatje. Wie alleen de rubriek "huisvesting" leest komt bedrogen uit, hetzelfde geldt voor de rubriek "hoeven". Het Paard Natuurlijk forum heeft jarenlang gewerkt zonder een rubrieksindeling, maar tegen de tijd dat het forum zo'n 200.000 berichten telde moest er iets gebeuren om die informatie beter beschikbaar te maken. Het moest mogelijk worden om selectief te zoeken naar antwoorden op vragen over bijvoorbeeld voeding, zonder daarbij duizenden berichten met minder relevante informatie te moeten doorworstelen.

Een indeling in rubrieken ligt voor de hand, maar in de praktijk beginnen onderwerpen vaak over hoeven, om dan via huisvesting uiteindelijk bij de voeding te belanden. Waar hoort zo'n discussie thuis? En wie bepaalt waar het bericht thuishoort? Op Paard Natuurlijk hebben we immers geen moderators.

Een unieke oplossing is gevonden door een rubrieksindeling te maken per individueel bericht. Een discussie kan zich dus door meerdere rubrieken verplaatsen. Waar een bericht thuishoort bepaalt in eerste instantie de schrijver, en in tweede instantie de deelnemers, volgens een democratisch principe. Iedereen kan per bericht aanvinken in welke rubriek het bericht thuishoort, de meeste stemmen gelden. Antwoorden op een bericht komen automatisch in dezelfde rubriek terecht, tenzij de schrijver of de lezers vinden dat het ergens anders thuishoort.

Wanneer je in het overzichtsmenu voor een bepaalde rubriek kiest, dan lees je uitsluitend in die rubriek. De berichten die verplaatst zijn zie je dus niet. We gaan er van uit dat dit precies is wat je wilt: als je in de rubriek voeding leest dan heb je geen interesse in de off-topic opmerkingen die naar de rubriek "De Kroeg" zijn verplaatst.

Wie liever onderwerpen volledig leest, ongeacht de rubriek waarin ze zich bevinden, kan het beste kiezen voor de opper-rubriek "warboel". In deze rubriek staan alle berichten die ook in de andere rubrieken staan. Volg je daar een onderwerp, dan lees je het volledige onderwerp, ongeacht de rubrieken waardoorheen de discussie zich worstelt, inclusief de berichten die naar "stijlloos" zijn verplaatst.

De rubrieken

Het aantal beschikbare rubrieken is bewust laag gehouden om het totaalbeeld zo min mogelijk te verstoren. Een uitbreiding per paardenras, per supplement, e.d. zal er nooit komen, omdat dit de doelstelling van het forum ondermijnt.

De meeste rubrieken zijn voor de hand liggend, maar enkele rubrieken behoeven een nadere toelichting:

Warboel
Dit is de opper-rubriek. Alle berichten komen, omgeacht hun werkelijke rubriek, automatisch ook in de "warboel"-rubriek terecht, en kunnen daar niet uit gewist worden. Het is een fictieve rubriek, want elk bericht is altijd ondergebracht in één van de andere rubrieken. Als je álles wilt lezen, lees dan de "Warboel" rubriek.
De Kroeg
Deze rubriek is bedoeld voor alle "social talk", alle grappen en grollen, alle "off-topic" informatie die niets met paarden te maken heeft, kortom alle informatie die niet de moeite waard is om over een aantal jaar nog eens door naar informatie zoekende Paard Natuurlijk bezoekers te worden teruggevonden. De rubriek De Kroeg wordt dan ook niet door Google geindexeerd, en ook niet door onze eigen zoekfunctie doorzocht.
Algemeen
Deze rubriek is verwant met "De Kroeg", het zijn berichten die niet in een specifieke rubriek thuishoren, maar toch wel interessant zijn om teruggevonden te kunnen worden.
Stijlloos
Dit is de rubriek waarheen berichten worden gestemd die door het merendeel van de deelnemers als "stijlloos" worden ervaren. Dit zijn berichten die zijn te beschouwen als "spam", of een onnodig beledigende inhoud bevatten.
? (ongesorteerd)
Deze rubriek bevat de berichten uit het oude Paard Natuurlijk forum dat nog geen rubrieksindeling had. Berichten uit deze rubriek worden langzaam maar zeker ingedeeld. Het is niet mogelijk om nieuwe berichten in deze rubriek te plaatsen.

Lezen per onderwerp versus chronologisch lezen

Lezen per onderwerp lijkt het meeste op de manier waarop andere forums werken. Je klikt op een onderwerp, en leest dan de start van het onderwerp, gevolgd door alle reacties erop.

Chronologisch lezen is lezen zoals je email werkt: je leest de berichten op volgorde van binnenkomst. Dus alle onderwerpen door elkaar. Deze manier van lezen is vooral geschikt als je voortdurend bijgelezen blijft en met spanning zit te wachten op het volgende bericht. Je mist dan niets en hoeft dan niet steeds alle onderwerpen aan te klikken. Deze manier van lezen komt het beste tot zijn recht in de rubriek "Warboel", waar automatisch álles terecht komt. Dit is ook de manier waarop het oude forum werkte, en daarom een populaire manier van lezen bij veel "oud-leden".

Zoeken

Via de forum-menu's kun je álle berichten benaderen. Maar als je efficient wilt zoeken kun je beter gebruik maken van de zoek-functie, die je kan benaderen door rechtsboven in het forum trefwoorden in te vullen en op "zoek" te drukken.

Niet alle rubrieken zijn doorzoekbaar. De rubrieken "Stijlloos", "De Kroeg" en "Ongesorteerd" worden niet doorzocht. Ook worden deze rubrieken zoveel mogelijk voor Google verstopt. (We verzoeken Google met behulp van speciale aanwijzingen om deze rubrieken niet te doorzoeken, maar Google geeft geen garantie dat dit verzoek altijd wordt ingewilligd).

Gevonden berichten worden op de volgende manier gesorteerd:

  1. Berichten die één of meerdere sterren hebben gekregen staan bovenaan. Sterren kunnen worden uitgedeeld door forumdeelnemers als ze de inhoud van het bericht erg waardevol vinden.
  2. De overige berichten worden gesorteerd op "relevantie". Dit wordt bepaald door de lengte van het bericht, het aantal keer dat de trefwoorden in dat bericht voorkomen, en hoe uniek de context is waarin die trefwoorden worden aangetroffen.

In de regel geldt dat hoe hoger het bericht in de rangorde staat, hoe groter de kans dat het bericht waardevolle informatie bevat.

De inhoud van jouw berichten

Op de website van Paard Natuurlijk is veel informatie te vinden die indruist tegen de meer gangbare opvattingen. Zoals zo vaak het geval is met "afwijkende" inzichten roept dit soms begrijpelijke weerstand en vragen op.

Een pittige discussie gaan we graag aan en we zijn ook graag bereid om onze visie uit te leggen, maar dan wel graag op een manier die het voor alle deelnemers plezierig houdt. We gaan er vanuit dat je deze site bezoekt en eventueel meediscussieert omdat Natural Horsemanship je belangstelling heeft, ook al kom je zelf misschien uit een hele andere paardenhoek.

Dit forum is bedoeld voor mensen die graag de natuurlijke manier van paarden houden, verzorgen, en trainen of berijden onderzoeken. De bedoeling is dan ook dat de discussies vooral gaan over hoe we dit het beste kunnen aanpakken, en niet zozeer of we het wel volgens deze methoden moeten doen. Dit geldt met name voor de volgende onderwerpen:

Hoefijzers
De deelnemers van dit forum streven we er naar om hun paarden zonder hoefijzers door het leven te laten gaan. We discussieren hier over hoe we bepaalde hoefproblemen het beste ijzerloos kunnen oplossen, maar de vraag of we het wel hoefijzerloos willen oplossen is een reeds lang gepasseerd station en dus ook geen discussiepunt meer. Uiteraard ben je van harte welkom om deel te nemen aan de discussies, ook al staat je paard op hoefijzers. Wel gaan we er van uit dat je meediscussieert omdat je wilt onderzoeken of en hoe het zonder hoefijzers kan, en niet om hoefijzers te promoten.
Tip: Lees eerst de website www.hoefnatuurlijk.nl alvorens je meediscussieert over dit onderwerp!
Dwangmiddelen
Onder dwangmiddelen verstaan we bitten, sporen en zwepen. Het is uiteraard de hand van de meester die bepalend is hoe dwangmiddelen worden ingezet, en we zijn het er hartgrondig mee eens dat je een potentieel dwangmiddel niet noodzakelijkerwijs als dwangmiddel hoeft te gbruiken. Toch beperken we ons in de discussies tot het streven naar dwangmiddelloze oplossingen. Motivaties daarbij zijn onder andere: Uiteraard ben je van harte welkom om deel te nemen aan de discussies, ook al rij je zelf met bit, sporen of zweep. Wel gaan we er van uit dat je meediscussieert omdat je wilt onderzoeken of en hoe het zonder dergelijke dwangmiddelen kan, en niet om bitten, zwepen en sporen te promoten. Aan argumenten als "met een bit gaat het ook/gemakkelijker" hebben we totaal niets, want dat weten we allemaal al lang, we willen hier juist discussieren over hoe het het beste zonder kan.
Tip: Lees eerst de pagina over Bitloos rijden alvorens je meediscussieert over dit onderwerp!
Huisvesting
De deelnemers van dit forum zijn er van overtuigd dat stallen voor paarden niet de beste huisvesting zijn, en dat stallen vaak een bron zijn van problemen, zowel op lichamelijk als psychisch vlak. Het is dan ook voor de hand liggend dat wanneer je paard gezondheids- of gedragsproblemen heeft je hier al vrij snel het advies zult krijgen om je paard zoveel mogelijk buiten de stal te houden. Als je een dergelijk advies bij voorbaat niet op prijs stelt is dit niet het meest geschikte forum om naar oplossingen voor je problemen te vragen.
Tip: Lees eerst de pagina over Huisvesting alvorens je meediscussieert over dit onderwerp!

Het is dus zeker niet zo dat je het met alle punten van deze website eens hoeft te zijn. Je zult ontdekken dat vele forumleden bezig zijn met een leerproces, nog volop aan het ontdekken zijn wat natural horsemanship te bieden heeft, en ondertussen met bit rijden, hun paard op stal hebben staan, of hun paard op hoefijzers laten lopen. Behoor je zelf tot deze categorie dan ben je uiteraard van harte welkom, zolang het maar je intentie is om te leren hoe het anders kan, en je ondertussen de doelstellingen van deze website respecteert.

Het is, zoals je ongetwijfeld zult merken, beslist niet zo dat we het hier totaal discussieloos heerlijk met elkaar eens zitten te zijn. Verre van dat! Wanneer je de hoefijzers, stallen en dwangmiddelen vaarwel zegt blijft er nog zeer veel te discussieren over, zoals de manier waarop je het paard het beste kunt bekappen, of hoe je het paard het beste dingen kunt leren zonder de inzet van dergelijke dwangmiddelen.

Regels

Op een ongecensureerd en ongemodereerd forum is het wellicht wat vreemd om toch enkele regels te presenteren. Op overtredingen is immers geen sanctie mogelijk, je kunt de regels dan ook beter beschouwen als gemotiveerde verzoeken om het forum leuk te houden.

Onderstaande verzoeken hebben alles te maken met respect voor je medemens en we gaan er dan ook van uit dat onderstaande regels vanzelfsprekend zijn:

Bannen

Het is het beleid van Paard Natuurlijk om zo min mogelijk te "bannen". In de momenteel 7 jaar waarin dit forum bestaat zitten we onder het gemiddelde van 1 persoon per jaar.

Een echte technische "ban-voorziening" hebben we niet. Als we vinden dat iemand niet meer welkom is op het forum dan verzoeken we iemand om niet meer deel te nemen aan het forum, en/of verzoeken we desnoods iemands provider of justitie om aan de overlast een eind te maken.

Deelnemers worden niet geband omdat ze het oneens zijn met een bepaalde visie. Het forum staat boordevol bewijzen hiervan. Wat wel redenen kunnen zijn om iemand te "bannen":

Privacy & auteursrechten

Wij zijn wellicht wat eerlijker dan de meeste andere forum- en website-eigenaren. Onderstaande informatie is niet specifiek van toepassing op Paard Natuurlijk maar op alle websites en online forums.

Het is niet verplicht deel te nemen onder je eigen volledige naam. Sterker nog, we raden je zelfs aan om gebruik te maken van een zogenaamde "nickname".

We gaan zorgvuldig om met de verstrekte informatie, maar ga er zekerheidshalve van uit dat alle verstrekte forumgegevens openbaar zijn. Dit geldt nadrukkelijk voor alle berichten die je plaatst. Berichten worden niet gewist op dit forum. Sommige forumrubrieken proberen we buiten Google te houden, maar Google geeft geen garantie dat dit lukt. Zodra je drukt op "bericht plaatsen" zet je je bericht voor altijd voor de hele wereld neer. Wees dus voorzichtig met het plaatsen van telefoonnummers, adressen, en denk ook even na voor je in een emotionele opwelling iets onaardigs over iemand kwijt wil, of al te persoonlijke informatie aan het forum toevertrouwt.

De website van Paard Natuurlijk wordt dagelijks ongevraagd bezocht door enkele honderden zogenaamde "robots". Dit zijn niet-menselijke bezoekers van de website, die pagina's ophalen om er hun voordeel mee te doen. "Google-bot" komt vaak langs om te kijken of er nieuwe pagina's zijn, zodat deze kunnen worden geindexeerd voor hun zoek-programma, maar we krijgen ook bezoek van robots die de website afsnuffelen naar email-adressen om deze aan hun spam-lijst te kunnen toevoegen. Wij kunnen hier, net zoals alle andere website-beheerders, niets tegen doen. Wat jij als bezoeker kunt zien, kan een robot ook zien, en veel robots gedragen zich opzettelijk als een anonieme bezoeker en zijn door ons niet als robot herkenbaar. "Google-bot" is vriendelijk en soms bereid om bepaalde onderdelen van de website met rust te laten, maar over de meeste robots hebben we geen enkele controle, en ze zijn speciaal ontworpen om iedere knop in te drukken en iedere link te volgen.

Wij hebben geen controle over wie de berichten leest die jij hebt geplaatst. Ga er van uit dat elk bericht door iedereen zal worden gelezen, ook door de minder zichtbare forumdeelnemers, en door toekomstige deelnemers. Hieronder vallen ook potentiele werkgevers die op jouw naam zoeken bij Google, je buren, te (toekomstige) kleinkinderen en overige familie, en allerlei "robots", van goedwillende als Google-bot, als kwalijke spam-robots uit Brazilië die op zoek zijn naar adresgegevens waar ze hun spam heen kunnen sturen. Dit is nogmaals geen eigenschap van Paard Natuurlijk, maar van iedere website, ieder forum, waar je aan deelneemt. Welkom op internet!

Als je een bericht plaatst valt deze automatisch binnen het publieke domein, en heb je er geen auteursrechten meer op. Het plaatsen van een bericht op een publiekelijk toegankelijk forum is te vergelijken met het spuiten van een leus op een viaduct. Je kunt geen auteursrechten claimen, en je kunt ook niet, als je er spijt van hebt, eisen dat de beheerder het viaduct voor jou gaat schoonmaken. Op je berichten rusten dus geen auteursrechten, en je kunt ons als beheerders ook niet dwingen om de door jou geplaatste berichten in een later stadium te wijzigen of te wissen. Het is de aard van het internet dat jouw teksten buiten onze macht om zullen worden gekopieerd en gebruikt door een ieder die daar behoefte toe heeft.

Wij vragen geen informatie op van website-bezoekers. Wel krijgen wij, net als alle andere websites, ongevraagd een hele berg informatie mee van jouw eigen webbrowser en jouw eigen provider. Ieder pagina-onderdeel, waaronder plaatjes, knopjes, etc. wordt individueel opgevraagd, en bij elk onderdeel wordt het ip-nummer waar het heen moet, meegezonden. Zodra je ook maar één enkele webpagina van Paard Natuurlijk op je scherm hebt, hebben wij ongevraagd jouw ip-nummer al enkele tientallen keren gekregen. Het goede nieuws is dat we, gezien de populariteit van Paard Natuurlijk, ongeveer 10 a 20 verzoeken per seconde ontvangen. En dat het dus ondoenlijk is om stelselmatig met deze brij aan informatie iets te doen.

Hieronder ter illustratie een fragmentje van 1/10e seconde uit onze server-log:

81.207.73.22 - - [14/Feb/2010:12:14:24 +0100] "GET /styles/menuclose.gif HTTP/1.1" 200 76 "http://www.paardnatuurlijk.nl/fcgi/dataserver.fcgi?initclient=1" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6.4; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)"

80.101.214.79 - - [14/Feb/2010:12:14:24 +0100] "POST /cgi-bin/prikbord.cgi HTTP/1.1" 200 12482 "http://www.paardnatuurlijk.nl/cgi-bin/prikbord.cgi" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET CLR 3.5.21022; SLCC1; Tablet PC 2.0)"

81.207.73.22 - - [14/Feb/2010:12:14:24 +0100] "GET /styles/menupijldown.gif HTTP/1.1" 200 468 "http://www.paardnatuurlijk.nl/fcgi/dataserver.fcgi?initclient=1" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6.4; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)"

216.129.119.43 - - [14/Feb/2010:12:14:24 +0100] "GET /cgi-bin/forumreader.cgi?open=1&aantal=1&_skip=21760&&forum=pn HTTP/1.1" 302 379 "-" "Mozilla/5.0 (Twiceler-0.9 http://www.cuil.com/twiceler/robot.html)"

86.95.137.26 - - [14/Feb/2010:12:14:24 +0100] "GET /cgi-bin/logo.cgi HTTP/1.1" 200 1466 "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; GTB6.4; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)"

Op de eerste regel zie je dat iemand met het IP-nummer 81.207.73.22 bezig is om het menu aan de rechterkant van het scherm op te bouwen, en haalt het knopje om een menu te sluiten (menuclose.gif) op. Op de derde regel haalt hij het volgende knopje (menupijldown.gif) op. Daartussendoor vraagt iemand met het IP-nummer 80.101.214.79 een pagina uit ons advertentiesysteem op. Op regel 4 zie je dat er ondertussen ook nog een buitenlandse robot van "twiceler" bezig is om zich in het oude forum te vermaken (terwijl we niet eens meer een link op de website hebben staan naar het oude forum). Aan het eind van die regel staat een link, nieuwsgierig hebben wie in onze browser geladen en het schijnt een "collega" te zijn, we kregen "Jim's the guy who keeps track of Twiceler, when he's not busy with his horses.".

Je ziet dat we voor elk verzoek het IP-nummer krijgen, wat voor browser er wordt gebruikt, welk besturingssysteem ze gebruiken, enzovoorts. Per dag levert dit een log-bestand op van enige honderden MB's. Dit is bij elke website zo: als je je IP-nummer geheim wilt houden is er maar één oplossing, geen websites meer bezoeken en niet meer e-mailen. Je bent gewaarschuwd.

Ten slotte

We willen je nog even wijzen op de volgende punten:

We wensen je veel plezier met de deelname aan het forum!

Gadgets

Er zijn enkele mogelijkheden om het Paard Natuurlijk Forum ook buiten onze website om te gebruiken.

Er zijn mobieltjes waarop je het Paard Natuurlijk Forum middels RSS kunt lezen!

Een interessante mogelijkheid is om het forum te ontvangen via RSS. RSS wordt ondersteund door luxere mobieltjes, PDA's, sommige huistelefoons, radio's, wekkers, etc. Veel van dit soort appraatjes zijn voorzien van een "news reader" of hebben zo'n lopende "nieuws-regel" onderaan het scherm. Je kan hier het Paard Natuurlijk Forum op zetten. Zie onze pagina met uitleg hierover.

Een tweede gadget is het forumvenster hiernaast.

Het venster hiernaast kun je op je eigen website, blog of homepage overnemen. De bedoeling is vooral promotie, om andere mensen nieuwsgierig te maken, en ze zodoende uit te nodigen voor ons forum.

Het venster laat altijd het laatste bericht zien uit de "zinnige rubrieken", dus de rubrieken die ook voor Google vindbaar zijn.

Als je wilt dat meer mensen de weg naar het Paard Natuurlijk Forum ontdekken, plaats dan dit gadget op je website, blog of homepage.

Om de nieuwsberichten op je website in te bouwen kopieer je de onderstaande code uit het witte venster. Hierna open je de HTM of HTML pagina waarop je de nieuwsberichten wilt plaatsen met een tekst-editor zoals Notepad of Kladblok. Daarna plak je de code op de plek waar je het forumvenster wilt hebben. Voor meer hulp hierbij kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Voor wie dat wil is er een mogelijkheid om de kleuren van het nieuwsvenster naar eigen smaak aan te passen. Hiervoor worden de standaard HTML-codes gebruikt. Wie gevorderd is heeft aan onderstaand voorbeeld, waarbij de standaard Paard Natuurlijk kleuren worden gebruikt, genoeg. Denk er wel aan dat alles vanaf SRC=" tot aan het afsluitende quootje (") op één regel moet staan, zonder spaties ertussen.

Leuk? We hebben nog meer gadges, zoals de fructaan-index, het nieuwsvenster, e.d. Kijk hiervoor op de pagina voor Webmasters!

/index.htm" target=_top>

Teller