Inloggen

Facebook Paard Natuurlijk op Facebook

Paard Natuurlijk heeft een Facebook groep!

Als je gelijk naar de facebook-groep wilt gaan: Paard Natuurlijk Facebook groep.

Over de Paard Natuurlijk Facebook groep

image

Toen PaardNatuurlijk werd opgericht bestond Facebook nog niet. Voor alle paardenweetjes, -vragen, -opmerkingen, en een sociaal paardenleven hadden we een forum opgezet. Vooral in de eerste tien jaar van haar bestaan voorzag dit forum in een behoefte en jaarlijks werden er soms wel meer dan 30.000 berichten gepost.

Tijden veranderden echter. Er ontstond een nieuwe generatie, de WTF-generatie genoemd. WTF staat natuurlijk niet voor What-The-Fuck maar voor WhatsApp, Twitter en Facebook. Deze generatie groeide op met de nieuwe media en mobieltjes.

Zelf zagen we niet zoveel in de nieuwe vorm van communiceren. Iets teveel in de stijl van Snap, Klik, Weg. Dat alles kon met een paar muisklikken (oh nee, wat duim-geroffel) dat was nog wel ok, maar dat "Weg", dat vluchtige karakter, dat vonden we toch wel een beetje jammer. Soms worden er ontzettend goede antwoorden geplaatst, maar na enkele uren zijn ze weggezakt op de timeline en na een paar dagen zijn ze onvindbaar en voor altijd verdwenen. We vinden het zonde van onze tijd om veel werk te steken in berichten die binnen no-time zijn verdwenen en plaatsen die informatie liever op ons forum. Daarnaast hebben wij wat moeite met de privacy-inbreuken die Facebook met zich meebrengt. Dus wij bemoeiden ons gewoon maar niet met Facebook.

Maar waar een behoefte is ontstaat vanzelf een invulling. Er bleek behoefte te zijn aan een PaardNatuurlijk Facebook groep en na enkele onofficiële PaardNatuurlijk facebook groepen die hier en daar buiten ons medeweten werden opgericht besloten we om toch zelf een officiële PaardNatuurlijk facebook groep in het leven te roepen. De huidige facebook groep wordt gemodereerd door geweldige vrijwilligers waarbij het doel en de geest van PaardNatuurlijk volledig wordt eerbiedigd.

We begrijpen de behoefte aan een Facebook groep. Maar voor interessante onderwerpen met een blijvend karakter bevelen we van harte ons forum aan, zodat jarenlang de waardevolle informatie door nieuwe generaties paardenliefhebbers kan worden nageslagen. Heb je het forum nog niet gezien? Neem dan een kijkje op het forum!


Reacties

Naam:
Email:
Tekens over:


contact