Nieuws

Nieuws

Onderstaande nieuwsberichten worden door de auteurs en website-bezoekers van Paard Natuurlijk samengesteld.

Deze nieuwsberichten kun je via RSS ook in je newsreader of mobieltje ontvangen, en komen ook op andere websites die onze link gebruiken.

Ben je op de hoogte van een interessant nieuwtje? Voeg zelf een nieuwsbericht toe!
Deze nieuwsberichten kun je overnemen op je eigen homepage! Zie hiertoe onze gebruiksaanwijzing.Ilona Kooistrazondag 5 januari 2020
Nieuwjaarsactie Mg+ likstenenLees bron
Vanaf vandaag zijn de Mg+ likstenen voor bepaalde tijd met veel korting te koop. Tijdelijk van 31,99 voor 21,99 voor een duo-verpakking van twee likstenen (20 kg in totaal). De meeste paarden hebben veel baat bij wat extra Magnesium dus voor de meeste paarden is dit een goede keuze.

Ilona Kooistramaandag 9 april 2018
Handig: Goed voor elkaar op de kaart!Lees bron
Vind een Bekapvriend, Paardenrijmaatje of Paardenverzorger bij jou in de buurt! Handig via een kaart.

Ilona Kooistramaandag 9 april 2018
Handig: Paardentandartsen vinden op de kaart!Lees bron
Vind een Paardentandarts bij jou in de buurt! Handig via een kaart.

Ilona Kooistramaandag 9 april 2018
Handig: Natuurlijk Bekappers vinden op de kaart!Lees bron
Vind een Natuurlijk Bekapper bij jou in de buurt! Handig via een kaart.

Ilona Kooistramaandag 6 februari 2017
Nieuwe cursuslocatie!Lees bron
We zijn verheugd mee te delen dat we een nieuwe curuslocatie voor de cursus Natuurlijk Bekappen hebben in Zeeland. Marlies is de cursusleider, ze is gevestigd in Nieuwdorp. Wil je een goed opgebouwde cursus met gedegen studieboeken en -dvd volgen, schrijf je dan in voor een van de data in de agenda (een link staat onderaan de pagina van iedere cursuslocatie).

Frans Veldmanzaterdag 27 augustus 2016
Paard Natuurlijk op Facebook!Lees bron
Paard Natuurlijk heeft nu ook een officiële Paard Natuurlijk Facebook groep.

Wietekedinsdag 7 oktober 2014
Gratis controle op hypoglycine A in esdoornblad/-zaden door GDLees bron
Mensen met esdoorns rond/in hun wei kunnen nu enkele weken blad en zaden opsturen naar de GD en deze gratis laten controleren op de aanwezigheid van hypoglycine A. De voorwaarden staan op de website van de GD.

Ilona Kooistramaandag 4 augustus 2014
Gratis bloedtest bij hoefbevangenheid in aug, sep, okt 2014 Lees bron
In augustus, september en oktober 2014 kunnen paardeneigenaren hun paarden gratis te laten onderzoeken op pituitary pars intermedia dysfunction (PPID, vroeger de ziekte van Cushing genoemd). Boehringer Ingelheim stelt de bloedtest beschikbaar, ook de Gezondheidsdienst voor Dieren werkt aan het onderzoek mee.

Frans Veldmanvrijdag 20 september 2013
Paard Natuurlijk geeft 50% korting op likstenen bij betaling met bitcoins!Lees bron
Bitcoin is een nieuwe digitale munteenheid voor een vrije wereld. Bitcoin gebruikt peer-to-peer-technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen. Waarom wij bij Paard Natuurlijk deze ontwikkeling graag willen ondersteunen door middel van een kortingsactie kun je lezen op onze nieuwspagina.

Nickiewoensdag 1 mei 2013
Enqu?te PaardenwelzijnLees bron
Heb jij wel eens gehoord van de Gids voor Goede Praktijken? Of van de campagne ?Ik zorg goed voor mijn paard. Wat doe jij??. Namens de Sectorraad Paarden wordt er een onderzoek uitgevoerd om er achter te komen in hoeverre de inhoud van de Gids voor Goede Praktijken bekend is onder de paardenliefhebbers en wat de bijdrage van de campagne daar aan is geweest. Hierbij kan jij helpen dit kost slechts 5 tot 10 minuten en onder de inzenders verloten wij 3 waardebonnen van Epplejeck t.w.v. ?75-, ?50,- en ?25,-!

Ilona Kooistramaandag 11 februari 2013
Leuk filmpje zelfbekapperLees bron
Mailtje:

Mijn pony (22 jaar), heeft zijn hele leven al op ijzers gelopen. In mijn omgeving was iedereen nogal terughoudend over mijn 'blote hoeven' idee. Logisch, in het begin kon hij nog geen 5 meter lopen over tegels/asfalt. Zijn hoeven waren echt in een erg slechte conditie.

Ik ben zo ontzettend blij dat ik de cursus heb gedaan, ik zou NOOIT meer een paard/pony op ijzers laten zetten, daar is dit toch wel het harde bewijs tegen.

Bedankt voor jullie website met ontzettend goeie informatie!

Rene Reijtenbaghdinsdag 14 augustus 2012
hooimarkt openbreken!Lees bron
Hallo, ik ben de website www.hooimarkt.nl gestart. Iedereen kan daar gratis vraag en aanbod van hooi opzetten. Hierdoor wordt de prijsontwikkeling en het lokale aanbod transparanter. Daardoor kan de prijs van hooi en stro dalen. Ik verdien niets aan de website verder behalve dat ik nu ook goedkoper hooi en stro in de buurt kan inkopen. Doe er je voordeel mee! Samen breken we de gesloten hooimarkt open.

Ilona Kooistradinsdag 7 augustus 2012
Paarden laten presteren op alleen hooi, kan dat? Onderzoek uitgevoerd.Lees bron
Kunnen paarden presteren op alleen hooi, of hebben ze toch echt krachtvoer nodig voor de benodigde energie in de paardensport? Doen ze het beter op een combi krachtvoer/ruwvoer, of juist beter op alleen ruwvoer? Lees het in dit artikel.

Ilona Kooistradinsdag 7 augustus 2012
zaterdag 11 aug Bitloos M(e)eting in LommelLees bron
Leuk bitloos-evenement. Doe mee of kom kijken, zaterdag 11 aug in Lommel (net over de grens van Nederland naar Belgie). Klik op de link voor meer info.

Frans Veldmandonderdag 26 januari 2012
Paard Natuurlijk introduceert Psyllium Husk Pure Ultra FineLees bron
Paard Natuurlijk introduceert Psyllium Husk Pure Ultra Fine, een kwalitatief hoogstaand product voor een scherpe prijs.

Frans Veldmandonderdag 26 januari 2012
Nieuwe pagina over zandkoliek (zand in de darmen)Lees bron
Alles over zand in de darmen, oorzaken, symptomen en preventie.

Graafvanessadonderdag 26 januari 2012
Hoe maak ik een schuilstalLees bron
Hoe bouw je zelf - tegen minimale kosten - een goede schuilstal ? Met duidelijke foto's wordt op deze website aangegeven hoe je dat kunt realiseren.

Frans Veldmandonderdag 27 oktober 2011
Paard Natuurlijk introduceert de Paard Natuursteen liksteenLees bron
Paard Natuurlijk introduceert de nieuwe Paard Natuursteen liksteen, met een speciale samenstelling voor paarden die natuurlijk voedsel krijgen.
Tot 1 december 2011 50% introductiekorting op de 2e steen.

Ilona Kooistradonderdag 26 mei 2011
Handige Paard Natuurlijk DazenvalLees bron
Super handige en voordelig geprijsde dazenval, voorintekenactie. 25 euro korting of 50% korting op de aankoop van de grote paardenbal met hoes!

Ilona Kooistramaandag 4 april 2011
Intekenactie paardenbal met hoes, nu met gratis oefenbal!Lees bron
Het heeft even geduurd maar wachten wordt beloond, als je de bal met hoes nu bestelt krijg je een ABS oefenbal van 70cm cadeau!

Ilona Kooistrawoensdag 19 januari 2011
DVD Machinaal bekappenLees bron
Piet Loof heeft een informatieve DVD gemaakt over het machinaal bekappen van paardenhoeven. Er komen diverse gereedschappen aan bod en ze worden allen goed besproken en getoond door ervaren én beginnende bekappers.

Martin Breukerswoensdag 19 januari 2011
Sjonnie de PonyLees bron
Dit bijzondere boek doet op een ongewone wijze verslag van een tweeduizend kilometer lange toch van Paco met zijn sprekende pony. Paco ziet kans een hangpony zo op zijn hoefjes te trappen dat hij instemt met een tocht vol lach en traan. Ze slapen langs de kant van de weg op campings of in een kasteel. Hoe verder de tocht, des te meer Sjonnie de teugels overneem wat leidt tot dolkomische discussie en situaties. Omdat Sjonnie de Pony het verhaal verteld wordt de tocht op een unieke wijze beschreven.

Ilona Kooistramaandag 29 november 2010
Nieuw in de webwinkel - prachtige houten paardenbeeldenLees bron
Op zoek naar een leuk kado voor jezelf of voor een ander? Misschien zijn deze mooie houten paardenbeelden iets voor jou! Je kunt kiezen uit een mooi slank en hoog beeld van merrie en veulen (1.20m) of een echt stoer hobbelpaard (80cm).

Ilona Kooistramaandag 29 november 2010
DVD Positief Clickertrainen - decemberactieLees bron
De goed in de smaak vallende complete clickertraining DVD-box 'Positief Clickertrainen' is weer verkrijgbaar en in de maand december 10 euro goedkoper dan normaal!

Ilona Kooistradonderdag 11 november 2010
Abces door chip, filmpje waarbij het wordt uitgesnedenLees bron
Is chippen wel veilig? Lang niet altijd! Hier zie je een filmpje waarbij een chip wordt uitgesneden uit een groot abces dat door de chip was ontstaan.

Ilona Kooistrazondag 20 juni 2010
Lange trektocht: 1600 km afgelegd zonder hoefijzers en krachtvoer!Lees bron
Adri heeft met zijn mooie Friese paard Waldo een enorme trektocht gemaakt. Op dit moment 1600 km van en pelgrimspad, de overige 1500 zullen ze naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar gaan afleggen. Het is enorm goed gegaan, bitloos, ijzerloos en zonder krachtvoer. Prachtige reis, klik op de link om en uitgebreid verslag te lezen.

Karen Koomansmaandag 29 maart 2010
Interview met Klaus Ferdinand Hempfling, NederlandstaligLees bron
Mark Mottershead nam een interview af met Klaus Ferdinand Hempfling, Rachel Swan zorgde voor het Engelstalige transcript, en Karen Koomans schreef de Nederlandse vertaling.

Ilona Kooistramaandag 21 december 2009
DVD Positief Clickertrainen van Piet Loof!!Lees bron
Hij is eindelijk uit, de DVD van Piet Loof. Het resultaat mag er zijn! Klik op de link voor meer info. Nu 10 euro korting.

Ilona Kooistramaandag 23 november 2009
Sinterklaas- en Kerstaanbieding: Barebackpads en BekapschortenLees bron
Een barebackpad is fijn om te hebben en te gebruiken, maar voor velen een 'luxe-artikel' dat je niet écht nodig hebt en je dus ook niet direct zelf koopt. Daarom geven we tot 24 december 20% korting op de barebackpads, om de kosten te drukken voor Sinterklaas/ de Kerstman ;-)

Datzelfde geldt voor het bekapschort de luxe: super praktisch en geweldig handig eens je hem hebt, maar niet écht nodig. Ook een meer dan leuk cadeau dus. Ook hierop tot 24 december (bijna) 20% korting.

Ilona Kooistrazaterdag 21 november 2009
Prachtige online (en gratis) 3-D animatiefilm over het bit in een paardenmond, erg de moeite waaLees bron
Wat doet een bit in de paardenmond? Waar ligt het precies, hoe werkt een gebroken trens? Waarom doen paarden hun hoofd zo vaak omhoog en hun mond zo vaak open en waarom willen ze de tong eigenlijk over het bit leggen? Bekijk het allemaal in deze zeer goede en interessante 3-D film gemaakt door Arno Hendriks.

Ilona Kooistramaandag 12 oktober 2009
Kwalitatief hoogwaardige en toch betaalbare hoeftangLees bron
"Hoeftang Sharp&Strong" in twee verschillende maten: paard en pony. Tevens een combinatievoordeelpakket.

Ilona Kooistrazaterdag 10 oktober 2009
Bijzonder: Steunsel- en kwartierboograspje!!Lees bron
Nieuw: een heel handige rasp in prettig klein formaat waarmee je de steunsels en de kwartieren kunt bijwerken. Tijdelijke intekenactie met korting.

Ilona Kooistravrijdag 9 oktober 2009
Nieuw handig bekapschort "De Luxe"Lees bron
Op veler verzoek is hij er dan: het vernieuwde bekapschort in een langer model en met handige extra opbergvakken!

Ilona Kooistradonderdag 1 oktober 2009
Endurancewedstrijd klasse 3 gewonnen door een paard op blote voetenLees bron
Arabel, een twaalfjarige merrie, heeft samen met haar ruiter Eva Teoh, een endurancewedstrijd op blote hoeven gewonnen. De wedstrijd ging over een parcours met zand en veel grote en kleine kiezelstenen.

ger bvrijdag 7 augustus 2009
teken petitie aubLees bron
help deze 1000 km outlaw endurance race stoppen; is voorzien rond 22 augustus in Mongolië; lees en teken aub.

Ilona Kooistramaandag 6 juli 2009
Hoes voor om de grote paardenbal: bepaal tot 11 juli zelf de kleur!Lees bron
Intekenactie tot 11 juli: Er is een nieuwe, stevige hoes voor om de grote paardenbal beschikbaar gekomen. Tot 11 juli krijg je 5 euro op de normale inkoopprijs én kun je zelf bepalen welke kleurcombinatie je graag wilt hebben.

Ilona Kooistramaandag 15 juni 2009
Petitie tekenen - verbeteringen in de Dressuurregels (FN)Lees bron
Een petitie van Philippe Karl tegen de hedendaagse tendensen binnen de dressuur, gericht aan de Duitse paardensportfederatie FN met het verzoek een aantal regels in te voeren die het welzijn van de paarden kunnen verbeteren.

Skydinsdag 9 juni 2009
KNHS organiseert proefwedstrijd voor bitloos rijdenLees bron
Op vrijdag 10 juli organiseert de KNHS in Ermelo vanaf 19.00 uur een proefwedstrijd voor dressuurruiters die bitloos willen rijden op wedstrijden. De KNHS biedt bitloze combinaties de mogelijkheid om te starten in alle dressuurklassen van de breedtesport, dus vanaf de B tot en met de Z2.

De proeven worden binnen in het KNHS centrum verreden en beoordeeld door reguliere juryleden. Eventueel behaalde winstpunten worden echter niet officieel geregistreerd. Aan de wedstrijd kunnen zowel voor pony- als paardencombinaties deelnemen. Deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een startkaart en alle bitloze hoofdstellen zijn toegestaan.

De KNHS wil de ervaringen van de pilotwedstrijd gebruiken om te bepalen op welke wijze het bitloos dressuurrijden ingepast wordt in de KNHS-wedstrijdreglementen per 1 april 2010.

Alona Bouwmeestervrijdag 3 april 2009
Grondlegster Centered Riding Sally Swift overledenLees bron
Op donderdag 2 april is de grondlegster van Centered Riding, Sally Swift overleden. Sally was 95 jaar. Centered Riding leert de ruiter voelen en rijden in harmonie. Sally's grootste wens was "dat over 25 jaar niemand meer weet wat Centered Riding is, omdat iedere ruiter het vanzelfsprekend gebruikt in zijn rijden" .Over de gehele wereld zijn van haar eerste boek ongeveer 500.000 exemplaren verkocht. Centered Riding deel 1 is vertaald in minstens 12 verschillende talen.

Ilona Kooistramaandag 2 maart 2009
DVD Clickertraining, 7 basicsLees bron
Er is net een DVD verschenen over clickertraining met paarden! Het omvat in heel duidelijke stappen de 7 basics van de clickertraining.

Ilona Kooistravrijdag 27 februari 2009
Nieuw product: Betaalbare stepLees bron
Op veler verzoek heeft Paard Natuurlijk nu een betaalbare step in het assortiment opgenomen. Stepjes zijn een zeer handig en veilig hulpmiddel om je paard "uit te laten", verkeersmak te maken, te trainen, enzovoorts.

Frans Veldmandinsdag 3 februari 2009
Nieuw product: BekapschortenLees bron
Met deze nieuwe fraaie lederen bekapschorten komen we tegemoet aan het verzoek van velen om ook bekapschorten voor de zelf-bekappers te leveren.
Deze bekapschorten zijn ondanks hun goede kwaliteit toch zeer vriendelijk geprijsd.

Frans Veldmandinsdag 3 februari 2009
Nieuwe verbeterde S-rasp leverbaarLees bron
Paard Natuurlijk heeft een verbeterde S-rasp op de markt gebracht. Deze S-rasp is gesmeed in plaats van gegoten, en heeft een grotere ronding gekregen waardoor de afronding van de hoef nog gemakkelijker wordt gemaakt. Deze S-rasp wordt speciaal voor Paard Natuurlijk vervaardigd en is uitsluitend verkrijgbaar via de webwinkel en tijdens de cursus Natuurlijk Bekappen.

Frans Veldmandinsdag 20 januari 2009
Chatbox Paard Natuurlijk onlineLees bron
De vernieuwde Chatbox van Paard Natuurlijk is online! De chatbox is een belangrijke aanvulling op het forum, vooral in situaties waarin een interactieve dialoog gemakkelijker werkt dan het schrijven van een bericht.

Arabeskvrijdag 16 januari 2009
Brochure over schuilstallen via KNHS verkrijgbaarLees bron
Op 16 januari presenteerden de Dierenbescherming, het Landelijk Kennisnetwerk Levende Have en de Nederlandse Belangenvereniging van Hobbydierhouders de brochure ‘Schuilstallen in het buitengebied’. Deze brochure is ontwikkeld om de paardenhouder een handvat te geven om een vergunning te krijgen van de gemeente. De brochure roept gemeenten, provincies en burgers op met elkaar te kijken hoe dierenwelzijn en verfraaiing van het landschap het beste met elkaar verenigd kunnen worden.

Persberichtwoensdag 14 januari 2009
1500ste deelnemer cursus Natuurlijk BekappenLees bron
De Paard Natuurlijk organisatie verwelkomde afgelopen weekeinde de 1500ste cursist die zich de kunst van het Natuurlijk Bekappen eigen wilde maken. Natuurlijk Bekappen is een in populariteit winnende vorm van hoefonderhoud die niet gebaseerd is op traditie, maar op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Bij deze vorm van hoefonderhoud is het belangrijk dat de hoeven veel frequenter worden bijgewerkt dan bij de traditionele bekapping. Dit streven is het beste haalbaar wanneer de eigenaar van het paard zelf de hoeven leert verzorgen.

Frans Veldmanzondag 11 januari 2009
ComfortTrim voor comfortabel bekappenLees bron
Bekappen werd tot nu toe met handgereedschap gedaan, wat het bekappen voor de meeste mensen een zwaar karwei maakte. De ComfortTrim is een aangedreven stuk gereedschap dat het bekappen een stuk comfortabeler en veiliger maakt, voor zowel de bekapper als het paard.

Frans Veldmanmaandag 5 januari 2009
Onderzoek voedingscalculatorsLees bron
Op het paardenforum "bokt" werd een onderzoek georganiseerd waarbij de online voedingscalculatoren van Pavo, Hartog en Paard Natuurlijk aan de tand werden gevoeld. Wij mochten dit artikel overnemen voor publicatie op onze website.

Frans Veldmanvrijdag 2 januari 2009
Anti-vuurwerk-petitieLees bron
Vuurwerk is bij de meeste paardenhouders niet erg welkom. Ook velen anderen hebben goede redenen om vuurwerk niet meer door pubers maar door professionals te laten afsteken, zoals vermindering van milieuschade, vermindering van fijnstof in de atmosfeer, lagere maatschappelijk kosten, vermindering van letsel, etc. Er is dan ook een petitie gestart met als doel om de regering te overtuigen dat het voortaan anders moet.

Frans Veldmandonderdag 18 december 2008
Intekenactie paardenballen 120cmLees bron
Een opkomende sport is Paardenvoetbal. Met deze ballen van 120cm doorsnede kunnen paarden zelf spelen, de bal wegschoppen of achterna zitten, maar je kunt ook samen met je paard allerlei leuke spelletjes spelen. Ook voor bijvoorbeeld clickertraining zijn deze paardenballen zeer geschikt. Nu tijdelijk voor 39.95 Euro!

Frans Veldmanwoensdag 19 november 2008
Beoordeling likstenenLees bron
Stel dat er 400.000 paarden zijn in Nederland, en dat ze gemiddeld 20 gram liksteen per dag verorberen. Dan wordt er in Nederland jaarlijks een kleine 3 miljoen kilo aan likstenen opgegeten. Hoog tijd dus om eens een keer stil te staan bij de samenstelling van likstenen. Ook beoordelen we een aantal populaire likstenen.

Frans Veldmandinsdag 18 november 2008
Vernieuwde versie voedingscalculatorLees bron
De voedingscalculator van Paard Natuurlijk werd de afgelopen jaren veelvuldig geraadpleegd. De voedingscalculator is nu verfraaid en overzichtelijker geworden. De rekenwijze is hetzelfde gebleven.

Frans Veldmanwoensdag 12 november 2008
Nieuw artikel over de politiek. En over bitloze dressuurwedstrijden.Lees bron
Wij stuurden een boek naar wat kamerleden en de minister van LNV, kregen nog antwoord ook, en de paardensector wordt gevraagd om met voorstellen te komen om het welzijn van paarden te verbeteren. Misschien is het toeval, misschien ook niet?

Ilona Kooistrazaterdag 1 november 2008
Boek van Prof. Dr. Cook over de gevolgen van Bitten: "Metaal in de Mond"Lees bron
Op 20 oktober 2008 is het boek van Prof. Dr. W. R. Cook "Metal in the Mouth" in het Nederlands verschenen met als titel "Metaal in de Mond". Natuurlijk willen wij graag dat iedere paardeneigenaar dit interessante en nuttige boek leest, je kunt het dan ook bij ons bestellen. Klik op de link voor meer informatie.

Arabeskdinsdag 30 september 2008
Kruiskruidtest moet paardenlevens reddenLees bron
30/09/2008 10:56
Een nieuwe bloedtest moet de aanwezigheid van jakobskruiskruid in een paard aan kunnen tonen en daardoor honderden paardenlevens redden. Onderzoekers van de veterinaire faculteit van de Universiteit van Liverpool onderzochten veranderingen in bloedproteïne die de consumptie van het kruid aantonen.

Jakobskruiskruid is de meest voorkomende oorzaak van leverproblemen bij paarden.

Frans Veldmandinsdag 2 september 2008
Nieuwe pagina 'Kijk en vergelijk'Lees bron
Soms zeggen beelden meer dan woorden. Op deze pagina twee filmpjes van een dravend paard, opgenomen met een hoge snelheidscamera. Het ene paard was beslagen, het andere natuurlijk bekapt...

Ilona Kooistradinsdag 2 september 2008
Boek Zomereczeem onder controleLees bron
Er is een nieuw boek verschenen over zomereczeem. Het is verkrijgbaar via de webshop van Paard Natuurlijk.

Bianca Meestersmaandag 14 juli 2008
Equine Research and Consulting organiseert na aanleiding van het onderzoek “Mineralenbehoefte vLees bron
Waarom belangrijk? Het welzijn van het paard begint steeds belangrijker te worden. Bewust of onbewust heeft de mineralenbehoefte een invloed op het welzijn van het paard en daardoor dus ook op de prestaties. Welke invloeden dat zijn, worden besproken tijdens de lezing. Ook worden vele andere vragen beantwoord. Wil je meer weten, lees dan snel verder.

Freyawoensdag 9 april 2008
Het bit in de paardenmondLees bron
en deel twee staat hier:
http://www.cvm.msu.edu/research/research-centers/mcphail-equine-performance-center/publications/usdf-connection/USDF_Dec05.pdf
Inclusief video's.
Een wetenschappelijke studie met x-ray naar de ligging en werking van verschillende bitten in de paardenmond.

Ilona Kooistrazaterdag 8 maart 2008
De gevolgen van een bit in een paardenmondLees bron
Lees hier een Nederlandse vertaling door de "Nederlandse Vereniging Bitloos Paardrijden" over een Russisch onderzoek over de gevolgen van een bit in de mond van een paard.

Ilona Kooistravrijdag 29 februari 2008
Nieuw! Bijzondere veiligheids vestjesLees bron
Goed zichtbaar, en je draagt direct uit waar je voor staat ;-)

Pietdinsdag 5 februari 2008
Wie doet er meeLees bron
Hoe diep zijn de straalgroeven, hoe diep is de holling bij de punt van de straal bij een over alle ondergronden prima lopen paard en wat zijn die maten bij jouw paard? Kunnen we de kwaliteit van de voet straks in een oogopslag zien? Moet je paard over een grindpad eigenlijk nog hoefschoenen aan, of zijn ze helemaal gezond? Wil je daarop een antwoord? Doe dan mee met dit onderzoekje. Kijk op het Hoefnatuurlijk forum bij onderwerp: Wie doet er mee?.

Estherdinsdag 18 december 2007
Symposium JakobskruikruidLees bron
Het jakobskruiskruid is vaak in het nieuws vanwege de giftigheid voor dieren. De Provincie organiseert in samenwerking met ZLTO op 13 februari 2008 een symposium over een mogelijke aanpak van jakobskruiskruid in Noord-Brabant. De doelstelling ervan is om alle betrokken partijen een platform te bieden voor informatie uitwisseling over de problematiek rond het jakobskruiskruid. De Provincie hoopt, dat belanghebbenden met elkaar verschillende oplossingen verkennen en wellicht tot een oplossing komen.

LevendeHavedonderdag 6 december 2007
Zeer veel paarden met stereotiep gedragLees bron
Zeer veel paarden - tussen de 40.000 en 120.000 - vertonen stereotiep gedrag. Dertig procent van de paarden die naar de slacht gaan, heeft gedragsproblemen. Die zijn vrijwel allemaal te herleiden tot gebrekkige huisvesting, te weinig beweging, onjuiste voeding en fouten in de opvoeding.

In het decembernummer van magazine Levende Have stelt paardengedragsdeskundige Machteld van Dierendonck voor paarden minimaal een paar uur per dag naar buiten te laten en het houden van 1 paard op 1 lokatie te verbieden.

Frans Veldmandonderdag 6 december 2007
Schending Auteursrechten van Paard Natuurlijk, vonnis kort gedingLees bron
Paard Natuurlijk vroeg de rechtbank om het kopieren van artikelen van de website van Paard Natuurlijk een halt toe te roepen. Gedaagde werd veroordeelt tot rectificatie en betaling van de juridische kosten.

Frans Veldmanwoensdag 17 oktober 2007
Hooibaal dispenserLees bron
Een belangrijk kenmerk van een natuurlijke voeding is dat je het paard voortdurend de beschikking geeft over voedsel. Maar als je paard te dik dreigt te worden, wat dan? Hoe rantsoeneer je hooi zonder te vervallen in maaltijdsgewijs voeren?
Paard Natuurlijk ontwierp en beproefde een hooibaal dispenser, geschikt voor balen van 200 kilo. Principe, realisatie en paktijk lees je in dit artikel.

Janneke Vassevrijdag 28 september 2007
ruiterrustplaats bij Nimeerhoeve gebruiksklaarLees bron
Er worden nieuwe ruiter- en menroutes uitgezet in Overijssel. De Nixmeerhoeve heeft een stukje grond beschikbaar gesteld om een ruiterrustplaats te realiseren. Die is nu gebruiksklaar zoals je kunt zien op het filmpje. We heten jullie van harte welkom!

Ilona Kooistrawoensdag 5 september 2007
Nieuwe cursuslocatie Natuurlijk Bekappen!Lees bron
Er is, sinds we begonnen met de cursus Natuurlijk Bekappen, veel vraag geweest naar andere locaties. Tot voor kort waren er drie locaties, we zijn trots nu de vierde te kunnen aankondigen! Het is in Noord-Holland, op minder dan een uur rijden van Amsterdam. De bedreven en enthousiaste cursusleiders zijn Jantine en Arno, voor meer informatie kun je klikken op de link en daarna op de locatie.

Frans Veldmandonderdag 16 augustus 2007
Nieuwe rubriek: 'In de Pers'Lees bron
Op deze nieuwe afdeling van de website www.paardnatuurlijk.nl zijn meerdere artikelen te vinden. Deze artikelen hebben betrekking op reacties op de veranderingen die Paard Natuurlijk promoot.

Estherdonderdag 9 augustus 2007
Meldingssysteem JakobskruiskruidLees bron
Vanaf vandaag 9 augustus 2007 is er de mogelijkheid om slachtoffers van Jakobskruiskruid centraal te registreren via de website http://www.jakobskruiskruid.com/ zodat er duidelijkheid kan komen over de schaal van het Kruiskruidprobleem.
Het gebrek aan gegevens die aangeven of en hoe ernstig het Jakobskruiskruidprobleem is staat een effectieve aanpak door overheden in de weg. Een gemeente of provincie kan maatregelen tegen Jakobskruiskruid namelijk pas rechtvaardigen als blijkt dat ziekte of sterfte onder dieren op grote schaal voorkomt. Omdat er op dit moment (nog) geen centrale monitoring van ziekte en sterftegevallen plaatsvindt willen wij hier een start mee maken.

Frans Veldmanwoensdag 25 april 2007
Nieuw artikel over druk en fasesLees bron
Er zijn nogal wat misverstanden over het toepassen van druk en het toepassen van fases. in dit artikel laten we zien wat er werkelijk mee wordt bedoeld en hoe het leidt tot een subtiele vorm van communicatie tussen ruiter en paard.

Ilona Kooistravrijdag 20 april 2007
Steppen met paarden!Lees bron
Is je paard nog te jong om te rijden? Heeft hij last van zijn rug? Of heb je gewoon zin om eens iets anders te doen met je paard dan alleen maar rijden? Kijk hier voor een leuk alternatief.

Estherzondag 1 april 2007
Een kort antwoord op enkele veel gestelde vragen over JakobskruiskruidLees bron
Beknopte korte antwoorden op de intro-pagina op veel gestelde vragen over Jakobskruiskruid, varierend van vergiftiging tot wat je er aan kunt doen in de wei.

Frans Veldmanvrijdag 9 maart 2007
Prijsvraag: Doe mee en win!Lees bron
Hoeveel heb jij opgestoken van Paard Natuurlijk? Test hier je kennis en maak kans op het boek Paard Natuurlijk. 7 prijzen per week!

Dorien66maandag 5 maart 2007
Geïmplanteerde microchips kunnen kanker veroorzakenLees bron
In het raam van een studie inzake de ontwikkeling van kanker ten gevolge van radioactieve bestraling of het toedienen van chemische stoffen werden bij muizen microchips ingeplant teneinde deze individueel te identificeren.
Onafhankelijk van de behandeling in het kader van de studie ontwikkelden 36 van de muizen met een implantatie, in de loop van hun verdere leven tumoren met de geïmplanteerde microchip in het centrum.

Frans Veldmanzondag 4 maart 2007
Ansichtkaarten voor het goede doelLees bron
Sponsor een goed doel, maak meer mensen bewust over het paardgericht houden van paarden, en je houdt er nog een leuke set "Paard Natuurlijk" ansichtkaarten aan over ook!

Frans Veldmanzaterdag 24 februari 2007
Nieuwe pagina over huisvestingLees bron
De pagina over huisvesting is herschreven en voorzien van nieuwe informatie.

Frans Veldmandonderdag 22 februari 2007
Nieuwe pagina over voedingLees bron
De pagina over voeding is uitgebreid met nieuwe informatie, de indeling is veranderd en duidelijker van opzet gemaakt.

Pascale Paillotzaterdag 20 januari 2007
Het Equistyle-event ten voordele van het KinderkankerfondsLees bron
Zo 27 & Ma 28 mei 2007 te Damme ( B )
Ten voordele van vzw kinderkankerfonds
• Demo's & clinics waaronder enkele PREMIERES voor België :
Susan Harris ( USA ) : The visible Horse & Centered Riding
Peggy Brown ( USA ) : The visible Rider & Centered Driving
Silke Vallentin ( D ) : Parelli : anders-valide
Annemarie van der Toorn ( NL): Monty Roberts School
Emiel Voest ( NL ) : Freestyle trainingsmethode ( onder voorbehoud )
Chris Irwin ( Canada ) : Horse Power & EAPD

Estherzaterdag 23 december 2006
Paardenweides en JakobskruiskruidLees bron
De geschiedenis van de landbouw en de toename van paarden in Nederland in relatie met Jakobskruiskruid en hoefbevangenheid

Inge Janssenswoensdag 20 december 2006
Ik organiseer NH-dag voor goede doel!Lees bron
Ik organiseer op 14 april 2007 een NH-Dag in Herentals (Sportstal Wittenberg) voor het goede doel (MS-patiënten Overpelt). Inkom gratis en Tombola met NH-prijzen te winnen.

Frans Veldmandonderdag 14 december 2006
Inteken-actie: Boek Paard NatuurlijkLees bron
Na vele verzoeken is het dan zover: we hebben de onderwerpen die op de website www.paardnatuurlijk.nl worden besproken verder uitgewerkt in een boek met de toepasselijke titel: "Paard Natuurlijk".
Tot 31 januari loopt er een inteken-actie waarbij je het nieuwe boek kunt bestellen tegen een gereduceerd tarief.

Frans Veldmandonderdag 14 december 2006
Inteken-actie: 2e druk Multimedia-pakket Natuurlijk BekappenLees bron
Het is al weer 2 jaar geleden dat we het Multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" aankondigden. Wegens het enorme succes van het Natuurlijk Bekappen zijn we, veel eerder dan gepland, toe aan een nieuwe druk. De nieuwe druk is fors uitgebreid.
Tot 31 januari loopt er een inteken-actie waarbij je het nieuwe pakket kunt bestellen tegen een gereduceerd tarief.

Frans Veldmanwoensdag 13 december 2006
On line voedingscalculatorLees bron
Een handige voedingscalculator waarmee je kan berekenen welke voedingsstoffen je paard nodig heeft, en waarmee je vervolgens een rantsoen voor je paard mee kunt samenstellen.

Dorien66donderdag 30 november 2006
Verenigd Koninkrijk formeel tegen het chippen van paardenLees bron
O.a. vanwege een verklaring van de Defra en het feit dat er steeds meer informatie-aanvragen uit Engeland en de Verenigde Staten binnen komen, hebben we een deel van www.antichip.nl in het Engels vertaald.
Als gevolg van het vertalen hebben we ook onze 'Waarom zijn wij tegen?' pagina herzien.

Frans Veldmanvrijdag 17 november 2006
Nieuwe pagina over ontwormenLees bron
Ontwormen, een noodzakelijk kwaad? Resistentie, wat is dat, en hoe kun je het zolang mogelijk uitstellen? Zijn natuurlijke ontwormmiddelen beter of slechter dan reguliere middelen? Waar komen ingekapselde wormen vandaan? Waarvoor dient een mestonderzoek?

Frans Veldmandonderdag 2 november 2006
Online betalen bij Paard NatuurlijkLees bron
Het is nu mogelijk om bij Paard Natuurlijk online te betalen via iDeal en PayPal. Gemakkelijk, snel, en veilig. Vandaag besteld, morgen in huis.

Pascal Makelbergezondag 29 oktober 2006
Klaus F. Hempfling in BelgieLees bron
Op 11,12 en 13 mei organiseert Arovo Equestrian International een basisworkshop met Klaus F. Hempfling op de stoeterij in Oostende.

Sterkdonderdag 28 september 2006
Opgericht: site in samenwerking met wetenschappers over JacobskruiskruidLees bron
Maker van de site hecht veel waarde aan het goed informeren over Jakobskruiskruid waarbij feiten en fabels grondig gescheiden worden. Zij krijgt hierbij medewerking van wetenschappers van betrokken vakgebieden. Tevens doet zij een onderzoek naar het herkennen van kruiskruiden door mensen. Er is veel goed beeldmateriaal voorhanden en er zijn feitelijkheden te vinden op grond van literatuuronderzoek (wetenschappelijk).

Frans Veldmandonderdag 1 juni 2006
Speciale juni-aktie: Tweede Rag-fork voor de halve prijs!Lees bron
De maand juni is bij uitstek geschikt om Jacobskruiskruid te verwijderen voordat het bloeistadium aanbreekt. Het gaat sneller en is gezelliger als je dat met zijn tweeen doet. Daarom bieden wij je in de maand juni een tweede ragfork voor de halve prijs!

Frans Veldmandonderdag 27 april 2006
Paard Natuurlijk geeft nu ook herhalingscursussen / oefenmiddagen Natuurlijk BekappenLees bron
Voor een ieder die de cursus Natuurlijk Bekappen heeft gevolgd is het nu mogelijk om voor 30 Euro de cursusdag of praktijkmiddag nogmaals mee te maken en zodoende de vaardigheden verder uit te breiden.

Frans Veldmanwoensdag 26 april 2006
Natuurlijk Bekappen komt bij het onderzoek naar bekappingsmethoden als beste uit de test!Lees bron
In het kader van een afstudeerproject is een onderzoek uitgevoerd naar de bekappingsmethoden traditioneel, strasser, en natuurlijk bekappen. Aan dit onderzoek is meegewerkt door belangrijke vertegenwoordigers van de diverse methoden, alsmede enkele dierenartsen.

Arabeskvrijdag 10 maart 2006
Bereden politie Houston overgegaan op ijzerloos en bitloosLees bron
Bereden politie Houston is overgegaan op ijzerloos en bitloos rijden van hun paarden. Voor de overgang van ijzer naar ijzerloos worden hoefschoenen gebruikt. Van de 34 paarden worden 21 nu al ijzerloos gereden en dit aantal groeit nog steeds.

Frans Veldmandonderdag 2 maart 2006
Nieuwe pagina over de middelen van Leen TaalLees bron
De producten van Leen Taal hebben nogal wat stof doen opwaaien. Aanvankelijk werden ze met gejubel ontvangen, maar de laatste tijd is de stemming drastisch aan het veranderen. Wij verzamelden de informatie, en het resultaat kun je lezen op deze pagina.

Frans Veldmanzaterdag 25 februari 2006
Paard Natuurlijk introduceert nieuw model hoefstandaardLees bron
De hoefstandaard is speciaal ontworpen om veilig te kunnen werken, om met zo min mogelijke fysieke inspanning te kunnen werken, en om de hoefwand gemakkelijk te kunnen afronden.

Pietwoensdag 15 februari 2006
Natuurlijk bekappen op Omroep Zeeland radioLees bron
Op dinsdag 21 februari een uitgebreider interview op omroep zeeland in het ochtendprogramma van 9 tot 11.
Het korte interview van verleden dinsdag heeft de nodige reacties opgeroepen in een later avondprogramma. Vooral van mensen die vonden dat ik volledig op het verkeerde spoor zit :) Aanleiding voor de programmamaker me uit te nodigen voor een wat langer gesprek en om op de reacties in te gaan.
Als je omroep Zeeland kunt ontvangen: Luisteren dus!

Pietdinsdag 14 februari 2006
paarden met blote voeten blijven gezonderLees bron
Interview in de krant PZC en Stem en vanmiddag om 10 voor 5 op de radio op Omroep Zeeland

Frans Veldmandonderdag 9 februari 2006
Paard Natuurlijk onthult waarheid achter het verhaal van IvanhoeLees bron
Wie kent niet het bokt-onderschrift: "De hoeven van mijn paard zijn vernield door natuurlijk bekappen"? Lees nu hoe het echt zit.

Lies Zondagvrijdag 27 januari 2006
Jag de Bellouet wint wereldkampioenschap dravers op blote voeten!Lees bron
Jag de Bellouet (meest winnende draver van het seizoen) wint blootsvoets, voor de 2e keer op rij, de prestigieuze Prix d'Amerique, het offieuze wereldkampioenschap voor dravers, met een hoofdprijs van 1.000.000 euro!

Jeannette van den Engdonderdag 19 januari 2006
2500 km te paard van Nijmegen naar Santiago de Compostela in SpanjeLees bron
Drie paarden en twee amazones vertrekken eind maart van dit jaar van Nijmegen naar Santiago de Compostela. Ze rijden deze 2500 km om fondsen te werven voor de Maartenshoeve in Nijmegen, een manege voor gehandicapte kinderen. Geinteresseerden mogen voor 150 euro drie dagen mee en met het overmaken van 10 euro maakt de donateur kans op een reis naar Parijs. Aan het eind willen de ruiters 11.000 euro bij elkaar hebben 'gereden'!

Hans van Keekenvrijdag 13 januari 2006
Hackers maken eind aan illusie dat chip als eigendomsbewijs van je paard kan dienen.Lees bron
Om de toenemende aantasting van de privacy af te remmen is de portable RFID-Zapper ontwikkeld die chips permanent onklaar maakt. Het apparaat is zelf te maken met een wegwerpcamera van €7,=..Omkatten van een paard wordt zo een stuk gemakkelijker. Meer info op de site.

Paard Natuurlijkvrijdag 13 januari 2006
Paard Natuurlijk start RSS nieuws-feedLees bron
De nieuwspagina van Paard Natuurlijk is aangepast om nieuws van een bredere aard weer te geven. Tegelijkertijd zijn er voorzieningen aangebracht om het nieuws ruimer toegankelijk te maken, onder andere door een RSS-feed, en de mogelijkheid om het nieuwsvenster op persoonlijke homepages te laten overnemen. Op die manier kan nuttige informatie sneller de doelgroep bereiken.

Pascal de Boerdonderdag 12 januari 2006
Oplichter brengt "gezelschapspaarden" naar de slachtLees bron
In o.a. Tros Opgelicht en SBS behandeld: Een zekere Bram Haage adverteert o.a. dat hij zoekt naar gezelschapspaarden voor zijn eigen paard maar verkoopt deze paarden of ze gaan naar de slacht. Erg schokkend wat deze vent allemaal heeft gedaan en doet. Je kunt je uitzending bekijken op www.opgelicht.nl (even helemaal naar onderen scrollen). Ook staat op deze site een foto en de gegevens van een paard wat vermist is (hij wil niet zeggen wat er met het paard gebeurd is).
Hij woont nu in Friesland...

Paard Natuurlijkwoensdag 4 januari 2006
Verbeterde webcamweergave op Paard NatuurlijkLees bron
Het wordt steeds drukken op Paard Natuurlijk, en tijdens spitsuren bleek onze ADSL-verbinding niet meer toereikend. We hebben ons ADSL-abonnement dan ook opgewaardeerd.
Het webcam-commentaar-venster slaat nu het actuele beeld van de webcam op bij het commentaar zodat iedereen kan zien wat je zag toen je het commentaar schreef. De live video-beelden (stream) worden nu in een groter formaat weergegeven en de beeldkwaliteit is verhoogd.

Paard Natuurlijkdonderdag 22 december 2005
Promotiecampagne gestart: Rijjijijzervrij, en Meer met Minder.Lees bron
Het aantal mensen dat de filosofie van Paard Natuurlijk een warm hart toedraagt blijft stijgen. Paard Natuurlijk is spraakmakend, maar veel van onze website-bezoekers willen graag een extra handje helpen om de traditionele paardenhouderij te laten zien dat het ook anders kan. Er was al een Anky-kledinglijn, voor een gezond tegenwicht was het opstarten van een Paard Natuurlijk kledinglijn onvermijdelijk.

Paard Natuurlijkdinsdag 22 november 2005
Nieuwe mogelijkheid tot inspraak op Paard Natuurlijk.Lees bron
We willen graag jouw mening horen, en daarom hebben we een enquete-systeem opgezet waarmee je jouw mening kenbaar kunt maken. We zullen hierin regelmatig nieuwe vragen opnemen.

Paard Natuurlijkzondag 20 november 2005
Nieuw onderzoek over insulineresistentie bij paarden.Lees bron
Insulineresistentie is een onderkende kwaal die bij steeds meer paarden voorkomt, en vaak een onderliggend probleem is bij hoefbevangenheid.

Paard Natuurlijkdonderdag 17 november 2005
Nieuw onderzoek over magnesium en de rol bij onder andere hoefbevangenheid.Lees bron
Steeds meer paarden blijken een tekort te hebben aan Magnesium. Hoe dat kan, wat de symptomen zijn en hoe je het kan behandelen lees je op de pagina over Magnesium

Paard Natuurlijkdonderdag 17 november 2005
Advertentiepagina is vernieuwd en verbeterd.Lees bron
Meer rubrieken, meer zoekmogelijkheden, en de optie om alleen de nieuwe advertenties te lezen. We hopen hiermee dat bezoekers onder andere meer gebruik gaan maken van de mogelijkheid om natuurlijke huisvesting aan te bieden of te zoeken.

Paard Natuurlijkvrijdag 14 oktober 2005
Nieuw onderzoek: Bitloze optomingen.Lees bron
Het bitloos rijden mag zich in een toenemende populariteit verheugen. Fabrikanten en doe-het-zelvers zijn dan ook fanatiek bezig met het bedenken van allerhande bitloze constructies. Een vergelijkend onderzoek was er echter nog niet, dus het werd tijd voor ons om eens nader te kijken naar de diverse bitloze optomingen.

Paard Natuurlijkvrijdag 14 oktober 2005
Nieuw onderzoek: Telepathie. Wie wil er 300 Euro winnen?Lees bron
Onderzoek over telepathie. Je kunt 300 Euro winnen als je meedoet!

Paard Natuurlijkvrijdag 14 oktober 2005
Nieuwe afdeling "Onderzoek en Testen" geopend.Lees bron
Er worden veel onderzoeken gedaan, maar vaak komen ze nauwelijks in de bekendheid. Wij wilden daar iets aan doen en hebben speciaal daarvoor een nieuwe afdeling van de website opgezet. Ook doen we zelf soms een onderzoek of testje.

Paard Natuurlijkmaandag 10 oktober 2005
Nieuwe pagina: Kwartierboogjes.Lees bron
In het buitenland zijn er nauwelijks discussies over het wel of niet toepassen van de zogenaamde kwartierboogjes, maar in Nederland lijkt niet iedere bekapper overtuigd van het nut van deze vorm van de hoefwand. We krijgen hier dan ook veel vragen over; op de pagina over kwartierboogjes kun je onze visie lezen.

Paard Natuurlijkwoensdag 31 augustus 2005
Frans en Ilona zeiden "Ja Natuurlijk!"...Lees bron
Kijk maar snel voor het grote nieuws...

Paard Natuurlijkvrijdag 12 augustus 2005
Vannacht is ons hengst-veulen Khabal geboren.Lees bron
Khabal, het veulen van Baladeika en Khani, is in de nacht van 12 augustus geboren! Kijk snel op zijn fotopagina!

Paard Natuurlijkdonderdag 4 augustus 2005
Nieuwe draadloze webcam met nachtzicht online!Lees bron
De nieuwe webcam is online. Draadloos, en met nachtzicht! Nu ook met streaming live video.

Paard Natuurlijkzaterdag 30 juli 2005
Teken de petitie tegen het Jacobskruiskruid!Lees bron
Het Jacobskruiskruid staat overal weer weelderig in bloei. Het bestrijden van Jacobskruiskruid blijft dweilen met de kraan open, zolang hele terreinen en wegbermen vol staan met zaadverspreidend Jacobskruiskruid. Vind je ook dat er van overheidswege iets moet worden gedaan om het Jacobskruiskruid te bestrijden? Teken dan de petitie.

Paard Natuurlijkdinsdag 19 juli 2005
Nieuwe aanwinst: De fructaan-index!Lees bron
Omdat het fructaangehalte van gras sterk afhankelijk is van zowel temperatuur als zonneschijn hebben we de fructaan-index gemaakt. Dit is een programma dat op basis van de actuele weersomstandigheden voortdurend het fructaangehalte van gras berekent en op basis daarvan een begrazingsadvies geeft.

Paard Natuurlijkdinsdag 19 juli 2005
Nieuwe pagina: Fructaan.Lees bron
Nog niet zo lang geleden werd er gedacht dat eiwitten in het gras hoefbevangenheid konden veroorzaken. Inmiddels weten we beter, het heeft te maken met het fructaangehalte van het gras!

Paard Natuurlijkzaterdag 16 juli 2005
Nieuwe pagina: Kunststof beslag.Lees bron
Dat hoefijzers de gezondheid van de hoef ondermijnen is inmiddels genoegzaam bekend. Maar hoe zit het nu met kunststof hoefbeslag?

Paard Natuurlijkdinsdag 21 juni 2005
Nieuw wapen tegen het Jacobskruiskruid: De RagFork.Lees bron
Het is weer de hoogste tijd om het Jacobskruiskruid te bestrijden want deze giftige plant staat op het punt te gaan bloeien.
We hebben het ultieme wapen tegen Jacobskruiskruid gevonden, lees meer op onze pagina over de Rag-fork.

Paard Natuurlijkdinsdag 14 juni 2005
Nieuwe pagina: Het Debat.Lees bron
Een pagina speciaal gewijd aan de controverse tussen Natuurlijk Bekappers en Traditionele Hoefsmeden.

Paard Natuurlijkzondag 8 mei 2005
Vannacht is ons merrie-veulen Camee geboren.Lees bron
Harisha heeft een veulentje gekregen! De eerste foto's kun je hier zien.

Paard Natuurlijkzaterdag 7 mei 2005
Nieuwe pagina: Bitloos rijden.Lees bron
We hebben een nieuwe pagina toegevoegd over bitloos rijden. Is bitloos rijden wel verantwoord? En waarom zou je het bit vaarwel zeggen?

Paard Natuurlijkdinsdag 1 februari 2005
Aktie tegen de chipverplichting succesvol: Minister geeft toe!Lees bron
De actie tegen de vermeende chipverplichting heeft succes gehad! Lees het persbericht op onze pagina Wel of niet chippen? voor meer informatie.

Paard Natuurlijkvrijdag 21 januari 2005
Nieuwe pagina: Bekappingsstrategien.Lees bron
De pagina over de verschillende bekappings-methoden is weer terug (en beter nog, verder aangevuld). Je kunt hem vinden in het bekappings-menu.

Paard Natuurlijkwoensdag 8 december 2004
Minister voornemens om de ontheffingsregeling voor de chipverplichting te laten vervallen!Lees bron
Onze pagina Wel of niet chippen? was voor veel mensen behulpzaam. Velen hebben hiermee de weg gevonden naar een DNA-registratie.
Helaas komt de ontheffingsregeling voor gewetensbezwaarden per 1 februari 2005 te vervallen. Als je wilt dat je ook in de toekomst nog ontheffing van de chipverplichting kan krijgen is het zaak om nu snel te handelen. Op de pagina Wel of niet chippen? staat een voorbeeldbrief waarmee je bezwaar kan maken tegen het verdwijnen van de ontheffingsregeling voor gewetensbezwaarden.

Paard Natuurlijkvrijdag 19 november 2004
Voorintekening voor Multimedia-pakket Natuurlijk Bekappen van start!Lees bron
Eindelijk kunnen we zeggen waar we al een hele poos mee bezig zijn: Vol trots kondigen we hierbij ons multimedia-pakket "Natuurlijk Bekappen" aan. We kunnen hier een heel verhaal opschrijven maar je kan beter even gaan kijken...

Paard Natuurlijkzondag 22 augustus 2004
Nieuwe pagina: Hoefbevangenheid.Lees bron
Hoefbevangenheid. Wat is het, hoe komt het, hoe genees je het, en hoe voorkom je het?

Paard Natuurlijkzondag 22 augustus 2004
Bijgewerkte pagina: Heeft mijn paard het koud?Lees bron
Het begint weer kouder te worden. Je paard zal het nu nog niet TE koud hebben, maar hoe zit dat in de winter? Speciaal voor diegenen die zich nu al zorgen maken hebben we de pagina Heeft Mijn Paard Het Koud? van nieuwe informatie voorzien.

Paard Natuurlijkzondag 22 augustus 2004
Bijgewerkte pagina: Natuurlijke Huisvesting.Lees bron
Het begint weer kouder te worden. Waar laat je de komende winter je paard?

Paard Natuurlijkwoensdag 14 juli 2004
Nieuwe pagina: Hoefkatrolontsteking.Lees bron
Aan de afdeling over Natuurlijk Bekappen is nu een speciale pagina over Hoefkatrolontsteking toegevoegd. Wat is het precies, hoe weet je of je paard het heeft, waardoor komt het, en hoe kan je het genezen?

Paard Natuurlijkzondag 11 juli 2004
Paard Natuurlijk opent het Belgische domein www.paardnatuurlijk.beLees bron
Paard Natuurlijk opent nu ook het Belgische domein www.paardnatuurlijk.be. Vooralsnog verwijst deze link naar de oude website, maar mogelijk wordt deze site in de toekomst meer op Belgie georienteerd.

Paard Natuurlijkdinsdag 8 juni 2004
Arabische hengst Khani voor het eerst in het zwembad!Lees bron
Onze Arabische hengst Khani ging vandaag voor het eerst mee in het paardenzwembad! We hebben een aantal hilarische foto's gemaakt...

Paard Natuurlijkvrijdag 4 juni 2004
Nieuwe pagina: Video's en Demo'sLees bron
Op deze nieuwe pagina vind je een aantal filmpjes. Filmpjes waarin we demonstreren wat we met de paarden doen, maar ook gewoon "leuke" filmpjes.

Paard Natuurlijkvrijdag 28 mei 2004
We presenteren onze nieuwe aanwinst: Khani, onze Arabische hengst.Lees bron
We kunnen hier van alles over schrijven, maar beter kun je gewoon even naar de foto's kijken...

Paard Natuurlijkzondag 16 mei 2004
Nieuwe pagina: Wormenmest.Lees bron
Ieder voorjaar kregen we twee rekeningen: Eentje voor het ophalen van de paardenmest, en eentje voor het kopen van kunstmest voor de weide. Niet alleen zonde van het geld, maar ook niet echt "Paard Natuurlijk"...
Piet Loof, een van de deelnemers van ons Paard Natuurlijk Forum, schreef voor ons een artikel over Wormenmest, een methode om op een makkelijke manier Paardenmest om te laten toveren in een eersteklas weidemest.

Paard Natuurlijkdonderdag 13 mei 2004
Bijgewerkte pagina: Natuurlijke voeding.Lees bron
De pagina over Natuurlijke Voeding is herzien en uitgebreid.

Paard Natuurlijkvrijdag 7 mei 2004
Nieuwe pagina: Achter de schermen.Lees bron
Nieuwsgierig hoe het er achter de schermen van paardnatuurlijk uitziet?
Wij bieden je een kijkje in onze "keuken" en laten je zien wat er achter deze website schuilgaat, wat er aan een cursus "Natuurlijk Bekappen" vooraf gaat, etc.

Paard Natuurlijkvrijdag 30 april 2004
Verslag: IJzerloos paardrijden in Andalucia.Lees bron
We zijn een week naar Andalucia geweest om te paardrijden in de bergen. Uiteraard op onbeslagen paarden. Zie ons verslag en foto's.

Paard Natuurlijkmaandag 22 maart 2004
De eerste cursus Natuurlijk Bekappen was een groot succes!Lees bron
De op 20 maart gehouden cursus Natuurlijk Bekappen was een groot succes! Zie hier de foto's.

Paard Natuurlijkmaandag 1 maart 2004
Het PVV en KNHS misleiden de paardenhouders met de chipverplichting.Lees bron
Ondanks alle geruchten en misleidende folders van het PVV en de KNHS: U hoeft uw paard niet te chippen!
Op de pagina "Wel of niet chippen?" kun je lezen waarom wij tegen het chippen zijn en vind je alle feiten op een rijtje.

Paard Natuurlijkzaterdag 7 februari 2004
Op veler verzoek zijn we de cursus "Natuurlijk Bekappen" gestart.Lees bron
Onze informatie over het Natuurlijk Bekappen vindt gretig aftrek, maar zouden graag een praktische ondersteuning krijgen. We hebben daarom de cursus "Natuurlijk Bekappen" opgezet.

Paard Natuurlijkmaandag 2 februari 2004
Nieuwe pagina: Wijken-voor-druk.Lees bron
Wijken-voor-druk. Wat is het, en waarom is het zo belangrijk. En last-but-not-least: Hoe leer je het aan?

Paard Natuurlijkmaandag 2 februari 2004
Onze actie tegen het Jacobskruiskruid heeft al een succesje geboekt!Lees bron
Onze pagina over het gevaarlijke Jacobskruiskruid is een hot item en heeft al een succesje opgeleverd! Wat en hoe lees je op de pagina over het Jacobskruiskruid.

Paard Natuurlijkzondag 1 februari 2004
Folder over Jacobskruiskruid kan nu worden gedownload.Lees bron
Op de pagina over het gevaarlijke Jacobskruiskruid is nu de folder "kruiskruid.pdf" voor download beschikbaar.

Paard Natuurlijkvrijdag 23 januari 2004
Nieuwe pagina: De one-rein-stop.Lees bron
Dit artikel gaat over de betrouwbaarste noodrem voor je paard: de "One-Rein-Stop". Wat is het, hoe leer je het aan, en hoe gebruik je het?

Paard Natuurlijkvrijdag 23 januari 2004
Live webcam geplaatst!Lees bron
Voor wie onze paarden LIVE wil zien hebben we nu een webcam geplaatst!

Paard Natuurlijkvrijdag 23 januari 2004
Nieuwe pagina: Hoe het begon.Lees bron
Over onze geschiedenis met paarden.

www.paardnatuurlijk.nl

Teller