Login

Repetition Natural Trim Get your knowledge with the refresher course Natural Trim

This page is an automated translation of /nl/hoofcarerefresh.html and has not been reviewed yet.

image

This refresher course is intended for people who have already followed our Natural Trim Course but would like to practice further and/or refresh their knowledge.

This course is particularly interesting if you:

  • Need extra exercises.
  • Followed the course a while ago and want to refresh your knowledge.
  • Would you like to experience the course with a different instructor than where you originally followed the course in order to broaden your knowledge base.
  • You want to have the opportunity to personally ask questions that you have received over time.

Program

The program is identical to that of the Natural Trim course and is taught simultaneously. You are free to choose whether you participate in the whole day or just the practice afternoon.

Cost

Participation in the refresher course costs 45.00 Euro . You can only register 1 week in advance to participate again for 45 euros. It's a win-win situation that way; you get a refresher course for a small price and the last places for the course are filled. If you want to reserve your place longer in advance, you can, but then you pay 80 euros. Would you like to participate in the refresher course? Sign up in the last 7 days before the course date and check that you have the discount coupon. The costs are then automatically set to 80 euros, but if we see in our system that you have indeed already followed the course, we will apply the discount. Ask for this in the comment box on the order and pay only when the discount has been applied! We will send a link to the payment options with the adjusted price within one business day.

Registration & Preparation

You can register from 10 days before the start of the course. It is recommended to review the course material for the course of hair cutting beforehand.

There are currently three course locations where the course is taught; It is possible to take the refresher course at a different location than where you followed the original course. Each instructor has his own way of explaining and by following the refresher course at a different location you gain extra knowledge.

For more information, choose the locations below:


Via our interactive agenda you can view which course dates and locations are available and register online.

agenda


:
Email:
:


Bestaat er ook een cursus voor ezelhoeven?
0
-1

Hoi, ik zou heel graag deze cursus willen volgens. Ik las dat deze helaas niet meer in Zeeland, bij mij in de buurt, gegeven wordt. Zijn er mensen uit de buurt of dat ik via een station op kan stappen die naar Bilzen gaan voor de cursus met wie ik eventueel mee rijden kan?
0
-1

Is natuurlijk bekappen ook geschikt voor ezels?
0
0

Ik wil me dolgraag inschrijven voor de cursus maar woon in Hoogeveen en heb geen rijbewijs, is er iemand die in de buurt woont of langs Hoogeveen rijd en mij wil meenemen? Uiteraard delen wij dan de kosten van de gemaakte rit.
0
0

Hoi je kan met mij eventueel meerijden ik kom uit Lemele.
0
0

Ik wil me ontzettend graag aanmelden voor de cursus! Alleen wel jammer dat ronald in de reacties zo negatief is over het bekappen van dode hoeven. Ik heb er helemaal geen problemen mee! Waar kan ik me aanmelden?
1
0

Alle cursussen en workshops gedaan die er te vinden zijn mbt bekappen en deze is met stip de beste. Het pakket is zijn geld in goud waard, een fantastisch naslagwerk. Je kunt niet alles onthouden op 1 dag. daarom is het pakket met boeken en dvd zo goed. Door de opzet van deze cursus, het pakket vooraf te ontvangen en het verplicht beantwoorden van vragen zodat je alles goed bestudeert, en de hieropvolgende kundigheid van de cursusleider, is het echt een heel goed opgezette cursus. Erg leerzaam
7
0

Ik heb de cursus gevolgd jaren geleden, naar zeer dikke tevredenheid maar gezien ik gestopt ben met de paarden wil ik het pakket verkopen. Mag dat via deze weg? Het gaat om de twee boeken en een dvd.
8
0

Hoi Diaan heb je het pakket nog te koop ik heb er interesse in. Gr Sylvia sylvia.71@planet.nl
1
0

Hoihoi, ik heb een hele tijd geleden de basiscursus gevolgd, maar ik zou me willen inschrijven voor een herhalingscursus. Moet ik mezelf dan inschrijven voor de basiscursus??? Hoe zit het met de betaling van 40€... online of ter plaatse? Graag meer info, alvast bedankt!
1
0

Het was een enorm fijne en leerzame cursus! Heel erg bedankt! De hoeven heb ik inmiddels drie keer zelf bekapt en een professional heeft ze nagekeken en hij zegt dat ik het heel goed heb gedaan *big smile* Paardje loopt ook goed, dus heel tevreden!!!
6
-2

De kwakzalvers moet je daarentegen onder de hoefsmeden en dierenartsen zoeken. Dat doen ze vast niet expres, ze doen vast wel ook op hun manier hun best maar behoeven dringend een kennisupdate.
2
0

@ Patty en geestverwanten: het beste natuurlijk bekappen doet de natuur zelf. Dat betekent dus dat je niet hoeft te bekappen. Tot zover logisch? Wanneer je wel moet bekappen is dat dus een indicatie dat de omgeving van je paard mankeert en dat je holistisch bekeken daar aandacht aan zou moeten besteden: ont-stallen, scharrelen, bodemvarieteit, allemaal belangrijk. Totdat je niet meer hoeft te bekappen is wat ze hier natuurlijk bekappen noemen nmm ongetwijfeld de beste, minimalistische werkwijze
4
0

Het bestaat niet dat men in zo'n korte tijd kan leren bekappen. Dat bestaat gewoon niet, levensgevaarlijk... het functioneren van een paard valt of staat grotendeels met een goede hoefsmid... iemand die ervoor gestudeerd heeft, begeleid is, stage heeft gelopen en verstand ervan heeft.. Alstublieft begin er niet aan... krijg het er benauwd van... Er lopen al genoeg kwakzalvers rond.
3
-16

Wel GaMa ... Ik heb de traditionele hoefsmid ''cursus'' van 2 jaar achter de rug ... Ik heb paar weken geleden het pakket besteld , want ik vindt dat je nooit genoeg kan leren als je hoefsmid wilt worden ! ik wil wel even meedelen dat ik in die 2 boeken van paard natuurlijk meer opgestoken heb dan in mijn ''2'' jarige opleiding :/ spijtig genoeg ! Wat sasha zegt kan ik alleen maar beamen .
8
-1

Overigens heb ik de hoeven van mijn paarden het eerste jaar frequent laten controleren, telkens was de bekapper vol lof en bovendien gingen mijn paarden steeds beter tot echt goed lopen en verdwenen alle hoefproblemen (scheuren, gevoelig lopen, slechte straal). Inmiddels heb ik niet meer het gevoel dat ik de controle nodig heb en doe ik het helemaal zelf. Dankzij de leerzame cursus en het goede pakket, en daarna met feedback van een professionele bekapper.
4
0

Grappig, want dat is exact wat wordt verteld bij het doen van de cursus : denk niet dat je een prof bent, laat je werk controleren en leer door ervaring. Zo heb ik de cursus vier jaar geleden gevolgd en als mijn paarden konden typen, zouden ze zeggen dat ik nog nooit zo'n goede keus heb gemaakt als toen ik het pakket kocht en de cursus volgde. Paarden zijn dolgelukkig op hun goede hoeven en ook dat ik eindelijk in zie dat ze niet 's nachts op stal hoeven maar een inloopstal prefereren.Erg tevree
4
0

Het is te hopen dat niemand die deze cursus volgt of heeft gevolgd, genoeg kennis denkt te hebben om de verantwoordelijkheid over zijn paarden volledig zelf te nemen. Verstand van hoef bekappen krijg je niet binnen een dag cursus en het lezen erover. Dit krijg je door ervaring, inzicht, talent en kritiek op je werk door professionals. Ik vind het schandalig dat er een eendaagse cursus wordt voorgelegd aan leken, waarna één van de tien cursisten denkt dat ze het volledig beheersen. Nadenken a.u.b
1
-10

Mogen kinderen er ook aan mee doen? Ik ben namelijk 13 jaar, en ik ben wel nieuwsgierig. Ik krijg mischien binnenkort ook een eigen pony dus het lijkt me heel handig. Zeker nu ik al die positieve reacties hoor!
5
-1

Ik bekap na de cursus gevolgd te hebben in 2008 al mijn paarden (5) zelf en het is geweldig om te zien hoe de hoeven goed zijn geworden. Sommige hoeven waren al goed, andere hadden erge scheuren en een paar waren gevoelig. Nu is er niks meer van gevoeligheid, geen scheuren meer, goede voeten en goed lopende paarden! De hoefsmid is paar keer langsgeweest ter controle en die is ook erg tevreden.
5
-1

Wil graag nog wat dieper in gaan hanetred,haanetred is schimmel vorming in de hoef,de schimmel is te voorkomen door vloeibare hoefen teer,de werkzaam heid van de teer is bacterieel dodend,en nood zakelijk bij de opbouw van een gezonde hoef.............
1
-5

Het oefen op de doden voet van een paard,is slecht voor het milieu en uw family,en het is slecht voor de volks gezondheid,het is geestelijk niet verantwoord wat er gebeurd,dit is echt werk voor het ggz,geestelijke gezondheids zorg.......en de staat der nederlanden,onder begeleiding van de nieuwe koning willem alexander,mensen mensen geef mij maar dieren...............
0
-12

Het abatoir is geen veilligen grond onder het paard zijn voeten,en voor al niet als het er moet staan wachten om geslacht teworden voor de cursus hoef bekappen om dat zij zijn voeten daar voor gebruiken nadat het paard geslacht is zo genaamd om op teleren,het kan ook anders ,alle leer stof van het beroep hoefsmid kan aan geleerd worden op levende voet. En dat wat ze hier in nederland nog oet gebeuren van daar mijn schrijven,met vriendelijke groet eendienaargodswegen........
0
-12

Haastige spoed,is zelden goed! Dit spreek woord zou bij iedere smid in huis of werk plaats moeten hangen,voor een beter en diervriendelijker milieu.......uhhhumm
1
-6

Er worden genoeg paarden geslacht,dus waarom de overblijfselen niet gebruiken
1
0

contact