InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 10970½ van 18368
Je leest nu op chronologische volgorde
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 19:3511-5-09 19:35 Nr:164543
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen
Volg onderwerp > Onderwerp: n.a.v. KFH: mini-cursus hoe word ik een NH-goeroe Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Hoe word ik een NH-goeroe?

Welkom bij deze mini-cursus hoe word ik een NH-goeroe. U zet hiermee een goede stap. Gefeliciteerd! Want uw grootste wens gaat in vervulling: ook ú gaat goeroe worden. Snel en simpel. Ik leer u daarvoor een eenvoudig stappenplan. Doorloop het pad en u verwerft het goeroeschap. Het is een doortimmerde methode, omdat hij gebaseerd is op eeuwenoude praktijkervaring van vele goeroes en aspirant-goeroes. Goereren kun je leren.

Voordat u met de stappen begint eerst wat basiskennis: Een goeroe (vrouwelijk: goerin) is iemand die met gebakken lucht minimaal fl. 30.000 (bijna 15.000 euro) per dagdeel verdient. Het motto van onze cursus is niet voor niets: met hoop verdien je een hoop. Goeroes hebben volgelingen en leerlingen. U gaat dus school maken. En dat kan overal. Want goeroes zijn werkzaam in de 'spirituele' wereld maar ook in die van de managementconsultants en de bedrijfsadviseurs maar ook in de paardenwereld. U heeft dus keuze uit een breed werkterrein. Eigenlijk kunt u overal aan de slag, overal waar onzekerheid heerst. Want wat u biedt, is redding. In de paardenwereld hebt u het meest kans van slagen als u man bent, u geniet hier als man direct al méér aanzien dan wanneer u vrouw bent, omdat de meeste paardenbezitters vrouw zijn en van nature tegen mannen opkijken. Mannen proberen liever in alle rust eerst zelf iets uit, maar een vrouw vraag liever hoe ze iets moet doen en laat het zich graag uitleggen. Ze zijn van nature ook onzekerder, maar hier gebruik van!

Stap 1.
U zult als een authentieke goeroe bij uw leerlingen en volgelingen moeten overkomen. Dat betekent dat u afscheid moet nemen van uw gewone bestaan. Veel goeroes hebben een breuk in hun leven ervaren: een zware depressie, een overlijden, een verloren liefde. Dat is hun keerpunt geweest. Gelukkig hebben de meeste mensen elke 2,7 jaar wel een life-event, een ingrijpende gebeurtenis in hun leven. Dus een beetje dertiger en veertiger heeft al zo'n 10 tot 14 turning points meegemaakt. U heeft dus keus! Kies er een uit die veel voor u betekend heeft en maak deze tot úw keerpunt. En mocht u niks vinden, zoek dan wat in vorige levens of verzin desnoods wat. Verzin dat u in de leer bent geweest bij een monnik die nooit heeft bestaan of dat u jarenlang bent meegetrokken met een kudde wilde paarden.[1]

Stap 2.
Gebruik wazige en onduidelijke taal zodat je volgelingen niet begrijpen wat je bedoelt. Dit werkt status verhogend en je volgelingen zullen onderling toch niet aan elkaar durven toegeven dat ze er geen hout van snappen. Hoe waziger, hoe beter, gebruik desnoods wat dingen uit oosterse filosofieën ofzo. “De natuur is vol verhoudingen, die worden bepaald door twee schijnbare tegenstellingen, waartussen in werkelijkheid een voortdurende wisselwerking plaastvindt. Die twee hebben elkaar nodig. Elk ervan wordt bepaald door de relatie tot de ander en de vonk die ze bezielt is afkomstig uit de spanning en het heen en weer vloeien van hun verschillende energieën.”[2] Maak van iets dagelijks, iets doodgewoons, iets buitengewoon bijzonders, door telkens maar weer te benadrukken hoe moeilijk het is: “Ondanks dat wij mensen die meest onmogelijke dingen voor elkaar krijgen, is het thema paardijkden een van de oorspronkelijkste die er bestaan, tot op de dag van vandaag met oneindig veel vragen omgeven. Sterker nog. Wie probeert te gaan paardrijden wordt als je het goed bekijkt geconfronteerd met een hoeveelheid schijnbare en werkelijke tegenstellingen die zich amper met elkaar laten verbinden.”[3]

Stap 3.
Wat ook goed werkt is inpraten op de tere en onzekere zieltjes van je volgelingen: “Geef je geest de ongeremde vrijheid je ziel te laten drijven naar de oppervlakte van je gedachten. Na enige oefening zal je ziel al snel tot leven komen en je inspriatie en leiding schenken. Dit zal een krachtige bron van optimisme en geestekracht vormen, waarmee je de uitdagingen, gevormd door de verandering, tegemoet kunt treden.”[4] Hiermee geef je ze het gevoel dat je behalve een hulp voor hun omgang met het paard ook vooral ontzettend veel aandacht hebt voor je slachtoffer eh pardon volgeling. Sommigen gaan zelfs zover hierin dat je eerst dagenlang op een cursus moet werken aan je eigen persoonlijkheid alvorens je ook maar een paard in de buurt mag hebben. Blijf opnieuw inwrijven dat het doodgewone dagelijkse doel eigenlijk vrijwel onbereikbaar zal blijven voor gewone stervelingen: “Precies zo is het met ons onderwerp. Die fonkelende ster is ver weg en prachtig om te zien. Maar om ooit bij die ster te komen moet je consequent zijn vanaf het begin. Veel vragen moeten opnieuw gevonden en samengebracht worden. Elk afzonderlijk antwoord vormt een sport op de ladder naar de sterren.”[5] Oja, en kom zelden tot nóóit met een concrete uitspraak!

Stap 4.
Verzin je eigen ‘buzzwords’[6]. Ga er een middag voor zitten en ga brainstormen. Zoek zo vaag mogelijke termen die niemand echt duidelijk uit zou kunnen leggen. Praat in termen van energieën die je overbrengt, golven, lijnen etc. Laat je eigen bedachte woorden en termen ook vaak terugkeren in zinnen. U gaat uw belangrijkste 'buzzwords' ontwerpen. Dit is een belangrijke fase omdat uw leerlingen en volgelingen hun ervaringen hiermee gaan ordenen. Een aantal klassiekers zijn: ziel, kern en groei. Meer recente buzzwords zijn: trilgetal, kernkwaliteit, communicatieve zelfsturing, evidence based. De beste concepten geven een positief gevoel.

Stap 5.
Schrijf een boek. Verweef hierin uw eigen leven met de ‘breuk’ die u gehad heeft in uw leven zoals beschreven onder stap 1. Een beetje fantasie om de boel op te leuken is geen bezwaar. Beschrijf hoe moeilijk u het gehad hebt en hoe u hier herboren uitgekomen bent en wat u allemaal bereikt heeft.

Stap 6.
Om uw leerlingen daadwerkelijk te helpen, ontwikkelt u in deze zevende stap een 'stappenplan'. Daarmee krijgen ze het gevoel dat ook zij 'Het Licht' kunnen bereiken – uiteraard onder uw begeleiding en die van uw eventuele eerste medewerkers. Inmiddels weten we de eigenschappen van succesvolle paden. Zorg dat de eerste stap altijd de uitgangssituatie van de leerlingen weergeeft. Dus als u met uitgebluste mensen werkt, is stap één altijd: uitgeblust zijn. Dat geeft de burger moed. Want ze weten dan dat zij met alle onzekerheid en sores gewoon samen op weg zijn. Kies een aantal mooie heilige getallen als drie, vijf, zeven, tien of twaalf. Dan blijft u in aloude tradities. En lukt het u om een stappenplan van materie naar geest te maken, dan zit u gebeiteld. Want veel mensen willen niets liever dan ontsnappen aan het alledaagse materiële tranendal.

Stap 7.
Borduur voort op het verlangen van de ‘gewone mens’ om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Essentieel is dat de mensen hun verlangens op u kunnen projecteren en in u zien wat ze eigenlijk willen. Zo maakt u uw leerlingen op een doeltreffende manier van u afhankelijk.

(...)
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 19:3511-5-09 19:35 Nr:164544
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:164543
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: n.a.v. KFH: mini-cursus hoe word ik een NH-goeroe Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Deel II

Stap 8.
De mooiste stap en ook de moeilijkste is om ware macht uit te oefenen op uw volgelingen. Dat doet u door ze onzeker te maken en u aan te bieden als redder. Deze stap heet ook wel de Jezus-stap. Iedereen (op zeer kleine uitzonderingen na) wordt geregeerd door angst: faalangst, afwijzingsangst en doodsangst. Uw taak is om de aanwezige angst te vergroten en de controle op de reductie ervan over te nemen. Dat gaat in gesprekken. U zegt bijvoorbeeld tegen een faalangstig typje: 'je vindt het moeilijk, hè, dit werk. Want er kan veel mis gaan.' U zult zien, dat zo iemand direct de angst voelt opkomen. Dan moet u hoop geven, u zegt dan iets als: 'Maar jij kan stappen maken. Dat zie ik!' De leerling kijkt verwachtingsvol naar u op. Maak het dan af met: 'en dat gaan we samen doen. Jij en ik. Jij gaat stappen zetten!' Dit voorbeeld laat zien dat u uw empathische vermogens aanwendt om de leerling er onder te houden.

Stap 9.
Schuw de moderne media niet. U kunt met fotoshop en film een sprookjeswereld om u zelf heen creeëren waarin de wereld mooier lijkt dan hij is. Een goeroe schept geen poep, een goeroe rijdt de hele dag in grazige velden die zich oneindig lijken uit te strekken tot de horizon. Uiteraard schijnt bij u altijd de zon en is iedereen blij. Mooie slow-motion plaatjes met magische muziek eronder, rip iets van een cd als 'celtic myst' ofzo.

Stap 10.
Wijs uitverkorenen aan onder uw leerlingen, die uw zienswijze mogen gaan doceren aan nieuwe volgelingen, zorg wel dat zij altijd nét iets onder uw status zullen blijven. Trek u op dit punt enigzins terug zodat u nog onbereikbaarder lijkt. Open een forum, maar post hier zelf niets op. Zorg dat er een ballotagecommissie is die nieuwelingen alleen toelaat na zeer strenge selectie en laat ze het liefst een soort gelofte afleggen.[6]

Geciteerde literatuur
[1] Hempfling
[2] Chris Irwin; Een paard liegt niet; bladzijde 34
[3] K.F. Hempfling; Natuurlijk paardrijden; bladzijde 12
[4] Chris Irwin; Een paard liegt niet; bladzijde 87
[5] K.F. Hempfling; Natuurlijk paardrijden; bladzijde 15
[6] Nevzorov

met dank aan:
http://www.skepsis.nl/goereren.html
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 19:3911-5-09 19:39 Nr:164545
Volg auteur > Van: e m kraak Opwaarderen Re:164485
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Murphy's law . Structuur

e m kraak
Nederland


7960 berichten
sinds 5-5-2004
Helms Cindy schreef op maandag 11 mei 2009, 12:42:

> e m kraak schreef op maandag 11 mei 2009, 11:33:
>
>> Helms Cindy schreef op maandag 11 mei 2009, 10:10:

> voor mij is elk 1 sterfgeval aan iets wat had kunnen voorkomen
> worden, er 1 teveel. Als dat voor bepaalde mensen niet
> significant genoeg is, vind ik dat wel vreemd. Maar ik ben
> naast een wetenschappelijk persoon ook een gevoelenspersoon.

Ik denk, dat jij als DA geen enkel sterfgeval kunt voorkomen. Niet één.
Hoogstens met wat geluk een beetje uitstellen, als de eigenaar van een dier dat bestelt.
Of dat uitstellen zinvol is voor de feitelijk betrokkene hangt er, denk ik, ook nogal eens vanaf. Gezien het feit dat het gros van de Nederlandse veterinairen in fulltime dienst is van de bio-industriële sector en dáár ook voor wordt opgeleid, deze sector voor de volle 100% afhankelijk is van de volledige medewerking van... mwa.
Jij bent vast niet in Utrecht opgeleid; ik kan me niet voorstellen dat jij dat als gevoelsmens overleefd kan hebben.

Over significantie: er zitten ook nadelen aan vacinaties. Ik heb gerede twijfel wanneer en of nadelen een voordeel niet overschaduwen wanneer een voordeel individueel én zeldzaam is. Dat is een afweging. De Engelse rabiës-fobie is er ook een aardig voorbeeld bij.
Aan de andere kant wordt heel gemakkelijk politiek besloten tot "ruimen" c.q. massamoord wanneer dat economische en/of strategische voordelen lijkt te hebben, ook wanneer dat veterinair feitelijk nonsens is. Ik heb daar maar heel weinig veterinairen tegen horen protesteren. Kan ook niet, want als je in NL je mond zelfstandig durft open trekken wordt je geroyeerd uit het Utrechtse clubje hetgeen neer komt op een Berufsverbot.
Niet persoonlijk bedoeld, maar ik heb toch sterk de indruk dat de primaire afweging van geneeskundigen in de breedste zin van de betekenis toch vooral het vullen van eigen beurs is. Nu is Nederland geen België maar de Nederlandse veeartsenij, te beginnen met de Utrechtse opleiding, kan me vanwege zowel algemene als persoonlijk moverende redenen de pot op!

Ik ben geen gevoelsmens maar dit moest me even van het hart :-P
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 20:2111-5-09 20:21 Nr:164546
Volg auteur > Van: Arabesk Opwaarderen Re:164542
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verslag KFH Structuur

Arabesk
Homepage
Nederland

Jarig op 22-11

3776 berichten
sinds 14-9-2004
Dit filmpje van KFH heb ik me al eerder over verbaasd:

http://www.youtube.com/watch?gl=NL&hl=nl&v=_LsoDoC9X_Y

paard komt niet van stal af omdat het paard onhandelbaar is. KFH laat het paard eruit laat het een tijdje rondspringen aan een lang touw tot het rustiger wordt.

bla bla bla

en als het paard dan rustig is, mag het paard als beloning.... TERUG OP STAL!

HA!
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 20:3111-5-09 20:31 Nr:164547
Volg auteur > Van: Liesje_Olli Opwaarderen Re:164473
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: ontworming Structuur

Liesje_Olli
Vlaams-Brabant
België

Jarig op 3-12

227 berichten
sinds 20-3-2009
Wij hebben net de uitslag van onze meststalen: geen enkel paard is besmet met wormen! Super!

Maar nu zegt de DA "toch ontwormen" of bloedonderzoek... Is mestonderzoek niet voldoende?
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 20:4111-5-09 20:41 Nr:164548
Volg auteur > Van: van lennep Opwaarderen Re:164518
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: Kan een paard enkel op hooi leven??? Structuur

van lennep
zwinderen
Nederland

Jarig op 12-5

4767 berichten
sinds 31-8-2005

>
> Hoi Esther,
>
> bedankt voor je reactie!, hier heb ik wat aan!
> Dus als ik jou goed begrijp zou normaal weide hooi icm wat
> graszaad (of mss stro? voor het grof voer) voldoende zijn om in
> het dagelijks onderhoud en energie te voorzien?

Ik zou geen graszaad meer geven , dat is echt uitgebloeid , en bevat wel voldoende structuur , maar verder niet zoveel meer. Al het zaad is eruit.
Mijn hooi komt van land wat maar een keer per seizoen gemaaid word. Bevat vele zaden , en veel structuur.
Je geeft aan dat je paard snel vermagerd. Ik zou dan echt alleen maar hooi geven , en geen graszaadstro meer.[misschien kunnen we wel ruilen , want mijn paarden zijn echt te dik geworden afgelopen winter]

Als jij het idee hebt dat een week te snel is , dan doe je er toch een maand over? Het maakt niet uit hoe lang je erover doet , het paard zal inderdaad moeten leren om zelf weer de vitamines ed aan te gaan maken.[net als bij mensen die altijd vitaminepillen slikken , die kunnen ook steeds slechter de vitamines uit de groenten en fruit halen]
Wil je het goed doen? kijk dan naar je paard , en laat hem misschien in het begin wat vaker staan. Geef hem de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie , en kijk wat hij aankan.

>Grasbrok is mij
> onbekend voer. De Agrobs heb ik zojuist op gegoogled, maar zijn
> hier in de buurt niet te verkrijgen.

Waar woon je dan als ik vragen mag?
Het is grappig om te zien dat bv Hartog , maar ook andere merken inspringen op de behoefte aan ''natuurlijke'' voeding zonder toevoegingen.
Hartog heeft al een aardige lijn hierin opgebouwd.

>We kan ik aan Hartogh
> grasbrok komen. Is deze ook goed? Er zit geen melasse in stond
> er op de hartogh website en volgens mij is de fosfor calcium
> verhouding ook wel okay.

Is niet slecht in ieder geval!
Maar als je van plan bent om lucerne als dikmaker te gaan voeren , dan zit je dus wel met de calciumfosfor verhouding....

>Kan een paard voldoende energie uit
> enkel hooi en grasbrokjes halen en is dit dan vergelijkbaar met
> de energie uit bv muesli?

Probeer het gewoon , en zie wat er gebeurd.

>Hoe zit het trouwens met magnesium te
> kort? Dat lees ik momenteel veel op diverse paarden sites en
> voer fabrikanten spelen hier weer op in.

Mijn theorie hierover;''Echt '''paardenhooi , is stengelig , en komt veelal van onbemest land. Iedereen wil nou juist dit hooi vanwege de structuur.
Daar zit inderdaad minder magnesium in , omdat nou juist dat oa gebruikt word als kunstofbemesting. Vandaar mijn idee om ook ''gewoon'' hooi te geven , naast het vogeltjeslandhooi.

>In hoeverre heeft een
> hobby paard last van magnesium te kort? Is dit weer zo'n mode
> trend van de afgelopen tijd? Heb hier namelijk vroeger nog
> nooit over gehoort en kreeg mij vorige paard gewoon 22 jaarlang
> basisbrok waar hij het prima op deed.

Tja , en toch zijn er paardenbrokken nog steeds op de markt die kankerverwekkende stoffen bevatten als conserveringsmiddel , die uitgesloten zijn voor menselijke consumptie...en goedkope granen uit de derde wereld landen waar nog gewoon DDT gebruikt mag worden ....

> Bietenpulp vind ik altijd maar raar spul en heeft niet mijn
> voorkeur, dan zou ik liever lucerne voeren

Zie hierboven.

>
> Mijn paarden zijn overigens helemaal gezond, dus die paar
> wortels p.d. houden we er lekker zolang het seizoen het toelaat
> of anders krijgen ze een appeltje. Ze worden hier namelijk toch
> een beetje verwend, de kids vinden het namelijk ook leuk om het
> paardje wat te voeren.

Dat is bij mij ook een reden van de grasbrok , gewoon iets lekkers kunnen geven , wat ook nog goed voor ze is.
>
> Is afbouwen binnen een week niet erg snel? Heeft het paard niet
> even de tijd nodig zich aan te passen op minder krachtvoer en
> meer uit hooi te moeten halen?
>
> Ik wil het heel graag in 1x goed doen, zonder de paarden te
> kort te doen.

Goed kijken , en anticiperen op wat je ziet!Dan komt het helemaal goed!!

>
> Groetjes Mickey

Gr Esther
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 20:4211-5-09 20:42 Nr:164549
Volg auteur > Van: verasita Opwaarderen Re:164541
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: verslag KFH Structuur
verasita
Nederland


539 berichten
sinds 30-11-2008
eddy DRUPPEL schreef op maandag 11 mei 2009, 19:31:

> Nathalie Lagasse schreef op maandag 11 mei 2009, 18:47:
>
>> Nathalie Lagasse schreef op maandag 11 mei 2009, 18:29:

> zéér kritisch laat bekijken en op verschillende fora smijten
> MAAR diezelfde mensen wel met jou een gesjellig onderonsje laat
> maken erna ? Zo hoort het niet Nathalie .Kritiek is altijd
> goed meegenomen maar niet achter het gat !

Tjonge jonge,een Kerel krijgt kritiek en Druppel zit op de kast.
Belachelijk!
Ze heeft gewoon heel duidelijk geschreven ,hoe zij t beleefd heeft.
Niks meer en NIks minder.
En netjes.
Kan ik van JOU zelden zeggen.
PFFFFFFF
Volg datum > Datum: maandag 11 mei 2009, 20:4411-5-09 20:44 Nr:164550
Volg auteur > Van: Maria Delavega Opwaarderen Re:164436
Volg onderwerp > Onderwerp: Re: goed graszaad? Structuur

Maria Delavega
Nederland


1834 berichten
sinds 30-10-2007
Galina vs schreef op maandag 11 mei 2009, 9:21:

> Maria Delavega schreef op zondag 10 mei 2009, 23:48:
>
>> marianne laenen schreef op zaterdag 9 mei 2009, 20:18:

>> overblijft.
>
> Masterhorse.de is ook aan te raden. Veel graszaden, fructaan
> arm en kruidenmengelingen enz.

Mag je na mei nog inzaaien of is het dan niet aangeraden doordat de bodem niet meer zo vochtig is?
Je leest nu op chronologische volgorde
Warboel
Mix van alle berichten uit alle rubrieken (forum oude stijl)
Onderwerp starten18909 onderwerpen
275520 berichten
Pagina 10970½ van 18368
 InloggenBookmarks Woordenboek
UitloggenInstellingenForum-hulp!

Deelnemers online: 0 verborgen deelnemers.