Dit venster is bedoeld om op deze pagina te reageren, maar niet voor het stellen van vragen, het plaatsen van algemene opmerkingen of het aangaan van discussies. Voor vragen en onderlinge discussies kun je terecht op ons forum of chatbox, voor algemene opmerkingen op ons gastenboek.
Nieuwe reacties kun je via RSS automatisch in je newsreader ontvangen.

Naam: Max.tekens
62
Miranda ter Horstvrijdag 26 januari '18, 16:03 
Dit is echt zo'n goed boek! Ik heb het gelezen in combinatie met het boek Natuurlijk Bekappen in het pakket en ik ben enorm blij dat ik dit gekregen heb van een vriendin. Echt, wat heb ik veel dingen gedaan die logischerwijs helemaal niet zo goed zijn en wat is mijn paard opgeknapt sinds ik de logica van de boeken volg. Compliment voor beide boeken!! Bedankt ook namens de paarden die nu weer lekker paard mogen zijn.

Doriendinsdag 6 september '16, 12:38 
Ik heb het boek Paard Natuurlijk besteld via het multimediapakket Natuurlijk Bekappen. Ik vind het een zeer goed boek. Een echte aanrader! Ik vind de stijl waarin het is geschreven duidelijk en doordat jullie met de 'je'-vorm werken heeft dit een leuke persoonlijke toets. Ik ben verbaasd naarmate ik in het boek vorderde hoeveel je denkt te weten, maar zo simpel kan weerlegd worden. Ik zal zeker wijzigingen doorvoeren voor de winterperiode! (in de zomer hebben ze 24/7 weidebeloop).

Doriendinsdag 6 september '16, 12:36 
Angelysa, ik ben ook van België en je kan dit gewoon bestellen. Het wordt ook naar België verzonden. De verzendingskosten zijn iets duurder. Je moet dit gewoon ingeven wanneer je je gegevens invuld voor de bestelling.

Angelysazondag 16 november '14, 13:49 
Ik heb erg veel interesse in jullie boek, de enige vraag die ik heb is of jullie ook naar België verzenden ?

Esther Boekelzondag 23 februari '14, 12:08 
Ik heb een vraag, ik probeer mensen te overtuigen dat hun paard van krachtvoer af moet (ex race paard wat elke avond 4 kilo haver tussen zijn kiezen krijgt en mager word als ie niks krijgt) Nu zoek ik de engelse bronvermeldingen maar kan ze niet meer vinden dacht dat ze wel ergens op de site stonden.

Miekedinsdag 17 december '13, 21:43 
Ik heb dit boek in 1 ruk uitgelezen, erg interessant en zoooo logisch!!! Iedere paardenvriendin die jarig is, heeft het boek gekregen (of krijgt het nog) en ze vinden het allemaal ook super. We hebben al een heleboel veranderd bij ons op 'stal' en de paarden worden niet meer opgesloten! Paarden zitten veel beter in hun vel (komt ook doordat ze geen brok meer krijgen denk ik) en wij zijn er ook erg blij mee. Ik zie nu steeds meer dat een paard op stal is als een hond in een doos, soms 24/7.....

Lisamaandag 7 januari '13, 17:03 
Is dit boek ook onderbouwd met wetenschappelijke feiten? En biedt het extra verdieping aan op de onderwerpen? Dit bedoel ik in de zin van het 'waarom' van iets en extra achtergrond.

Arjan van der Gragtzaterdag 22 december '12, 06:59 
Ik Arjan heb zeker intresse in paardreiden maar heb helaas ontdekt dat ik atrose in m'n rug heb en dus veel pijn kan krijgen bij paardreiden.
Ik weet niet wat verstandig is ?

ursula hamerlingzondag 8 januari '12, 19:44 
boek vd week ontvangen. In een keer uitgelezen, Zeer interessant om te lezen. Onze pony;s staan lekker buiten dag en nacht en soms kreeg ik het gevoel dat de mensen ons aankeken van wat doe je de pony;s aan. Krijg nu een bevestiging dat we het toch aardig goed bezig zijn. Wij gaan zo door
groeten ursula

Ilona Kooistrawoensdag 4 januari '12, 00:38 
Thanks Sandra, maar het is een logische service hoor :-) Er is helaas een versie geweest die niet goed was gebonden maar dat is gelukkig nu goed, de binding is nu stevig, de bladzijdes zullen niet meer loslaten :-)

Sandra Vynckedinsdag 3 januari '12, 13:47 
Ilona heeft me inderdaad een nieuw boek toegestuurd, ongelofelijike service!

Marlies Sandersdinsdag 27 december '11, 12:16 
Moet je FF een mailtje naar Ilona sturen, komt vast goed!

Sandra Vynckedinsdag 27 december '11, 12:03 
Een must voor elke paardenliefhebber, de basis voor paardenhouders, een stimulans voor velen om het 'anders' te gaan doen. Dit alles in een compact, duidelijk boek in eenvoudige taal: proficiat!
1 klein minpuntje: wanneer je het boek meer dan één keer leest, komen de bladen jammer genoeg los.

Mariëlle Bosmaandag 26 september '11, 10:24 
Ik vind het een superboek, duidelijk,natuurlijk en superveel goede informatie met mooie foto's.Toen ik het kocht ruim twee jaar geleden, heb ik het in een ruk uitgelezen en nu er misschien eigen paardjes komen ben ik weer opnieuw begonnen. Vooral de indeling van een paardenwei vind ik super! Bedankt voor deze informatiebron!

Yvonnedinsdag 29 maart '11, 11:46 
Ik vind dit echt een onwijs goed en leuk boek!!! Enorm leerzaam en logisch!!!

G.M.Artzdonderdag 22 april '10, 10:35 
Enig idee wanneer het boek paard natuurlijk weer verkrijgbaar is?

Hdonderdag 25 februari '10, 19:25 
Ik heb dit boek net te leen van iemand, ben totaal geen lezer maar dit leest makkelijk weg en het is super interessant. Ik vind het echt een super leuk boek! Heel overzichtelijk, netjes beschreven, top!

Ismail Lisadinsdag 29 december '09, 10:09 
hoeveel recreatievoeding per dag is nodig voor een 9-jarige New-Forest pony op stal ? Grtjs .

jennetwoensdag 16 december '09, 14:40 
Nou zeg,ongelofelijk, superrrrrr snelle service. Ik heb het dinsdag besteld en woensdag al binnen.Super!

Silliedinsdag 17 november '09, 18:30 
Ik ben een paardengek en wil al heel lang een paard, wat helaas te duur is :(. Ik ga in ieder geval wel zeuren of ik dit boek mag kopen, ik wil namelijk zo veel mogelijk over paarden weten en als ik straks toch nog een paard kan kopen hem een zo goed mogelijk leven geven :)

lusitanoloveeermaandag 9 november '09, 11:58 
super, ga het gelijk bestellen!!!

Maartjevrijdag 17 juli '09, 22:01 
Mijn pony is zichtbaar geholpen met dit boek. Heb enkele ideeen/tips al uitgevoerd en hij doet het er bijzonder goed op. Zo is zijn stalondeugd drastisch verminderd door alleen al het rantsoen aan te passen. Hij is kalmer en meer voldaan dan voorheen. Ook wordt er in het boek ingegaan op de huisvesting. Door de heldere uitleg valt voor mij veel meer op z'n plaats. Ik begrijp nu beter waarom mijn pony op de ene stalling beter reageert dan op de andere. Echt een aanrader dit boek

Mireillemaandag 18 mei '09, 13:33 
Mijn vriend (die een cursus natuurlijk hoefbekappen heeft gevolgd) had dit boek in de boekenkast staan. Het boek viel mij alleen meteen op! Mooie kaft en een natuurlijke en gezonde indruk. Ik ben dit boek gaan lezen en kon (logisch) niet meer stoppen! Mijn vriend en ik gaan onze paarden bij huis stallen en weten nu dus precies hoe! Bedankt! Ik geef dit boek kado aan al mijn paarden vrienden. Laten we met z'n alle het leven van de paarden veranderen! Zeg het voort!!

LizzyNHvrijdag 3 april '09, 14:45 
Tijdens het leren van mijn tentamens viel plots het boek op de deurmat. Ik hield mezelf voor om er eventjes doorheen te bladeren maar al snel kon ik niet meer stoppen met lezen! Nog twee jaartjes studeren en als ik eindelijk zover ben om mijn eigen paard te kopen dan zal ik er alles aan doen om mijn paardje een zo natuurlijk mogelijk leven te geven, want als die in een stal moet dan hoef ik er geen..
Prachtig boek

Ilona Kooistradonderdag 19 maart '09, 19:35 
Chloe, wil je me even mailen? ilona @ paardnatuurlijk.nl (zonder spaties voor en na de @) Dank voor je leuke reactie trouwens! (en bij deze aan alle anderen: ook bedankt :-)

Chloedonderdag 19 maart '09, 19:22 
Het is echt een eye opener! Zoveel dingen waar ik geen antwoord op had, die me onnatuurlijk leken, maar die ik niet kon verklaren, worden nu verklaard. De onlogica van hoe men met paarden om gaat staat me erg tegen. Helaas is dit nog zo gangbaar in het wereldje. Maar ik doe er alles aan om mensen met Paard Natuurlijk bekend te maken. Ik heb het boek zelfs ook al kado gegeven en ga mijn exemplaar uitlenen! Ga zo door, helemaal super!

Gerda Tobbackvrijdag 12 september '08, 16:15 
Dit boek zou verplichte lectuur moeten zijn, zowel voor paardeneigenaars als voor voorbijgangers, toeschouwers, zelf uitgeroepen dierenbeschermers en ga zo maar door.
Ik heb het in één adem uitgelezen, soms denkend 'zie je wel, zo iets vermoedde ik al maar dierf ik niet luid op zeggen', en soms 'ja natuurlijk, dat is het, dat ik daar niet eerder aan gedacht heb'.
Kortom, gewoon schitterend, zeer leerrijk.
Bedankt voor dit boek te schrijven en ga zo door !

arjan van der Gragtdinsdag 19 augustus '08, 04:07 
ik rij bij een manege voor gehandycapteruiters en zou graag meer weten over
de mogelijkheden voor mensen die op latere leeftijd gehandycapt geraakt zijn.

monique den ottermaandag 4 augustus '08, 08:48 
ik heb het boek eergister binnen gehad en ik heb het in 1 ruk uitgelezen. en het is allemaal super logisch. ik heb zelf 5 ponys waarvan 1merrie die haar hele bestaan om eten draait,veel te dik en altijd gevoelige hoeven heeft gehad,dat was ook de reden dat ik dit boek bestelde. ze kreeg dus altijd te weinig hooi en en viel aan op de 2 handjes biks en haar appel.we wachten af hoe t nu gaat.met de zomereczeem van mn shet gaat t al stukken beter.nu alleen mn oudje(39) nog over op de bietenpulp

Maudwoensdag 23 juli '08, 13:09 
Ik ga dit boek ook voor mijn verjaardag vragen. Misschien weet ik dan nog wel meer over de natuurlijke omgeving van het paard dan mijn lesgeefster!

LIsavrijdag 11 april '08, 19:41 
Lijkt me een superstoer boek.......
Ga 'em denk ik voor mijn verjaardag vragen, (ik vind hem best duur, maar dat zal het wel waard zijn!!!)
Super site trouwens!!
XxXXx Lisa (11)

Willekezaterdag 22 maart '08, 19:57 
Dit boek lijkt me een héél interessant boek, maar eigenlijk zou ik graag eens een inhoudsopgave zien van het boek.. Gewoon om te weten of de informatie waar ik naar zoek ook in het boek staat...

Arjan van der Gragtzaterdag 8 maart '08, 06:59 
ik arjan ben op de site van paard Natuurlijk terecht gekomen omdat paardreiden me een goed gevoel geeft . Als ik bij de blijde ruiters in Zaandam ben.

Lenamaandag 3 maart '08, 21:47 
Vanmiddag het boek aangekregen. In één ruk uitleze gaat niet lukken. Het is veel info en moet bij mij allemaal langzaam doordringen. Maar ik denk dat het net op tijd komt. Volgende week worden wij namelijk de trotse eigenaars van een weide. Het huisvestingshoofdstuk zal als eerst stukgelezen worden. Het staat boordevol goede ideeën en het begint te kriebelen om er mee aan de slag te gaan. En mijn echtgenoot... die begint stilaan ook overtuigd te raken... Alweer een eindje ver der op de goede weg

arjanwoensdag 20 februari '08, 22:50 
Assendelft 19-02-2008 Het lijkt me een mooi boek wat ik graag bezit.
Maar ik ben een Blijde Ruiter uit Zaanstad nh.

Juliadinsdag 15 januari '08, 17:30 
Hallo,ik ben 13 jaar oud maar doe het al vanaf mijn 12e. Mijn haflinger en shet lopen samen met een kudde van nog 6 pony's dag en nacht buiten met een loopstal, hebben geen deken op, worden natuurlijk bekapt, krijgen geen krachtvoer, maar wel onbeperkt, hooi&kuil! Ik vind het geweldig, wil mijn haflinger bitloos gaan rijden.Ik wiil bekapcursus gaan, doen heb mei 2007 koetsiersbewijs gehaald. Men met 2-span welsh A's ! Echt heel tof , en alles op blote voeten in de wilde natuur. Groetjes Julia

Susanmaandag 12 november '07, 19:23 
Ik heb het boek afgelopen weekend voor mijn verjaardag gekregen. Ik ben dan nog wel maar 14, maar ik vind het echt een prachtig boek! Het is nog niet uit, maar het eerste hoofdstuk heb ik met plezier gelezen. Enigste minpuntje is de zwart-witfoto's.

Zoëvrijdag 26 oktober '07, 11:09 
ik vind het een geweldig boek!!! heb hem nog niet uit, maar ben er mee bezig... het enige wat ik jammer vind is dat de plaatjes in het zwart-wit zijn.
mijn haflinger loopt helaas niet 24 uur buiten, omdat ze (nog) niet bij huis kan staan... ze loopt wel al heel lang blootvoets!
vind eigenlijk dat iedere paardenliefhebber dit boek een keer gelezen moet hebben!!

Nancyzaterdag 8 september '07, 21:54 
In een woord fantastisch!!!! Dit boek moet iedere paardeneigenaar echt lezen. In 1 ruk uitgelezen en direct ook het pakket natuurlijk bekappen besteld. Nu nog wachten op een cursus in Odoornerveen. Onze 3 fjorden en 1 shet lopen al 7 jaar blootvoets maar ik wist dat het bekappen beter kon. Fijn deze herkenning en om zoals wij met onze ponys omgaan nu eens geen vreemde eend in de bijt te zijn. Dus voor iedereen die van paarden houdt gun jezelf en je paard dit boek!

Petrawoensdag 5 september '07, 11:50 
Hallo, Ik heb de boeken ontvangen, en heb het boek paard natuurlijk al uit.
Ik vond het erg goed !!!!
Ik heb sinds kort een Welsh gekocht gelukkig heeft ze nog geen
ijzers en ik ben dan ook niet van plan om ze ooit aan te schaffen. Als het
niet gaat kan ik altijd nog hoefschoenen aanschaffen.
Ook de rest van het boek vind ik erg interessant, eigenlijk is het allemaal
heel logisch. Voor echte paardenliefhebbers is het een must have.

irisdinsdag 4 september '07, 20:59 
hee ! ik vind het in 1 woord een GEWELDIG boek ! van alle boeken die ik heb gelezen is dit degene waar ik het meeste van heb geleerd . ik beveel het ook iedereen aan die van paarden houd . ;) haha als je nog niet zeker weet of je het wel moet kopen gewoon doen ! :)

Ingrid Commandeurwoensdag 4 april '07, 22:20 
Het wachten is beloond, mooie kaft (eerste indruk) en daarna gelijk het boek even door kijken, hier en daar alvast even wat lezen. Heb nog geen tijd gehad om het boek helemaal door te lezen, maar regelmatig pak ik het om er even iets in op te zoeken.
Ik vind het een fantastisch boek, zal het veel gaan gebruiken, nu we bezig zijn met eigen land en het bouwen van een stal.

Etiennezondag 1 april '07, 10:41 
Het is zover! Ik heb het boek 'Paard Natuurlijk' uitgelezen! Ik moet met verbijstering vaststellen dat er enorm veel 'antropomorfisme' en 'natte apen' theorie nog in omloop is! Ik betrap er mij zelf nog op! Maar het boek is wederom een enorme aanvulling aan de kennis die ik momenteel vergaar aan deze uitgaven! Als ik dan bedenk dat mijn paard sinds Juni van vorig jaar zonder ijzers loopt, dan kan ik eigenlijk maar zeggen, Merci! Ilona en Frans, Pien en Jack!

michelle boxem 10 jaar bijna 11zaterdag 17 maart '07, 13:36 
dit is een mooie website want ik ben heel erg dol op paarden en een super boek Frans en Ilona

michelle boxem 10 jaar bijna 11zaterdag 17 maart '07, 13:34 
dit is een mooie website want ik ben heel erg dol op paarden en een super boek Frans enIllna

R. van der Walvrijdag 9 maart '07, 11:19 
Eindelijk even tijd om te reageren op jullie nieuwe boek. Heel fijn om te lezen en lekker overzichtelijk.

Nathalie Lagassedinsdag 6 maart '07, 20:54 
Hoi Frans en Ilona, super boek hoor! Ik had natuurlijk niets anders verwacht. Het zit mooi in elkaar, vooral qua redeneringen en zo. Hier krijg je nauwelijks nog een speld tussen. Traditionele paardenhouderij verdedigen lijkt mij niet meer mogelijk als je dit boek hebt gelezen. Proficiat!

Etiennedinsdag 6 maart '07, 14:37 
Hoi, Verleden week het bestelde boek Paard Natuurlijk en de ansichtkaarten ontvangen. Direkt aan't bladeren in het boek en het ziet er verdomd weer goed uit! Zelfde opzet als het boek Natuurlijk Bekappen! Gewoon goed! Nu het boek nog uitlezen, want ik ben 'natuurlijk' veel in de buiten bezig met de paarden.

Mariska J.maandag 5 maart '07, 12:52 
Afgelopen weekend ontving ik jullie boek. De uitgave heb ik in één adem uitgelezen. Inmiddels zelfs reeds twee maal, zodat mij de stof goed eigen wordt. Ik wil jullie complimenteren met de inhoud, maar ook zeker met de schrijfstijl. Het is ontzettend 'lekker' leesbaar en razend interessant.

Zorrowoensdag 28 februari '07, 17:43 
Goed boek hoor!

Muguetmaandag 26 februari '07, 16:06 
(((( Frans en Ilona bedankt voor het mooie boek en de supervette kaarten ))))

Muguetmaandag 26 februari '07, 16:03 
Je krijgt er ook nog een aantal zeer goede door hen zelf gemaakte ansichtkaarten bij ....
zoals een kaart met een foto erop van allemaal verroeste hoefijzers en dan de tekst erbij > RIJJIJIJZERVRIJ?
Erg goed dus ... en ik ga de eerste ansichtkaart met de hierboven vermelde tekst al aan iemand versturen vandaag die haar pony nog steeds rondom beslagen heeft ...gggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Muguetmaandag 26 februari '07, 16:01 
Ik bedoel eergisteren !!! dus ipv gisteren.....

Muguetmaandag 26 februari '07, 16:00 
Ik heb gisteren (zaterdag dus) het nieuwe boek van Frans en Ilona gekregen, PaardNatuurlijk. Ik vind het een goed opgesteld boek, een duidelijk boek met heldere foto's die veel verklaren net waar woorden te kort schieten.
Een echte aanrader voor iedereen dus snel bestellen als je dit boek nog niet in je bezit hebt !!!!
Mijn complimenten voor Frans en Ilona.
Groetjes van Muguet en de paarden en de honden.

Ilona Kooistrazaterdag 24 februari '07, 17:56 
Er is iets mis gegaan bij de binder, sommige boeken hebben een katern op z'n kop. Helaas. We hebben er al een heleboel uitgehaald, maar kennelijk zijn er helaas ook foutieve exemplaren verzonden. (neem svp contact met ons op, dan sturen we direct een nieuw exemplaar!)

Verazaterdag 24 februari '07, 17:44 
Ik heb het boek ook vandaag ontvangen, het ziet er mooi uit. Ik heb het alleen nog even doorgebladerd, volgende week heb ik vakantie, kan ik het mooi gaan lezen. Alleen zijn de bladzijdes 193 t/m 200 achterstevoren en op de kop. Niet zo erg.

Femkezaterdag 24 februari '07, 16:53 
Ik heb het boek ook vandaag binnengekregen. Het ziet er mooi uit en het leest goed weg. Ik ben ook zeer blij met de praktische tips voor huisvesting (aan het voedingsgedeelte ben ik nog niet toegekomen).

Edith Hartogzaterdag 24 februari '07, 16:18 
Hoi, mooi boek, ziet er verzorgd uit. Lag vanmorgen bij de post en ben al halverwege. Jammer alleen dat er een katerntje op z'n kop inzit. Nou ja, dat mag bij een eerste druk.

M ;-) uguetvrijdag 5 januari '07, 22:24 
Ik heb dit boek ook direct besteld.... ik heb het nog niet binnen maar ben in volle verwachting.
Groetjes van mij.

Mieke Berrydonderdag 21 december '06, 21:51 
Eindelijk!! Een Nederlands boek over paardenwelzijn . Ik lees al jaren Engelse boeken over dit onderwerp en begon eigenlijk een beetje te wanhopen over onze eigen reputatie t.a.v. paardenwelzijn. Voor wiw niet kan wachten en het Engels goed beheerst: Teach yourself horse van Heather Simpson, Horse Welfare van Dr Marthe Kiley- Worthington.De eerste is makkelijk leesbaar en een echte 'eye opener'! Mieke Berry

Arabeskdonderdag 14 december '06, 23:19 
Wow! Ik heb m meteen besteld!
Ik hoop echt dat de 'revolutie' zo hard blijft groeien als dat het nu doet. Er komen steeds meer bewuste mensen die hun paarden natuurlijk gezond houden.

Pietdonderdag 14 december '06, 20:52 
Tijdens de bekendmaking van de verschijning van het nieuwe PaardNatuurlijk boek stond het bezoekers aantal op 777777 !!
Ik wens jullie en ons allemaal dezelfde groei als tijdens de eerste druk van het boek. Groei in aantal en veel persoonlijke groei van de kennis van bezoekers. Ik hoop dat het vernieuwde Natuurlijkbekappen boek nog veel sneller aan een derde druk toe is dan het huidige aan de tweede.
Van harte gefeliciteerd met dit resultaat en nog vele nieuwe boeken en drukken