Inloggen

Steppen met Camee en Khabal de 'veulens' zijn 1,5 en 2 jaar

Het is mooi weer, we gaan een stuk steppen met onze 'veulens' Camee en Khabal. Camee is op het moment van deze foto's bijna 2 en Khabal is iets meer dan anderhalf jaar jong. We hebben vanaf hun geboorte vaker met ze gewandeld, naar het bos, over de straat en door het dorp. Ze zijn dus goed bekend met verkeer en hebben geleerd mee te wandelen zonder te trekken, duwen enz. Ik heb met Khabal aan de hand ook gefietst, en hij is ook mee geweest naast zijn moeder Baladeika terwijl ik op haar reed.

Fietsen met paarden is hartstikke leuk, maar het nadeel is wel dat je -als er iets gebeurt- altijd zo'n onhandig ding bij je hebt, wat nogal in de weg kan zitten (dit merk je vooral met jonge paarden uiteraard). Lopen is gezellig, maar voor wat betreft training van lichaam en hoeven schiet dat niet zo op want wij kunnen niet zolang hardlopen/draven als zij.

We hebben een hartstikke leuke andere manier gevonden: steppen! Het was even zoeken naar een geschikte step maar we hebben hem gevonden. Hieronder een verslag van een step-rit met Khabal en Camee. Op het moment dat we de foto's hebben gemaakt, zijn ze allebei 1 keer eerder mee geweest naast de step. Ze deden eigenlijk bijna meteen alsof ze nooit anders hadden gedaan.

We hebben diverse enthousiaste reacties gekregen van mensen over de steps, met de vraag waar we ze vandaan hebben gehaald. De steps zijn zo geschikt voor paarden en goed van kwaliteit dat we hebben besloten om ze via onze webwinkel aan te bieden. Als het jou ook leuk lijkt om te gaan steppen (met of zonder paard), klik dan hier voor een uitgebreide webpagina over de steps.

Vertrek van huis
Vertrek van huis
We gaan op pad, steppend naar de supermarkt
Wennen aan landbouwmachines
Wennen aan landbouwmachines
Hier kijken we allemaal naar rechts (voor de kijkers links), er was daar een landbouwmachine aan het werk. Thomas zit op de skelter, hij heeft een wagentje mee waar we onze boodschappen in kunnen doen, we gaan naar de supermarkt namelijk. Laura is onze fotograaf (helaas, ze staat niet op de foto's)
Poep ruimen
Poep ruimen
Camee vond het nodig om een drol te leggen midden op het fietspad (zij staat hier onschuldig in de camera te kijken). Ik ben de klos en mag het opruimen (handig zo'n skelter met kar voor de mestopruimschep).
In het dorp
In het dorp
We zijn bijna bij de supermarkt!
image
Thomas is naar de supermarkt, wij zitten hier midden in het dorp op een stukje grasland zodat de veulens even lekker kunnen grazen (ondertussen worden ze nog meer verkeersmak door al het langsrijdende verkeer).
image
We gaan weer terug (vanaf nu is Thomas de fotograaf).

image

Wat doen ze het toch goed he? Dit fietspad ligt naast een drukke weg waar vrij veel vrachtwagens e.d. rijden, en wapperende vlaggen, watersproeiers en andere 'enge' dingen zijn, maar ze draven netjes mee!

Wachten voor de oversteek
Wachten voor de oversteek
Ook al zou er niks aankomen, ze moeten toch even wachten voordat ze over mogen steken (dan vinden ze dat vanzelf normaal en gaan ze later niet dribbelen als ze moeten wachten).

image

Frans en Camee... O wat gaat dat relaxed zo met jong paard en step!

image
Khabal en ik. Inmiddels zijn we nog een paar keer met de veulens naar het dorp geweest, en gister ben ik er alleen met Khabal naartoe gegaan zodat hij ook alleen mee naar buiten kan. Dat hebben we al vaker gedaan, en hij is er dus al aan gewend en het is geen probleem, hij loopt net zo goed mee als wanneer er meer paarden bij zijn. Voor Camee idem terwijl dat niet van nature een relaxed paard is maar oefening maakt alles normaal...
Even hoeven checken
Even hoeven checken
Als afsluiting van de 'buitenrit' checken we de hoeven even. Deze worden mooi getraind door het draven over het asfalt, en het is goed om bij te houden hoeveel/weinig ze slijten en of het mooi gelijkmatig afslijt en dergelijke. Gaat perfect :-)

Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


hey inderdaad dat lijkt mij toch veiliger dan fietsen.Ik fiets altijd met de pony`s ,maar inderdaad het is soms niet zonder risico. Dus zo een step lijkt mij ook wat omdat ik ze vaak heen en heer moet verplaatsen tussen de weilanden en het is zo 5 kilometer dwars door de stad.Ga ik ook eens uitproberen. Super foto`s keileuk!
0
0

erg grappig ..en wat goed allemaal....
0
-1

Heey ! Wat een leuk idee haha ! Mijn pony heet trouwens ook Camee :) Groetjes!
0
0

Nataschadevreede
heeel gaaaf!!!!!!!!!!!!!!!! ik ga ik ook zeker doen!!!!!
0
-1

hai, ik zie jullie step-serie nu pas....maar oh wat leuk en wat inspirerend weer! groetjes vanuit indonesië
0
0

Muguet
Leuke fotos Ilona en Frans ;-) en inderdaad lijkt het me heel makkelijk met zo'n stepje en ook veiliger als met een fiets naast je paard..... ik ga nu in jullie winkel kijken want ik wil er graag een kopen namelijk. Groetjes van Muguet en de dieren.
0
0

Spirithorses
Zie je nu dat Spirit kleiner is? Hij is 1.38. Ik kon hem niet groter maken, helaas. (Tenzij ik hem 2 cm dikke ijzers onder zou doen, en zijn hielen lekker zou laten groeien....gnagnagna....)
0
0

Myriam
SCHITTEREND
0
0

Spirithorses
Ik heb nog niet gemeten, maar wel foto's gemaakt. Ik ga ze nu in het foto-album plaatsen. Vraagje, hoe groot ongeveer is de papa van Camee? En Harisha?
0
0

Ilona Kooistra
Pien, ik heb gemeten zonet. Het kan een cm meer of minder zijn, maar dit zijn de maten ongeveer: Khabal is 1.43 Camee 1.45 1/2. Khani is maar 1.46 (wat een ponymaat!) Bala 1.50 1/2 en Jack 1.58. Harisha heb ik nog niet gemeten, zal wel zoiets zijn als Jack. Ik heb het hoogste punt van de schoft gemeten. Heb jij jouw smeerpoets al gemeten?
0
0

Eva Saegerman
Ik heb paar weken geleden nog met step gereden, maar dan een 'down hill' met schijfremmen en 5 husky honden ervoor, en dat gaaaat! Remmen toe als ze achter konijn aanzaten en je staaaat stil ;-) De honden slepen je met geblokkeerde remmen even verder, maar geven het na 10m op ;)
0
0

Frans Veldman
Nee hoor, gewoon 'voet-bediening'. Maar wel met zulke goede wielen en lagers dat je maar eens in de zoveel tijd opnieuw moet afzetten. Het grootste deel van de tijd staan we er met twee voeten op in 'rustpositie'. Ze zijn zo handig dat we de stepjes ook al zonder paarden erbij gebruiken. ;-)
0
0

Frans Veldman
Nee hoor, gewoon 'voet-bediening'. Maar wel met zulke goede wielen en lagers dat je maar eens in de zoveel tijd opnieuw moet afzetten. Het grootste deel van de tijd staan we er met twee voeten op in 'rustpositie'. Ze zijn zo handig dat we de stepjes ook al zonder paarden erbij gebruiken. ;-)
0
0

Erg leuke foto's! En knappe paardjes , die nu al zo verkeersmak zijn!! Ik heb nog wel even goed naar de stepjes gekeken , dacht eerst dat het van die electrische waren , maar ik zie jullie ook af en toe nog met de voet aan de grond hihi.
0
0

Lottek
Wat leuuuuukk!! Heerlijk lijkt me dat, paardje mee naar de supermarkt:-)
0
0

Ilona Kooistra
Ach ja, dit hoort bij leuke dingen, zal het verplaatsen. Pien, ik denk niet dat jouw smeerpoets kleiner is hoor. Foto's vertekenen zo, dus ik weet het niet zeker maar ik dénk het niet. Weet je wat, ik ga morgen kijken of ik de onze kan opmeten. Doe jij dat ook, dan kunnen we mooi vergelijken net als echte Pennymeisjes ;-)
0
0

Spirithorses
Helaas. Heb geen foto's met een mens ernaast zodat je kunt zien hoe groot Spirit is. Ik zal er morgen wat maken.
0
0

Spirithorses
Ksjsjsttt.... weg jij!
0
0

Piet
Lijken???? :)
0
0

Spirithorses
Ja ! Ik kan ook wel een paar recente foto's zoeken (oa de dekfoto's) en dan kunnen we vergelijken, hihihi, we lijken wel Pennnymeisjes.
0
0

Isabel van der Made
die foto's van Spirit staan bij leuke dingen
0
0

Ilona Kooistra
Ja geweldig om te zien hoe ze leren en wát een super voorbereiding voor later als ze worden ingereden he, dit is goed voorwerk. Ik wilde nog even naar jullie leuke fiets-foto's kijken voor Spirits formaat maar ik kan ze niet vinden. Staan ze niet in Natural Horsemanship?
0
0

Spirithorses
Léúk !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wij doen ook allemaal van die gekke dingen met onze veulens, en het is heerlijk te zien hoe vormend het werkt voor hen. Wat mij echter het meeste opvalt is dat jullie veulens al zo groot zijn. Spiritje is toch echt kleiner hoor.... (maar die heeft nu als het goed is zijn eerste merrie bezwangerd, dát kan hij wel al, ook al ziet ie er nog kleuterachtig uit).
0
0

Ilona Kooistra
Nou nee, die gangen zie ik er eigenlijk niet zo in. Wel heeft ze iets van haar vader (Paso) meegekregen: het 'maaien' van het voorbeen. Dat is bij de Paso expres erin gefokt voor het comfort van ruiter, maar Camee heeft het alléén aan haar linkervoorbeen. Al vanaf haar geboorte... ;-)
0
0

Karin
leuke foto's Ilona! Hoe zit het met Camee haar gangenaanleg? Laat ze al wat anders zien als draf?
0
0

contact