Dit venster is bedoeld om op deze pagina te reageren, maar niet voor het stellen van vragen, het plaatsen van algemene opmerkingen of het aangaan van discussies. Voor vragen en onderlinge discussies kun je terecht op ons forum of chatbox, voor algemene opmerkingen op ons gastenboek.
Nieuwe reacties kun je via RSS automatisch in je newsreader ontvangen.

Naam: Max.tekens
44
Megandinsdag 22 mei '18, 20:39 
Heeft iemand de Comfort Trimmer nog te koop? Zie dat hij hier niet meer verkocht wordt...

Amy vrijdag 21 april '17, 10:49 
Ik wil heel graag zo'n comfort trim kopen. wie kan mijn helpen?

Nanettezaterdag 16 mei '15, 12:55 
Wat jammer dat de CT niet meer Verkocht wordt. Is hij nog wel ergens anders te bestellen?

Rita Klompmakerdonderdag 27 november '14, 22:16 
Ik heb de comfort trim al verkocht. Veel succes verder!

n gevekedonderdag 27 november '14, 21:28 
Hallo rita klompmaker heeft u de comfort trim nog ? heb belangstelling!

Danielle zaterdag 22 november '14, 18:10 
Wie heeft er nog toevallig eentje in de kast liggen en wil hem verkopen?

Danielle zaterdag 22 november '14, 18:09 
Wie heeft er nog toevallig eentje in de kast liggen en wil hem verkopen?

Rita Klompmakervrijdag 7 november '14, 22:15 
Janet Nobel Hij hier niet meer te koop. Er staat op de site dat de onderdeIen hier wel te koop blijven. Ik heb er eventueel nog wel 1 te koop. Was van plan om hem hier op de site te zetten. Misschien heb je daar belangstelling voor. Hij is niet veel gebruikt. Ik heb veel last van mijn armen en kon hem niet goed vasthouden. Voor €50,00 (plus eventuele bezorgkosten, of misschien woon je in de buurt van Zuidwolde) mag je hem hebben.

janet nobelvrijdag 7 november '14, 20:42 
Waar kan ik de Comfort- trim nog kopen en weet iemand wat hij kost?

Jokewoensdag 7 augustus '13, 16:56 
Is de CT op het moment wel leverbaar.
Zie hem niet bij de bestelling staan, als ik hem in het winkelwagentje doe

Judith zondag 23 juni '13, 19:20 
De comfort trim is een fantastische uitvinding. De compressor die jullie aanbevelen is echt niet krachtig genoeg. Zonde van de aanschaf. Voor de hoeven van een Arabier kan het net maar de harde hoeven van een Merens vragen wel meer 'power'. Het is voor het paard ook belastend steeds lang te moeten wachten.

Chrisssdonderdag 15 maart '12, 09:48 
vandaag de comfort trim ontvangen....
kunnen hem nog niet gebruiken maar zodra de aansluiting voor de compressor dr zit en we hebben dr mee gewerkt krijgen jullie een up-date ;-]

Anneken Oliviervrijdag 3 juni '11, 21:04 
Vandaag de CT ontvangen.Meteen shetlander en paard bekapt.We zijn tevreden.Wat een handig apparaat!.Paarden reageerden nauwelijks op de nieuwe geluiden.

Maatje Bonzondag 4 oktober '09, 14:02 
hellup... iets gaat nog niet goed. Twee pogingen gedaanom het geheel te laten werken en het werkt niet. Waarschijnlijk doe ik iets fout, ik ontdekte dat het oliereservoir van de CT openging en mijn handen onder zaten.. dat er alleen maar lucht aan deverkeerde kant van de CT lijkt te sissen... en dat het veiligheidsventiel van de compressor enorme hoeveelheden lucht loslaat.. dus bouwt die geen druk op.. gggrrr... paard reageert laconiek en rustig..IJsco he.. nu de techniek nog. Nog niet blij..

Brigittezondag 27 september '09, 09:54 
... bekapping met de CT, van begin tot eind :-)

Brigittezondag 27 september '09, 09:53 
Ik heb de tip gekregen om 2 compressors aan elkaar te verbinden met een paar eenvoudige hulptstukken die je bij de doe het zelf winkel kunt kopen. Ik heb een extra compressor gekocht via marktplaats en ze verbonden. Resultaat is nogal goed te noemen, ik kan nu gewoon aan 1 stuk door werken zonder pauzes te hoeven inlassen! Paard wende snel aan het geluid. Ik vind de CT top, ik vond het met de mesjes altijd lastig om de steunsels te doen en hiermee is het echt heel erg handig! Ik doe de hele ...

Anna van Rheedenzaterdag 26 september '09, 14:57 
Mooi apparaat. Moest wel even wennen aan het geluid, en de paarden ook. Hoe beter je het handvat inpakt hoe minder storend het geluid. In de praktijk wissel ik nu de comforttrim en de tang en rasp met elkaar af omdat onze compressor geregeld tijd nodig heeft om bij te vullen. Als je met wat tempo door wilt werken raad ik mensen wel aan een compressor met grote capaciteit aan te schaffen. Maar al met al is het een geweldige vinding en werkt het uitstekend! Dank!

Eugenezaterdag 30 mei '09, 08:11 
Hallo, het is een geweldige en hulpmiddel bij het kappen zou het niet meer kunnen missen, bedankt voor de nieuwe tip. Mvg, Eugene

Hannahfroukjevrijdag 3 april '09, 13:08 
Ik zie dat werken met die mesjes helemaaaaal niet zitten, ik denk dat dat voor mij de snelste manier is om een slagaderlijke bloeding op te lopen, dat durf ik dus niet en ga ik ook niet leren. Zo´n comforttrim zie ik echter best zitten. Ik denk dat ik hem maar op m´n verjaardag ga vragen t.z.t.!

Nathaliewoensdag 25 februari '09, 18:59 
Bedankt voor de snelle levering! Ik heb hem na lang twijfelen besteld en ik ben er onwijs blij mee! Mijn paard heeft dikke zware steunsels, ik vond dat met het mes altijd vervelend. Met de CT gaat ook dat heel goed. Echt heel prettig, dank jullie wel.

H. Neeskenswoensdag 4 februari '09, 15:49 
De comforttrim heb ik een halve week in huis. Mijn complimenten voor dit idee, het werkt fantastisch. Voor mij geen bekappingen meer met mes en rasp, de comforttrim werkt echt makkelijker. Ik had wel al een goede compressor, dat scheelt.

Lenadinsdag 27 januari '09, 16:28 
Ik ga binnenkort de cursus NB volgen. Ik hoop daar deze comfortTrim te kunnen bewonderen in 'levende' lijve.

jan seykenswoensdag 14 januari '09, 23:53 
Is heel makkelijk op te lossen, ik heb ook geen aansluiting op m'n weide en toch stroom, de generator is al uitgevonden hoor, heel handig, water, licht...
wel op benzine, aiaiai

AMAwoensdag 14 januari '09, 23:09 
Probleem:
Ik heb geen elektriciteit op de weide, zal dus wel moeten handmatig werken... spijtig.
Misschien later wanneer de stal er staat en als ik daar dan ooit echte zonnepanelen kan op zetten zodat ik daar ook stroom heb.
Maar dan moeten eerst die aandelen wel terug zwaar omhoog ;-(

jan seykenswoensdag 14 januari '09, 22:58 
Peter, ik had eigenlijk niet anders verwacht,maar de opmerking was zeker niet alleen voor u bedoelt.
b.t.w. ik vind de comfort trim heel goed gevonden!

Michieldinsdag 13 januari '09, 17:14 
Iedereen kan goedkope groene stroom nemen op water, wind, biomassa en zon, bij Greenchoise .nl, zelfs groen gas daar, ik begrijp niet waarom er mensen zijn die nog grijs zijn (gas, kolen, olie en kernenergie) goedkoper is grijs niet.

Peter Donckdinsdag 13 januari '09, 14:48 
@Jan, ik denk ut niet ! ook daar denk ik over na
als je een nieuw produkt ontwikkeld sta je beter bij alles stil,
dat doe ik in mijn beroepsleven ook (teveel dus oncommercieel)

jan seykensdinsdag 13 januari '09, 06:20 
Bij een paard met veel behang is het makkelijk om er een voetloze sok over te trekken, probleem opgelost.
@Peter, zitten muggenziften over een beetje electriciteit, maar wel lekker vlees eten, mss gevoederd met genetisch gemanipuleerde soja uit het regenwoud...tja.

Frans Veldmanmaandag 12 januari '09, 20:25 
Dat was haar van Ilona. Het zit nu nog op zijn plaats. ;-) Overigens zijn we in de zomer een keer over de OVP gevlogen, toen stonden die Koniks daar gewoon relaxed in het water!

Peter Donckmaandag 12 januari '09, 20:18 
Of je eigen pluk haar zoals op het filmpje
of was dat toch een staart ?
agent orange over the OVP - it colors yer day !

Frans Veldmanmaandag 12 januari '09, 20:17 
Als het haar langer is dan de hoefwand is het misschien een idee om daar iets aan te doen. Je kan dat haar ook tijdelijk even uit de buurt houden met een elastiekje of zoiets. Overigens doet het schuurpapier niet zoveel met haar; het wappert gewoon aan de kant.

Karinmaandag 12 januari '09, 20:12 
ik vind het er leuk uitzien op de foto's, maar kan me toch weinig voorstellen van dit apparaat bij een paard met veel behang (sokken). Wat gebeurd er als er een pluk haar in de buurt van het schuurpapier of apparaatje komt?

e m kraakmaandag 12 januari '09, 20:08 
Nee, Els heeft al billen genoeg, waar ik gerieflijk uitzicht op heb vanuit mijn griepbed. Maar wel jammer dat ik de schaarse winterse dagen nu gemist heb met in huis hangen, kuchen, snotteren etc.
Dus heb geen kwad in de OVP gedropt - maar misschien kan Frans er wat overheen vliegen met agent orange....

Peter Donckmaandag 12 januari '09, 19:55 
I know fransje, I know !!!!
maar ow Egon !? was jij niet met je rotquad door het ijs gezakt op de oostvaardersplassen
toen je die nederlandse konten in spannende schaatsoutfit achterna zat
denkend aan die fikse Konikbillen ?

Frans Veldmanmaandag 12 januari '09, 19:14 
Als grootste nadeel van het zelf bekappen van de hoeven wordt toch echt wel het fysiek zware werk genoemd. Voor sommigen zelfs een reden om toch maar niet meer zelf te bekappen. Op deze manier hopen we hier iets aan te doen.

e m kraakmaandag 12 januari '09, 19:09 
Je moet mijn commentaar niet als kritiek op je luchtdrukdingesie zien hoor Frans.
Maar fysiek niet sterk genoeg... heb ik hier zeker een superwoman (ze zei anders net nog van niet)

e m kraakmaandag 12 januari '09, 19:06 
Zeik ni zo Peter. Ik vind het sowieso al wonderlijk dat een enkele set hoefjes van paardlief bijhouden (verreweg de meesten hebben toch niet bepaald een kudde, wel?) al niet door de huis-ARBO komt. Ik heb zojuist aan mijn lief gevraagd of het, toen zij dat nog vaak deed, erg bezwaarlijk vond maar nee, toch niet.
Het snelle werk met de hoeftang enzo heeft ze nooit gedurfd en nooit gedaan maar jonges... een beetje met een rasp en renetjes prutten moet toch kunnen!

Frans Veldmanmaandag 12 januari '09, 19:03 
ok, vergeet de tractor. Hoeveel energie kost het transport van een rasp (2x) en het smelten ervan tot iets anders? Ik denk dat ik met de energie die een compressor gebruikt geen rasp kan laten smelten...
Het laten komen van een natuurlijk bekapper (autorit!) omdat je zelf fysiek niet sterk genoeg bent om te bekappen kost ook meer energie dan de comforttrim gebruikt.
Het is nog niet zo eenvoudig om er een complete milieu-analyse van te maken...

Peter Donckmaandag 12 januari '09, 18:48 
maar wel steeds recycleerbaar ijzer
en traktors komen hier zo min mogelijk op mijn land, ora et labora !
het is trouwens een flauw argument om bij elk nieuw elektrisch speeltje
de zwarte Piet door te schuiven naar wat al bestaat,
het gaat'm om zoveel mogelijk te leren achterwege laten en niks nieuws bij te kreeeren
zonder een 'holisitsche' benadering
Als je nu je kompressor zou opladen met zonneenergie, kan best.....

Frans Veldmanmaandag 12 januari '09, 16:31 
Dat zoiets energie gebruikt is inderdaad een minpunt. Vergeleken met de rest van het energieverbruik dat bij het houden van paarden komt kijken is het verwaarloosbaar. Van een keer het veld rondrijden met de tractor kun je de comforttrim heel wat uurtjes laten werken. Maar edel handwerk is inderdaad het beste voor het milieu. Hoewel, de productie en afvalverwerking van raspen is ook niet bepaald bevorderlijk voor het milieu... Veel ijzer voor relatief weinig lol.

Peter Donckmaandag 12 januari '09, 16:26 
juist
en het blijft kernenergie vreten,
nog een extra CO2 en fijnstofproducentje erbij

e m kraakmaandag 12 januari '09, 16:20 
Idee is goed, ik zou het wel eens willen proberen - beter iig dan die waanzinnige flexen in handen van lui die nog geen raspje kunnen vasthouden.
Aan de andere kant kan ik me 101 dingesies aan een hoef bedenken waarbij ik niet zonder renetten kan.

van lennepzondag 11 januari '09, 21:23 
Super dat hij uit is!!!
Gaan jullie een mogelijkheid creeeren om te oefenen? of te huren?

Machteldzondag 11 januari '09, 18:17 
Geweldig! Wat een uitkomst voor mensen die veel paarden bekappen, of voor mensen die last van hun armen of rug hebben.