InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
Je leest nu onderwerp "Misschien een tip voor de seme patienten"
Volg datum > Datum: maandag 2 juli 2018, 19:382-7-18 19:38 Nr:275069
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275068
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7959 berichten
sinds 5-5-2004
Locanda schreef op maandag 2 juli 2018, 17:11:

> Even in het kort wat ik zo uit het geleerde ouderlijk huis terug krijg:
>
> Chemische samenstelling van normale omgevingslucht
> Stof % van het volume in droge lucht
> Stikstof (N2) 78.09%
> Zuurstof (O2) 20.94%
> Argon (Ar) 0.93%
> Koolstofdioxide (CO2) 0.03%
>
> Met de begeleidende tekst (in reactie op de openingspost van dit topic)
>
> Reageren op CO2, dat lijkt me kul. CO2 is een gas dat gewoon in lucht zit.

Ja, dat weet ik ook wel

> In uitademlucht iets meer dan in inademlucht.
> Waarom muggen dan eerder op Maz afkomen? CO2 lijkt me niet de verklaring.

Maar daarom hoeft het nog geen kul te zijn. Als ik lieg dan is dat in commissie zogezegd. Ik ben lang niet geleerd genoeg om de precieze uitleg te geven, maar het moet zo zijn dat mugjes een evolutionair heel oud mechaniek bezitten om "CO2-vlag" te detecteren, daar schijnen ze speciale neuronen voor te bezitten. Die hebben allemaal codes en namen waar ik vrolijk overheen gelezen heb, maar, wel belangrijk, dus uitgeschakeld worden door die stofjes. En, omdat het zo'n oud mechaniek is komt het bij heel veel soorten mugjes voor.

> Maar de voedingsmiddelen die genoemd worden, kun je mogelijk wel gewoon
> eens proberen bij hem.
> Zeggen ze ook iets over hoeveel bier of van dat fruit een paard dagelijks
> moet krijgen om genoeg van de gewenste stoffen binnen te krijgen?

Nee, de papers gaan niet over paarden.
Als ik echter alles moet geloven wat ik erover gelezen heb, toch echt wel serieuze papers vanuit o.a. Uni Columbia, werkt de mechaniek universeel.
En als het bij zoveel soorten mugjes zo werkt moet het wel botte pech zijn als die waar onze paarden zo'n last van hebben nu net een uitzondering zijn - maar ook dat weet ik dus niet. Ik weet vooral veel niet, maar aan dat manco ben ik ondertussen gewend.

> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?

Zou zomaar kunnen, ik weet het niet. Kwantitatief proberen is het enige dat ik kan bedenken. Of een banaantje kwaad kan verschillen de meningen al, las ik hier.
Zoals ik erover denk kan het overgewicht van de meeste paarden in NL veel meer kwaad dan een banaantje, oftewel een banaantje als "treat" lijkt mij beter dan allerlei brokjes en zooi. Het zal, schat ik in, zoals veel holistische benaderingen, wel aardig wat aanlooptijd nodig hebben om effect te krijgen.
Zo heb ik mezelf genezen van chronische Lyme-disease waar de dokter niets tegen had, dat duurde 2 jaar voor de effecten merkbaar werden en bewijsvoering is daarin moeilijk, interesseert mij ook niet want heb geen verkoop- of patentplannen ;-) Iedere dag een kom zilverhoudende looksoep nuttigen is trouwens na enige tijd ook niet echt meer een culinair genoegen te noemen. Paar jaar later kwam echter de Uni Nottingham met rebuild resultaten van een vrijwel identiek middeleeuws recept, dat tot hun (niet mijn) verbijstering perfect werkt. Ik vind dat ik dat nog niet zo dom bedacht had, dus. Breedspectrum van schimmels tot virussen, zonder resistenties, "weerstandverhogend" zou mijn oma hebben gezegd ;-)
Volg datum > Datum: vrijdag 6 juli 2018, 17:196-7-18 17:19 Nr:275075
Volg auteur > Van: Martina Opwaarderen Re:275068
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

Martina
Hocheifel
Duitsland

Jarig op 16-11

2894 berichten
sinds 30-7-2007
Locanda schreef op maandag 2 juli 2018, 17:11:

> Even in het kort wat ik zo uit het geleerde ouderlijk huis terug krijg:
>
> Chemische samenstelling van normale omgevingslucht

>
> Reageren op CO2, dat lijkt me kul. CO2 is een gas dat gewoon in lucht zit.
> In uitademlucht iets meer dan in inademlucht.
> Waarom muggen dan eerder op Maz afkomen? CO2 lijkt me niet de verklaring.
(Cullicoide)muggen worden aangetrokken door: CO2, licht, geur en warmte. Meerdere detectiemechanismen zijn dus aanwezig.
De mug kan CO2 verschillen van 0,01% in de buitenlucht detecteren. In uitademlucht zit 100x zo veel CO2 dan in de buitenlucht. Dat detectiemechanisme werkt dus.
De door de huid gemaakte melk- en vetzuren trekken muggen aan, je ruikt dus lekker. Niet alle muggen vinden de zelfde geurtjes even lekker en hoe lekker ze je vinden schijnt te verschillen met de op de huid aanwezige bacteriën (niet iedereen heeft de zelfde cocktail). Daarom wordt de ene persoon meer aangetrokken door (bepaalde) aanwezige muggen dan de ander. Heb je een lekkerdere cocktail heb je pech.
De mug kan een verschil van 0,05 C detecteren en kan schijnbaar een konijn op 2m afstand waarnemen. Op hoeveel afstand de mug een paard op warmte te detecteren is de vraag, maar zeker niet op minder dan 2 meter lijkt me.

Ik zie geen reden waarom na uitschakelen van het CO2/geursysteem de overige detectiesystemen ook zouden moeten falen. Er is geen voordeel om voor alles een zelfde aan/uit-knop te hebben en licht/warmte is bovendien wat anders dan geurstoffen/CO2. Lijkt me dat je verschillende soorten 'detectieorganen' nodig hebt voor chemicaliën of straling. Je proeft immers ook niet met je ogen. Onlogisch dus dat alles door een 160-tal van chemicaliën in 1x uitgeschakeld zou worden.

Hoe zit het dan in deze setting ivm paarden die buiten staan of in een (bij voorkeur zo donker mogelijke) schuilstal...
Een paard ademt CO2 uit. Dat CO2 wordt met de veelal ongehinderde luchtstroom meegenomen en een heel eind verderop opgepikt door de mugjes. Zo'n mugje kan een mens in z'n slaapkamer vinden van buiten als het raam open staat en er geen hor voor zit. Dus we kunnen aannemen dat een cullicoidemug een paard van verre kan detecteren via uitgeademd CO2. Het zou mij eigenlijk logisch lijken als van dichtbij zelfs het warmtedetectiesysteem zou overheersen, omdat het mugje zodra het een paard vindt en wil landen in bijvoorbeeld de manenkam grote kans heeft om uit die CO2-vlag te moeten vliegen, zou beetje jammer zijn om zo dichtbij dan het paard niet meer te vinden omdat de CO2-vlag van de paardenneus af waait.

Dus, voor het effectief 'verbergen' van je paard dmv een stofje in de lucht moet je minimaal een 'bubbel' van 2+ meter om een paard heen creëren waarin je werkzame stof zich bevindt die de CO2 detectie verstoort (waarschijnlijk zal zo'n 'cloacking-bubbel' voor een paard groter zijn dan voor een konijntje...). Binnen die bubbel heeft het mugje immers geen CO2/geur-radar meer nodig, dan vindt ze het paard ook wel op warmtestraling.

Op dat punt wordt het belangrijk om te weten in welke concentraties een paard die stoffen dan moet uitscheiden om zo'n veilige CO2-detectie-verstorende bubbel van 2+ meter om zich heen te kúnnen creëren. En, last, but not least; hoeveel te consumeren fruit/bier bv is er dan nodig voor het uitscheiden van de juiste hoeveelheid werkzame stoffen?
Maar juist dát is allemaal onbekend.

> Maar de voedingsmiddelen die genoemd worden, kun je mogelijk wel gewoon
> eens proberen bij hem.
> Zeggen ze ook iets over hoeveel bier of van dat fruit een paard dagelijks
> moet krijgen om genoeg van de gewenste stoffen binnen te krijgen?
Inderdaad, goede vraag dus, uiteraard vraagt een chemicus meteen om hoeveelheden, want it's the dose that makes the poison. Een dosis ziet eruit als: “2 bananen en 1 meloen voor een paard van 500 kilo per dag” (om es iets te verzinnen).
Een dosis ziet er niet uit als 'de mechaniek werkt universeel' etc. etc. etc.
>
> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?
Het moet wel een verdomd knappe banaan zijn $1

Één banaan is misschien wel, misschien niet prima. Misschien zorgt het juist voor veel meer jeuk (ondanks minder muggen). Het is volledig onduidelijk of 1 gegeten banaan überhaupt ervoor zorgt dat een paard ook maar iets van de werkzame stoffen uitscheidt, laat staan of er genoeg chemicaliën zijn om in de buitenlucht een voldoende groot effect te hebben op detectieverstoring voordat de warmte uitstraling de rest doet.
Meten is weten. Ongeteste ideeën zijn leuk, maar in feite heb je er weinig aan, het is niet meer dan een onbewezen ideetje, met in dit geval grote kans op jeuk-versterkende effecten.
En zo lang het totaal onduidelijk is om welke hoeveelheden het gaat is er logischerwijs ook niets bekend over veiligheid.
Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cullicoide-allergische paarden.

Omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn ivm het hele idee zou ik zeker niet adviseren bepaald fruit of bier aan allergische paarden te voeren. Dat veel paarden in NL te dik zijn is ook geen reden om dan allergische paarden één of meerdere (wie weet, dosis onbekend) bananen etc te voeren. Mensen met zo'n dier wringen zich vaak al in alle bochten om voer te vinden dat zo laag mogelijk in koolhydraten is.
(Ik ga er even vanuit dat voeren het idee is en niet fruit of bier in de wei/PP/schuilstal leggen of aan een paard te hangen. Containertjes vol met geïsoleerde werkzame stof ergens deponeren of aan een paard hangen lijkt me praktisch ook niet echt haalbaar/veilig.).
Volg datum > Datum: zaterdag 7 juli 2018, 8:447-7-18 08:44 Nr:275076
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275075
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7959 berichten
sinds 5-5-2004
Martina schreef op vrijdag 6 juli 2018, 17:19:

> (Cullicoide)muggen worden aangetrokken door: CO2, licht, geur en warmte.
> Meerdere detectiemechanismen zijn dus aanwezig.
> De mug kan CO2 verschillen van 0,01% in de buitenlucht detecteren. In
> uitademlucht zit 100x zo veel CO2 dan in de buitenlucht. Dat
> detectiemechanisme werkt dus.

:-)

> Ik zie geen reden waarom na uitschakelen van het CO2/geursysteem de
> overige detectiesystemen ook zouden moeten falen. Er is geen voordeel om
> voor alles een zelfde aan/uit-knop te hebben en licht/warmte is bovendien
> wat anders dan geurstoffen/CO2. Lijkt me dat je verschillende soorten
> 'detectieorganen' nodig hebt voor chemicaliën of straling. Je proeft
> immers ook niet met je ogen. Onlogisch dus dat alles door een 160-tal van
> chemicaliën in 1x uitgeschakeld zou worden.

Praktisch niet onlogisch, en al helemaal niet "dus", want het gaat om een serieel waarnemings-detectie systeem.
Uitgeschakeld als in niet in werking tredend zolang niet binnen geschikte afstand.

> Zo'n mugje kan een mens in z'n slaapkamer vinden van buiten als het raam
> open staat en er geen hor voor zit. Dus we kunnen aannemen dat een
> cullicoidemug een paard van verre kan detecteren via uitgeademd CO2. Het
> zou mij eigenlijk logisch lijken als van dichtbij zelfs het
> warmtedetectiesysteem zou overheersen

Serieel dus. Eerst CO2 (grootste afstand), dan pas eventueel warmte.
Zonder CO2 waarnemingssysteem wordt de slaapkamer niet gevonden en heb je alleen nog maar last van de mugjes die je slaapkamer per toeval vonden, daarbij tevens vrouwelijk zijn en binnen bereik van je warmteaura komen - een zo groot mogelijke slaapkamer heeft daarin dus ook een muggenwerend voordeel (of omring je, als man zijnde, door vriendinnen - je zult zien dat die lek geprikt worden terwijl je nergens last van hebt ;-) ).

> Een dosis ziet er niet uit als 'de mechaniek werkt universeel' etc. etc.
> etc.

Je moet een kwalitatieve bewering niet verwarren met een kwantitatieve, en ook niet etc. etc. etc. Het lijkt wel alsof je oefent om in de politiek te gaan. Flauw.

>> Als 1 banaantje per dag zou helpen, is dat dan niet prima?
> Het moet wel een verdomd knappe banaan zijn $1

Ha... ha... ha... Is je echte achternaam soms Trump?

> Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog
> vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief
> effect hebben op cullicoide-allergische paarden.

Vertel eens, voor welke voedingsbestanddelen is dat overtuigend aangetoond en in welke mate (kwalitatief/kwantitatief)?
Ik wil nu dus graag per omgaande een onderbouwde lijst zien van "vele stoffen in voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect hebben op cullicoide-allergische paarden" want ik weet van niets en neem aan dat je niet toch alles zomaar uit je nekbaard bralt.

> Omdat er te veel onbeantwoorde vragen zijn ivm het hele idee zou ik zeker
> niet adviseren bepaald fruit of bier aan allergische paarden te voeren.

Maar lieverd, ik adviseer helemaal niets, en al zeker geen WC-eend!
Ik heb alleen maar een idee gerapporteerd, opgedaan uit combineren van literatuur.
Omdat ik nog nergens dat idee gelezen had en dacht daar misschien paarden mee te helpen.
Doe er vooral mee wat je wil of niet wil.

> Dat veel paarden in NL te dik zijn is ook geen reden om dan allergische
> paarden één of meerdere (wie weet, dosis onbekend) bananen etc te
> voeren. Mensen met zo'n dier wringen zich vaak al in alle bochten om
> voer te vinden dat zo laag mogelijk in koolhydraten is.

Dat veel paarden in NL te dik zijn is een heel ander verhaal. Je moet de zaken niet door elkaar halen. Dé manier om drastisch te vermageren is overwinteren in de OVP :-P
Je kunt ook mijn, toevallig of het moest zo zijn, letterlijk voorgaande post omtrent VEMbalans lezen.

> (Ik ga er even vanuit dat voeren het idee is en niet fruit of bier in de wei/PP

neee Nee, het idee is dat genoemde stoffen voor genoemd doel werkzaam zijn! Goddomme nog aan toe, lees en snap dat nu eens!!! Er zijn denk ik talloze, uiteenlopende manieren om daar invulling aan te geven.

AUMMMMMM... nu hard toe aan een koppie lotusthee :-D
Volg datum > Datum: dinsdag 10 juli 2018, 17:0310-7-18 17:03 Nr:275077
Volg auteur > Van: Christel Provaas Opwaarderen Re:275076
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

Christel Provaas
Walem
Nederland

Jarig op 1-3

7725 berichten
sinds 9-7-2005
Wat is zilverhoudende looksoep?

• Wie de lat hoog legt, leert nooit limbodansen •
Volg datum > Datum: dinsdag 10 juli 2018, 22:5810-7-18 22:58 Nr:275079
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275077
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7959 berichten
sinds 5-5-2004
Christel Provaas schreef op dinsdag 10 juli 2018, 17:03:

> Wat is zilverhoudende looksoep?

Een close variant op dit:
www.newscientist.com/article/dn27263-anglo-saxon-remedy-kills-hospital-superbug-mrsa#.VRo-zuEpqHQ
www.youtube.com/watch?v=mo4K51bQVs0
Uiteraard gebruik ik geen koper maar zilver en er zijn enkele andere kleine verschillen, maar het idee is idem.
Aangezien mijn idee qua uitvoer startte in 2012, je moet toch wat als de dokter het bij voorbaat al opgegeven heeft, dus 3 jaar voor deze volkomen onafhankelijke bevestiging, denk ik toch echt dat het werkt. Gebaseerd op het oligodynamisch effect van Carl von Nägeli.
Fragmentarisch staat er van alles over het recept eerder op PN, vanaf halverwege 2010 ergens (want toen werd ik voldoende ziek om ermee naar de dokter te hobbelen), dik jaar over getobd, dus rond 2011 zou ik zoeken.

Je begrijpt dat, gezien de recente kamikaze aanval van Martina, ik er niet over peins het complete eindrecept op PN te zetten. Niet wetenschappelijk genoeg, allerlei vragen over werkzaamheid (en veiligheid!). Dat zie je trouwens ook terug in het filmpje, die westers culturele houding; heb je iets dat overduidelijk werkt, kun je het zolang het niet artificieel chemisch gereproduceerd is niet gebruiken.
Soit, deze heks is van zijn makkes af.

http://ia601406.us.archive.org/15/items/leechdomswortcun02cock/leechdomswortcun02cock.pdf
facsimile Bald's Leechbook: http://www.bl.uk/manuscripts/Viewer.aspx?ref=royal_ms_12_d_xvii_fs001ar
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:52):
Oja, vergeten te vermelden: geen mens weet hoe het oligodynamisch effect werkt. Geen afdoende verklaring. Laat staan een synthese cocktail. So far for science
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:55):
Ik vrees daarom, vanwege die blind spot, dat het onderzoek in Birmingham gaat doodlopen naar westerse wetenschappelijke maatstaven.
Naschrift (woensdag 11 juli 2018, 23:58):
En ook dit gaat weer over minuscule hoeveelheden: 0.01 mg/ltr. De moleculaire wereld is een totaal andere realiteit waarin niets solide is.
Volg datum > Datum: zondag 15 juli 2018, 1:1515-7-18 01:15 Nr:275083
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:275076
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Misschien een tip voor de seme patienten Structuur

e m kraak
Nederland


7959 berichten
sinds 5-5-2004
e m kraak schreef op zaterdag 7 juli 2018, 8:44:

> Martina schreef op vrijdag 6 juli 2018, 17:19:
>
>> Als je stoffen niet isoleert, maar ze in voedingsmiddelen gebruikt zitten er nog
>> vele andere stoffen bij ook. Stoffen, waarvan bekend is dat ze een negatief
>> effect hebben op cullicoide-allergische paarden.
>
> Vertel eens, voor welke voedingsbestanddelen is dat overtuigend aangetoond
> en in welke mate (kwalitatief/kwantitatief)?
> Ik wil nu dus graag per omgaande een onderbouwde lijst zien van "vele
> stoffen in voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze een negatief effect
> hebben op cullicoide-allergische paarden" want ik weet van niets en neem
> aan dat je niet toch alles zomaar uit je nekbaard bralt.

Nou, komt daar nog wat van?
Je leest nu onderwerp "Misschien een tip voor de seme patienten"
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
 
10 berichten
Pagina 1½ van 1
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.