Technische informatie

Browserresolutie

De website www.paardnatuurlijk.nl is geoptimaliseerd voor een schermresolutie van 1024x768 of hoger. De minimaal vereiste resolutie is 800x600.

Programmeertaal

De website is geschreven in HTML volgens de HTML 4.0 specificaties. Redenen hiervoor zijn:

Er is uitgebreid gebruik gemaakt van Cascading Style Sheets (CSS). Hierdoor is het makkelijker een consistente vormgeving te handhaven en te onderhouden. Ook zijn hiermee "automatische" grafische effecten mogelijk die anders veel werk zouden kosten. De "knoppen" links bijvoorbeeld zijn niet grafisch maar worden automatisch van een speciale tekst-aanpassing voorzien.

Voor de interactieve gedeelten van de website (zoals het forum, tellers, advertentiepagina's, etc.) wordt gebruik gemaakt van Perl-scripts. De pagina's die je ziet "bestaan niet echt" maar worden tijdens het opvragen ter plekke samengesteld.

Alle interactieve gegevens worden opgeslagen met behulp van MySQL.

Printen

Er is gezorgd voor speciale ondersteuning van printers. Wanneer een pagina van www.paardnatuurlijk.nl wordt geprint dan wordt de opmaak aangepast. De lettergrootte wordt kleiner, en de kleuren worden op zwart/wit gezet (behalve dan de afbeeldingen).

Frames

Voor de website is er gebruik gemaakt van zogenaamde "frames". De nadelen van frames wegen ruimschoots op tegen de verbeterde toegankelijkheid van de pagina's. Wie de tekst-pagina's in het groot wil zien kan het navigatie-venster verkleinen door de rand van het venster te verslepen.

De webcam

Over de (technische) achtergronden van de webcam hebben we een speciale pagina geschreven: Het Webcam-project.

Afbeeldingen

De grafische afbeeldingen zijn ge-optimaliseerd voor korte download-tijden. Indien u, voor herpublicatie (zie de copyright pagina) afbeeldingen wenst met een hogere resolutie, stuur dan een e-mailtje naar ons.

Technische fouten

Ondanks de zorg die is besteed aan de productie van deze website is het mogelijk dat er technische fouten of incompatibiliteiten voorkomen.
Ook kan het zijn dat de tekst of algehele opmaak er op uw scherm "rommelig" uitziet. Het is nou eenmaal ondoenlijk om de website voor alle platformen, schermresoluties, browsers, etc. vooraf te testen. Indien u een probleem ondervindt stuur dan een e-mailtje naar ons. Uw op- of aanmerkingen worden gewaardeerd en zijn bruikbaar om de website verder te verbeteren!

www.paardnatuurlijk.nl

Teller